Bursa mı Ankara mı İzmir mi

KahveCekirdegi7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2022
2.681
1.075
63
30
Merhabalar

Daha önce taşınma ile ilgili konum var Ankara’yı sormuştum. Şimdi bu 3 ili değerlendirebilir misiniz. 1 den 3 e doğru yaşanılabilirlğini sosyalliğini imkanlarını vs kıyaslarsanız birde ev alacağım kira olmayacak. İş açısından değerlendirmeyin lütfen uzaktan çalışıyorum o konuda bir sıkıntı yok. Şehrin güzelliği yaşanılabilirliği sıkılmayacağım sosyal havası suyu imkanları nedir ne değildir yaşayan bilenler bana tercih sırası önerirseniz çok sevinirim. Muhtemelen izmir diyen çok olacaktır ama Bursa ve Ankara’yı da kendi içinde özellikle değerlendirebilir misiniz. Hangisi önceliğim olmalı.

İzmir de yeni yeni gelişen semtlerde uygun fiyatlı ev bulabilirsiniz. Kışın dogalgaziniz Ankara'daki kadar yüksek gelmez. Bursa da Nilüfer güzeldir ama çok pahalıdır evler. Ben yıldırım a gitmiştim herkes Cübbeli ve feraceliydi epey muhafazakarlardı. Ankara da 2 yıla yakın durdum çok boğucu ancak Gölbaşı Eryaman falan yaşanılabilir yeşil güzel.

İzmir’de yaşıyorum imkanları ülke geneline göre orta seviyede havasını taşını toprağını anlatmama gerek yok. Ama ev alacaksanız bana göre ciddi pahalı hemde gereksiz yere. Çevre harika insanları samimi yazı ayrı kışı ayrı güzel bence tam da yaşanabilir şehir. Karadeniz, Uşak, Nevşehir, Denizli bu şehirlere gittim ve hep İzmir’i özledim diyebilirim

İzmir'i ayrı tutuyorum çünkü karşısına koyacağınız belki 10 seçeneğin 10 unda bile yine İzmir çıkar..
Bursa'nın imkanları çok fazla. Gezilecek yerler, çevre iller, alışveriş imkanları vs çok daha iyi Ankara'ya göre. Ancak tahmin edersiniz ki sanayileşme çok fazla. Doğal olarak yaşadığınız kesim çok önemli. Aşırı göç alan bir şehir. Maddi olarak kıyaslarsanız pekçok açıdan Ankara'ya göre daha pahalı. Sadece kira olarak düşünmeyin, butik alışverişler, özel sağlık hizmetleri, güzellik merkezleri.. aklınıza ne gelirse. Buna karşılık Ankara kesinlikle söylendiği gibi memur şehri. Oldukça monoton bir hayat var. Çankaya, Kızılay gibi merkezi yerlerde kaos hakim. Yine yaşayacağınız yer önemli..
3 şehri de defalarca gezmiş. Kısa dönemli hepsinde kalmış ve yine 3 şehirde de tanıdıkları yaşayan biriyim..

Şansınız varsa gidin hepsini birkaç gün deneyimleyin. Küçük hotellerde 2 gün kalsanız bile az çok fikriniz olur. İzmir'i hiç sevmiyorum mesela zorunda kalmadan adımımı atmam asla havası ayrı dert ben çok dağınık ve pis buldum ayrıca. Ama üstteki kullanıcı her türlü İzmir'i seçeceğini belirtmiş. Sizin zevkinize bağlı biz ne anlatsak da sizin deneyiminiz farklı olacak.

İzmir’e gittim beğendim Bursa’yı hiç bilmiyorum Ankara’yı sevmemiştim ama benim bir kere görmemle yaşayanların fikri farklı bir çok kişi Bursa’nın ankaradan güzel olduğunu söylemişti

Ankara’da nerede durdunuz yapılacak ne var çok mu soğuk ve sıkıcı

İşte İzmir'e ölen biten de var nefret eden de. Ben İstanbul'da doğup büyüdüm elimden gelse kibriti çakar yanarken keyifle izlerdim ama İstanbul'dan başka yerde yapamayan da var. Yaşayanlardan tek bi fikir alamazsınız onu demek istedim.

Sizin Ankara'ya hiçbir sempatiniz yok bu arada. Sıfırsınız, sürekli kötü şeylerini soruyorsunuz. Bence onu çıkarın listeden :)

Boşuna sorup duruyorsunuz, nasılsa o adamla evlenecek ve mecburen onun yaşadığı şehirde yaşayacaksınız.

Aslında Ankara’yı büyük şehir diye istiyorum ama pek sempati oluşturacak bişey diyen olmadı çünkü bir o kadar kötüleyen oldu ama İzmir’de nadir kötü yorum duydum gibi Bursa’da genelde iyi söylendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…