• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Bursa'da Dr.tavsiyesi lütfen

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
45
363
İstanbul
arkadaşlar merhaba,

Benim de annemin sol göğsünde, hemen hemen 1 senedir bi sıkıntısı vardı ama eline bişiler gelmiyordu.
bir kaç ay evvel kendi kendine bi kitle farketmiş ama, ilgilenmemiş. bir kaç gün evvel, artık rahatsız etti heralde, mamografi çektirmeye gitmişler babamla..

sol göğsünde bi kitle görülmüş. tam detaylarını bilemiyorum. henüz görmedim neticelerini... görmek isteyemedim hatta... ama ultrasonu çeken kişi, ''bu konuyu bi araştırın, iyi görmüyorum'' demiş.

şimdi ne yapacağımızı bilemiyoruz. bu konulara nerden başlanır? nerelerle görüşülür? hangi branşla muhatap olmak gerekir? kime gitmek ve dert anlatmak gerekir bilemiyoruz...

bi tavsiyesi olan, BURSA'da tavsiyesi olan var mı?

Nolur bi yardımcı olur musunuz? çok kötü hissediyorum kendimi... annem de aynı şekilde... torununa daha yeni kavuştu kadın, henüz kokusuna doyamadan kötü bi durum olmasından çok korkuyoruz.

BURSA'da bu meme dokusundaki problemlerle ilgili (hastalık adı bile kullanamıyorum henüz) bildiği iyi bir merkez-doktor tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.
Bir de yol yordam bilenlerden, izlenecek adımları öğrenebilir miyim lütfen....

merhaba hanımlar.
bizim durum vahim çıktı.

oldukça eskiye (2-3 sene evveline kadar belki hatta) dayanan bi meseleymiş annemin göğsündeki olay.
ama sinsi cins olduğu için, yeni farkedilir hale gelmiş. annemin de yeni yeni rahatsız olup doktora gitme ihtiyacı hisssetmesi normalmiş.

BUrsa OMENA'da Dr. Ceyhun İrgil (Omena) ile yola devam ediyoruz şimdilik.

Ceyhur İRGİL Hakkında bildiklerinizi paylaşabilir misiniz lütfen...

En kısa zamanda bölgeyi temizlemek gerektiğini söyledi bugün. Çok zor olmayacak ama önemli bi operasyon dedi. Bi süre kemoterapi ve radyoterapi alacakmış ameliyattan sonra.

Bu aşamalardan geçen tanıdığınız yakınınız var mı?
Paylaşır mısınız lütfen...
Yaşayacaklarımızı önceden bilmeye ihtiyacım var.

merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese çok çok geçmişler olsun.

Allahım, verdiği bi derdi dermansız bırakmasın kimseler için. Hepinizin ve bizlerin de dertlerine devalar versin inşallah rabbim.

Annemin sol memesi alındı, bunun yanısıra 30 tane lenf de alınmış. aynı ameliyat sırasında silikon meme yerleştirildi. Bu silikon meselesi, hepimize moral motivasyon açısından çok faydalı oldu açıkçası. Ameliyattan sonra, yine eskisi gibi iki memesi var, biri silikon ama napalım...

Mesele şu; Bugün patoloji sonuçlarımız geldi. :(((
İncelenen lenflerin 5 tanesinde de kanser görülmüş, Bu da meme kanseri yanında bir de lenf kanseri ile karşıkarşıya olduğumuz gerçeğini ortaya çıkardı.
Annemin henüz gerçek ciddiyetten haberi yok, ''çok ballısın ayfer abla, çok erken dönemde yakaladık problemi, hemen çözücez inşallah'' diyor doktorumuz, annem de gayet mutlu. Ama durum, o kadar parlak değil maalesef. :(

Bugün son pansumanı yapıldı ameliyat yerine, acıları var hala. Yaraları iyileşince, kemoterapi başlanacak nasipse.
Acıbadem'den 2 gün sonraya randevu aldık. Kemo öncesinde bi bakacaklarmış. ön araştırmalarını yapacaklarmış medikal onkologlar. (o kadar yoğun ki, hatırlı birilerini araya sokarak gün alabildik ancak. yoksa en erken 3 ay sonraya gün veriyordu)
Kaç seans kemoterapi alacak, kaç seans radyoterapi alacak.... henüz muamma.. bilemiyoruz.

Saçları döküleceği için üzülüyor biraz. Ama genel olarak fena değil morali. ''Doktorumun bu sene gördüğü en ballı hasta benmişim, çok erken yakalamışız, çok kolay defedecekmişiz'' şeklinde anlatıyor herkese.
Buna seviniyoruz tabi, ama keşke bu kadar parlak olsaydı durumumuz.

Şimdi bizi neler bekliyor acaba?
Bu aşamalardan geçen, bilen var mı aranızda arkadaşlar?

Back