- 28 Ağustos 2013
- 161
- 92
-
- Konu Sahibi Pokahontass
İnşallah canım teşekkürler desteğin için. Eşimin ve diğer arkadaşlarının zafer işaretiyle evlerine dönmelerini bekliyorumm
Size sonuna kadar katılıyorum. Zaten de memur sen hükümetin kurduğu bir sendika.. Hükümetle el ele.. Sizi nasıl temsil edebilir, yahut da haklarınızı arayabilir ki...Batman'da insanlara resmen memur senli olmaları konusunda baskı yapılıyo, Toki evlerine girmek için memurlardan bu sendikaya üye olmaları istenmis zam görüşmelerinde üyesi en çok olan sendika daha baskın olduğundan sayı önemli tabi, ben sendika üyesi değilim beni temsil edecekbi sendika olduğunu düşünmüyorum ama kurumumda açıkça gördüğüm şudur ki bizden onlardan muamelesi yapılıyo, amir konumundaki kişi temsilcilik yapıyo üye olmayan ya da başka sendikalı olanlar kimse yük onların omzuna biniyo böyle rezil bir düzen
Size sonuna kadar katılıyorum. Zaten de memur sen hükümetin kurduğu bir sendika.. Hükümetle el ele.. Sizi nasıl temsil edebilir, yahut da haklarınızı arayabilir ki...
Aynen size katılıyorum.. Yani şaka gibi.. Milletin, fakirin, fukaranın vergileriyle; kaçak saray yapmaya, birisilerinin oğulcuklarına gemicikler almaya, birilerinin damatlarına tv kanalları almaya, karılarına özel hastane açmaya para var.yüzde 3 zama razı olmuş alkış kıyamet seviniyolar sevinecek tabi kendisi o zamma muhtaç değilki
ekonomi çok iyi şahane herkes bize hayran ama iş işçiye memura emekliye asgari ücretli vatandasa gelince şu kadar verirsek batarız, Melih Gökçek in robotu dinozoru daha önemli tabi, vatandaşa hizmet o
Polatlı da bir seneyi geçiktir eylemde işçiler. Ordan geçen yolu düşen görüyordur. Biz karanlıkta geçerken bile görüyoruz hep ordalar. Demekki çok destekleyen falan yokki istediklerini alamadılar. Allah ordakilerin ve Bursadakilerin haklı eylemini refaha çıkarsın
Issiz Kalma durumları var net olmamakla birlikte[/QUOTE][QUOTE ="Pokahontass, post: 41023243, member: 483798"]Neden ?
sonuna kadar katılıyorum sana.. sesiz kaldıkça konuşmadıkça ezdikçe ezerler. yılda 60 lira zama sevinir hale geliriz sonuçta..Aynen size katılıyorum.. Yani şaka gibi.. Milletin, fakirin, fukaranın vergileriyle; kaçak saray yapmaya, birisilerinin oğulcuklarına gemicikler almaya, birilerinin damatlarına tv kanalları almaya, karılarına özel hastane açmaya para var.
Ama asgari ücrete, memura, emekliye zam yok. Var ama şaka gibi bir zam. Ama hala bizim milletimiz hakkını arayamıyor, tepkisini gösteremiyor.. Bu ülkede 5 milyon kadrolu memur olsa, sadece 500 bini sokaklara çıkıp, bu durumu protesto etse, zaten hükümet geri adım atar.. Boşuna dememişler hak verilmez alınır. Hakkını arayacaksın. Ama tek başına bir şey yapamazsın. Ama örgütlü olursan, yapabilirsin..
benim babam 20 sene boschta çalıştı. köle gibi.. 3 vardia.. işten çıkarken arkadaşları ile vedalaşmasına bile izin vermedi. şerefsizler.. bu konuları iyi bilirim . dün bi konu açtım çok gerginim diye. kamu kurumunda bi müfettişi şikayet hattına şikayet ettim. isim vermedim firma ismi vermedim.. beni hemen deşifre ettiler adama.. adam şimdi firmayı tehtid ediyo. miğdem bulanıyo artık bu devletin adaletinden.. koyun olursan senden iyisi yok.. görmicen duymıcan okumıcan hatta düşünmicen bu devirde..Bu düzen korktukları için bu hale geldi zaten. Ve şuan da işsiz kalmaktan korkmadıklarını ve haklarının verilmesini istiyorlar. İşin içine kesinlikle siyaseti sokmuyorlar.
Eşimin yanına gittiğimde öyle tablolarla karşılaşıyorum ki kızlar ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Eşimin arkadaşı daha 20 günlük baba ve eşi bebeği getirmiş babasına görsün diye. ufacık çocuklar baba ne zaman geliceksin diye ağlıyorlar.
Yani demem o ki işçiye hakkını vermek bu kadar mı zor? Köle gibi çalıştırıyorsun gece gündüz demeden, su içmeye vakit bulamıyor wc gidemiyor arkadaşıyla değişim yapmadan. Bende çalışıyorum 9-6 benim işim cmrtesi bazen yarım gün çalışıyorum bazen çalışmıyorum eşimle aynı ücreti alıyorum. Bu adam bu durumda ezilmezmi? Yazık günah gerçekten. Çok üzülüyorum..