Arkadaşlar bursada prematüre bebekler için yogun bakım ünitesi en iyi olan yer neresi. bizim bebegimiz doruk tıp tıp merkezinde yatıyor. fakat yogum bakımın önündeki hemşireler tam bir felaket. devlet hastanesindeki hemşireler bile daha insaflı. bugun süt götürdüm. hemşire hanım biberonu yogun bakım bölümünde unutmuş. biberonu istedigimde sizinlemi ugraşacagım diger işlerimimi yapacagım diye sinirli bir şekilde homurdana homurdana gitti biberonu getirdi. Hep öfleyip püflüyor tersliyor. Daha bebeklerimiz buraya yatalı beş gün oldu ve ilk ziyaretlerine gittik böyle bir manzarala karşılaştık. Bebeklerimizi bile göremeden geri geldik. Göstermediler. Rabbim sabır. Özel hastanede dedik ama devlet hastanesineleri bile daha iyi. Dogumdada aynıydı ilgi alaka berbat.
Babamı devlet hastanesinde ameliyat ettirdik oradaki ilgi alaka hizmetin zerresini burada göremedim. Devlet hastanesinde bile hasta odalarına LCD ekran televizyon koymuşlar.
Bursada yenidogan yogun bakım olan hastaneler hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
geçmiş olsun cnm bende yenidoğan hemşiresiyim dewlette ama senin ısrarla bile demen çok üzdü beni genelleme yapma lütfen.
hem sana bugünümü anlatayımmı yanlış anlama diğer hemşireleri sawunmak değil amacım ..
kapasitemiz 5 olduğu halde yedi hastaya bakıyorum bugün ve 24 saat çalışacam hem de tek başıma.
tam bi bebkten kan alıyorum ya da alt değiştiriyorum kapıyı kırarcasına yumrukluyorlar.
gelde kapıyı sinirle açma.
ya da içeriye girmek yasak dediğim halde ısrarla lütfen nolur diyor açıklama yapıyorum içeri girşi çıkışlar arttıkça içerdeki bbebeklere enfeksiyon taşıyoruz
diyorum ama bana mısın demiyorlar..
ya da şimdi yanımda bebeğini emzirmemekle uğraşan bayanı bugün en az yirmi defa çağırdım gel memzir diye ama o emzirmek dışında herşeyle ilgileniyor ben bunları yazarken o yan taraftan altı aylıkken ne wereyim ne hazırlayım diyor.
çalışma şartlarımızın zorluğu bizi çok yıpratıyor bi de hasta yakınlarının dikkat edin hasta yakınları diyorum!!!!! bu tür konuşmaları artık mesleğimizi çekilmez kılıyor.
kimse gece boyu fazlasıyla gösterdiğimz emeği görmüyor...
herkesin kafasında yerleşmi bi fikir war ama ben şu anda görüyorum çoğu meslektaşımn nasıl çalıştığını biz burda annelerinin göstermedii ilgiyi şevkati gösteriyoruz..ama hiçe sayılıyor.
annesi bebeğini bırakıp sigaraya ya da lak lak yapmaya dalıyor koridordan geçerken çoğun odasına bi bakıyorum ki anne yok bebek ağlamaktan çatlıyor o anneye söylediğin sözlerle de sen suçlu oluyorsun..ama inanın ki kazandığım paradan kat kat fazla emek döküyorum..
ben kaybettiğim her bebek için oturup aileleriyle göz yaşı döküyorum yada bi prematüreye 10 gr dahi aldırdıysak hepimz çok sewiniyoruz.
ewe gidip de gece wakti o bebk nasıl oldu acaba diye merak edip arkadalarımızı arıyoruz hastanenin önünden geçerken defalarca bebişler nasıl oldu diye uğramışmdr bunlar hiçç bir zaman anlatılmayan ve görünnmeyen olaylardır.. allah sizi iyi insanlarla karşılaştırsın..