• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burs veren kişi yada kurum hakkında bilginize ihtiyacım var .

Hiisaarr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
1.447
1.538
48
Merhaba kızlar ; burs konusunda çok bilgisizim çevremde sorabiliceğim kimse yok , ilk üniversite yi okurken ailemin desteği vardı hiç ilgilenmedim doğrusu . sıralamam 80.000 tıp istiyordum fakat çok çok altındayım.
Mecburen tercih yapıcam, iş imkanı olan bir bölümü ama korkuyorum, bazı özel üniversite ler de var şıklar arasında (hukuk) mesela sayısalcıyım onu da ,%50 burslu kazanmışım , burs olmadan tercih etmek istemiyorum .sizden rıcam bilgisi olan varsa bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz nerelere baş vurmak gerekiyor ? Yada tercih etmeyip 1yil da sözel mı çalışsam ?

Son düzenleme:
Puaniniz yetiyorsa %50 burslu osym kendisi veriyor zaten girersiniz. Ekstra burs vs. genelde olmuyor.
İyi derece yapan ogrencilere burs para yardimi olabiliyor..
Sizin için kyk basvurabilirsiniz ya burs cikar karsiliksiz para ya da geri ödemeli şeklinde kullanabilirsiniz...
Onun disinda derslerinize cok calisirsaniz ortalamanizi yuksek tutarsanizda bursunuz yukselir %75 okursunuz mesela...
Bilgim bu kadar:KK66:

80 bine büyük kurumlar genelde burs vermezler. kyk kredisi çıkar büyük ihtimalle geri ödemeli aylık 400 şeklinde alırsınız. çevrenizdeki vakıfları, dernekleri araştırın, aileniz soruştursun, genelde tanıdıklara verirler çünkü.

hazır bu konu açılmışken şunu sorsam sorun olur mu özel okulda %50 burslu falan okuyana devlet burs vermiyor deniyor ama doğru mudur?

geçen haftalarda ÖSYM nin bazı bölümleri başarı ile yerleşen öğrencilere burs vereceğini okumuştum ve bursu kazanmak için gerekli şartlarını incelemiştim.yalnız 2.üniversiteyi okuyanlara bu bursun verilmeyeceğini yazıyordu

Ayrıca şu site de bilgi veriliyor,bakmadıysanız inceleyebilirsiniz
http://www.takvim2017.com/node/755

kymaluca kymaluca
Teşekkür ederim . Bakiyim hemen buna da, pek araştırmadim internetten açıklayıcı bir yazı bulamıyorum açıkçası .

Özel bir kurumdan burs alma şartı genelde ya tam burslu olacaksın ya da devlet üniversitesinde okuyacaksın...

Bir vakıftan burs alıyorum, başka vakıflara da bakmıştım...
Burs verme şartlarında yazıyordu... :/

Tip(MF) diyorsunuz, hukuk(TM) diyorsunuz, bir sene kalip sozel(TS) mi calissam diyorsunuz sonunda YD'den tercih yaparsaniz sasirmayacagim galiba :D

Saka bir yana sagdan soldan gelecek bursa guvenip yazmayin sakin ozel okul. Ailenizin geliri musait degilse onlari boyle bir kulfet altina sokmayin. Aksam baska bir uyeye daha aynisini dedim. 25binin yarisini kursa kitaba verin. 1 sene afedersiniz it gibi calisin devlet kazanin. 25×4=100 bininiz cebinizde kalsin.
Akil istemiyorum burs istiyorum diyorsaniz derneklere bir bakin. Atiyorum ben samsunluyum, ankarada okuyorum ve samsunlular derneginden burs aliyorum.(bazi etkinliklere katilmak zorunda olabilirsiniz ama) bir arastirin bakalim

Hakkinizda hayirlisi olsun

MF ye çalıştım hep ama gelmedi bende vazgeçtim yoruldum artık .
Eşşek gibi çalıştım da diyemem ama çalıştım yani yine emek verdim bu 2. Sene
1yıl daha olsa ömrüm gidicek doktor olsam çalışmadan yaslanicam :KK70:
İstemeye istemeye TM ye gidicem galiba:KK53:
BirKulunuCokSevdim BirKulunuCokSevdim

Back
X