Bursa'da Grev. Eşimi özlüyorum ama eve de gelmesin

İnşallah canım teşekkürler desteğin için. Eşimin ve diğer arkadaşlarının zafer işaretiyle evlerine dönmelerini bekliyorumm

bizimde suan tek temennimiz bu canım, hepsi istediklerini alsın hakları sonuçta haklarını kazanıp evlerine zafer işaretleriye dönsünler, kalbimiz sizinle , inan ki bu zafer sizin olacak canımmm..

Size sonuna kadar katılıyorum. Zaten de memur sen hükümetin kurduğu bir sendika.. Hükümetle el ele.. Sizi nasıl temsil edebilir, yahut da haklarınızı arayabilir ki...

Size sonuna kadar katılıyorum. Zaten de memur sen hükümetin kurduğu bir sendika.. Hükümetle el ele.. Sizi nasıl temsil edebilir, yahut da haklarınızı arayabilir ki...

yüzde 3 zama razı olmuş alkış kıyamet seviniyolar sevinecek tabi kendisi o zamma muhtaç değilki

ekonomi çok iyi şahane herkes bize hayran ama iş işçiye memura emekliye asgari ücretli vatandasa gelince şu kadar verirsek batarız, Melih Gökçek in robotu dinozoru daha önemli tabi, vatandaşa hizmet o

Aynen size katılıyorum.. Yani şaka gibi.. Milletin, fakirin, fukaranın vergileriyle; kaçak saray yapmaya, birisilerinin oğulcuklarına gemicikler almaya, birilerinin damatlarına tv kanalları almaya, karılarına özel hastane açmaya para var.

Ama asgari ücrete, memura, emekliye zam yok. Var ama şaka gibi bir zam. Ama hala bizim milletimiz hakkını arayamıyor, tepkisini gösteremiyor.. Bu ülkede 5 milyon kadrolu memur olsa, sadece 500 bini sokaklara çıkıp, bu durumu protesto etse, zaten hükümet geri adım atar.. Boşuna dememişler hak verilmez alınır. Hakkını arayacaksın. Ama tek başına bir şey yapamazsın. Ama örgütlü olursan, yapabilirsin..

Allah orada direnenlerin ve eşlerinin, çocuklarının yardımcısı olsun. Haklarını almadan bitmesin bu grev.
Birlikten kuvvet doğar, bu davranışlarını canı gönülden kutluyorum. Dualarımızla destekçisiyiz hepsinin.

Direne direne kazanacağız! Memleketimdeki bu grev beni geçmişe götürdü, çoktandır görmediğimiz bir tablo. Hiç unutmam babamın grev günlerini, annemin sendikal hakları için verdiği mücadeleyi, komşumuzun çalıştığı iplik fabrikasında bir erzak paketi için günlerce süren grevi.
Yıllar içinde insanlara patronlarınız olmazsa siz bir hiçsiniz, siz çalışmazsanız başkasını buluruz zihniyeti öyle aşılandı ki, herkes anayasal hakkını kullanmaya bile korkar oldu.
Size güç diliyorum ve eminim ki güzel günler yakındır!

malesef iletişim kaynakları da baskı altında herşeyden haberimiz olmayabiliyo çok acı

[QUOTE ="Pokahontass, post: 41023243, member: 483798"]Neden ?
Issiz Kalma durumları var net olmamakla birlikte[/QUOTE]
varsın işsiz kalsın bir tek bu fabrikalarmı var çalışıcak. ömür boyu vicdanıyla hesaplaşıcağına varsın işsiz kalsın. biz böyle korktukça bu düzen böyle gider...

sonuna kadar katılıyorum sana.. sesiz kaldıkça konuşmadıkça ezdikçe ezerler. yılda 60 lira zama sevinir hale geliriz sonuçta..

Bosch 3-4 yıldır zam almamış diyen arkadaş grevdekiler onlardan geri alın demiyor ki

Bizim de hakkımız diyorlar

Ayrıca geçen dönemdeki sendika değişikliği aşamasında yaşananlar ike buraya gelindi

O dönemde Türk metal e karşı çıkan reno mako Tofaş çalışanlarını çıkardılar arkadaşları destek olamamıştı şimdi destek büyük sonuç da umarım hem kısa sürede hem de çooook güzel olur

Bu düzen korktukları için bu hale geldi zaten. Ve şuan da işsiz kalmaktan korkmadıklarını ve haklarının verilmesini istiyorlar. İşin içine kesinlikle siyaseti sokmuyorlar.

