Ameliyat sonrası bakım çok öneml ben gözlerime 4 gün boyunca buz koydum. Tabi ilk iki gün düzenli sonraki iki gün daha az olmak kaydıyla. Beslenmenize dikkat etmeniz gerekli. Mesela maydonoz püresi ananas, kivi püresi. Bunlar ödem atılmasına yardımcı oluyor kan pıhtılaşmasını sağlıyor. Yüksek yastıkta yatmanız gerekli. Ve auriderm adında k vitamini içeren bir krem var o bütün morluklara kırmızılıklara iyi geliyor. Benim 5. Günüm ve morluklarım yok denecek kadar az. ( Ayrıca sarışınım ve vücudum ufacık çarpmaya bile aşırı tepki verir) Yani sizin ameliyatınız tepkileriniz daha az olabilir. Şuan yemeğimi yiyebiliyorum. Ameliyatta benim ağzım yara oldu ondan daha yumuşak sıvı besinler tüketiyorum. 30.unda olduğum ameliyatın 7sinde dikişleri ve alçısı alınıcak. 13ünde bandajdan da kurtulucam. Ama 1 haftada bandajlı olarak da işinizin başınıza dönebilirsiniz. Enfeksiyon kapmamaya ve istirahat etmeye dikkat edin. Ayrıca tamponlarım iki gün önce alındı. Korkudan ağlayarak gittim. Doktor sedyeye yatırıp burnunda temizlik yapıcam dedi. Batigon sürmesiyle gözümü kapamam bir oldu. Yanımdan uzaklaştı. Almayın istemiyorum dedim. Tamponları gösterdi. 0 acısız bir işlem. Almış farketmemişim bile