Eşimin yanına gittiğimde öyle tablolarla karşılaşıyorum ki kızlar ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Eşimin arkadaşı daha 20 günlük baba ve eşi bebeği getirmiş babasına görsün diye. ufacık çocuklar baba ne zaman geliceksin diye ağlıyorlar.

Yani demem o ki işçiye hakkını vermek bu kadar mı zor? Köle gibi çalıştırıyorsun gece gündüz demeden, su içmeye vakit bulamıyor wc gidemiyor arkadaşıyla değişim yapmadan. Bende çalışıyorum 9-6 benim işim cmrtesi bazen yarım gün çalışıyorum bazen çalışmıyorum eşimle aynı ücreti alıyorum. Bu adam bu durumda ezilmezmi? Yazık günah gerçekten. Çok üzülüyorum..

benim babam 20 sene boschta çalıştı. köle gibi.. 3 vardia.. işten çıkarken arkadaşları ile vedalaşmasına bile izin vermedi. şerefsizler.. bu konuları iyi bilirim . dün bi konu açtım çok gerginim diye. kamu kurumunda bi müfettişi şikayet hattına şikayet ettim. isim vermedim firma ismi vermedim.. beni hemen deşifre ettiler adama.. adam şimdi firmayı tehtid ediyo. miğdem bulanıyo artık bu devletin adaletinden.. koyun olursan senden iyisi yok.. görmicen duymıcan okumıcan hatta düşünmicen bu devirde..

Secim oncesi grev yapilmiycakta ne zaman yapilacakmis. Secim oncesi cok sey yapmislar gibi yada yapmadiklarini yapmis gibi gosterince hukumet sorun olmuyorda halk hakkini arayinca mi sorun. suan dogru zaman ve dogru kisiye hak aranilmaya calisiyor. Bundan rahatsiz olanlar demekki iscinin almasi gerekeni kendi aliyor. bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasinda yada kör. ben direnenin hakkini alicagini dusunuyorum. Belki hemen olmaya bilir ama eninde sonunda alinacak. Daha b oyle gidemez cunku. Herseye basini buken bir toplum vardi ama artik uyaniliyor. Humanizm tekrar yasaniliyor ve yasanicak. insan insana guvendigi , destekledigi Ve kiymetli bir varlik oldugunu bildigi surece iyi gunler gorecegiz.direnenlere ve ailelerine sabirlar versin rabbim

Benim esim 2 sene tofas ta 8 sene renoda calisti ve kendi cikti tazminatini alip cigerleri kara duman doluyodu butun gun 55/60 yasima kadar asla calisamam bu sekilde olurum dedi... maasinada komik zamlarlar aliyodu birakti kendi isini yapiyo suan hicte pisman ddegil...

Ins siz hakkinizi alabilirsiniz bosh iscilerine yapilan zam gozlerini acti gec kalinmis bir direnis bu esim diyodu anca yemek kotuyse kasik vuruyolarmis masaya sendika asla orgutlenmeye felan izin vermiyodu cunku..

Yemek 30 dakka mola 8 dakka...

Esim namaz kiliyo diye surekli takip ediliyodu... şefi namaz kilarken gatta bigun onune gecip gulmus o gun kopmustu ipleri zaten ya kavga edicem atilicam tazminatim yanyanicak yada cikislar varken cikicam dedi ve cikti...

Eslerimiz oraya temiz gidip geliyolar serviste diye hic oyle degil iste fotiraflarini goruyodumda kaportada ayni maden iscisi gb şok olmustum ben memus gb tertemiz saniyodum.... calisma sartlari cok zor yipranma yillari bile verilmiyo erken emekli olmalari lazim...

Tofas emekli olunca bide koc vakfindan iki katini aliyo renoya o hakta yok!!!

Velasil kelam boyle gitmez di zaten DİREN RENO... TOFAŞ... COSKUNOZ... VE DIGRLERI...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…