• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burs için basvuru?

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Merhabalar.. Bi konu hakkinda fikirlerinize ihtiyacimiz var. Engelli ebeveyni olan bi ögrenci var. Bu sene üniversite sinavina girdi. Istedigi bölume yetiyor puani tercih yapti. Muhtemelen yerlesicek. Benim size sorum bu ögrencinin annesi engelli ve maddi durumlari çok kotu kit kanaat geciniyorlar. Onlar için nerelere basvurabilirim. Kurum ismi vermeniz mumkun mu? Burs alabilecegi kuruluşlar falan. Internette arastirdim ama pek tatmin edici bilgilere ulasamadim yada ben anlamadim. Ankarada yasiyorlar bu arada.

Google ankara da burs veren kurumlar diye yazın sitelerden herhangi birine tikladiginiz zaman ankara da burs veren vakıf ve kurumların listesi çıkıyor kurumların numaraları adresleri dahi çıkıyor arayıp konusabilirsiniz

Bursdan ziyade engellilere bağlanan maaslar var. engellinin durumuna göre 3 ayda bir devlet tarafından verilen bir maas var. Birde eğer anne ağır engelliyse evde bakim parasi diye bilinen her ay devletten alınan bir maaş var. Bunlar icin nerelere basvurulur bilmiyorum ama google ya engelli maasi yazarsanız cıkar.

Burs olarakta belediyelere başvurun. Birde kyk ya mutlaka basvurun durumları kötüyse karşılıksız kyk çıkar. ayrıca bulundugunuz ilin sanayi ve ticaret odasına başvurun. kendi sitelerinde yazar basvuru sartlari istenen belgeler.

Kyk da başvursun ordan da burs çıkabilir kyk başvurulari hangi ayda başlıyor onu takip edin gününü kaçırmayın birçok öğrencinin en cok başvuru yaptığı yer kyk insallah burs cikar bizde başvuruları takip edip haberdar edelim sizi

Bursdan ziyade engellilere bağlanan maaslar var. engellinin durumuna göre 3 ayda bir devlet tarafından verilen bir maas var. Birde eğer anne ağır engelliyse evde bakim parasi diye bilinen her ay devletten alınan bir maaş var. Bunlar icin nerelere basvurulur bilmiyorum ama google ya engelli maasi yazarsanız cıkar.

Burs olarakta belediyelere başvurun. Birde kyk ya mutlaka basvurun durumları kötüyse karşılıksız kyk çıkar. ayrıca bulundugunuz ilin sanayi ve ticaret odasına başvurun. kendi sitelerinde yazar basvuru sartlari istenen belgeler.
Engelli maaşları artık her ay ödeniyor eskiden 3 ayda birdi evet engel durumuna görede evde bakım maaşı veriliyor belki yetmeyebilir ama bu onları azda olsa rahatlatır burs için yardım eden vakıflar vardı diyebiliyorum oralarada başvurun.

Engelli maaşları artık her ay ödeniyor eskiden 3 ayda birdi evet engel durumuna görede evde bakım maaşı veriliyor belki yetmeyebilir ama bu onları azda olsa rahatlatır burs için yardım eden vakıflar vardı diyebiliyorum oralarada başvurun.

Doğrudur. Benim bir yakınıma ön ayak olmuştuk engelli çocuğu vardı durumu iyi değildi o zaman 3 ayda 1 di. şimdi demek ki ayda bire düşürmüşler iyi olmuş. Evde bakım parası daha fazla diye biliyorum ama evde bakım parası için engelin bayağı ağır olması lazım.

Kyk bursuna başvuru yapabilir. Üniversite tercihleri açıklandıktan sonra e devlet üzerinden yapılıyor. Kyk hem burs hem de kredi veriyor ama ikisini aynı anda vermiyor. Burs kazanırsa mezun olduktan sonra ödemesine gerek kalmaz geri ödemesizdir. Ama kredi çıkarsa mezun olduktan 2 sene sonra biraz faizle geri ödeme yapılır. Ben de bu sene üniversiteye giricem inşallah. Kendim için burs bakıyorum ama pek tatmin edici adres bulamadım. Bir de şirketlerin kapısını çalın durumundan bahsedin belki yardım eden çıkar

Doğrudur. Benim bir yakınıma ön ayak olmuştuk engelli çocuğu vardı durumu iyi değildi o zaman 3 ayda 1 di. şimdi demek ki ayda bire düşürmüşler iyi olmuş. Evde bakım parası daha fazla diye biliyorum ama evde bakım parası için engelin bayağı ağır olması lazım.
Evet evde bakım maaşı daha fazla Engel durumu en az yüzde 50 olması gerekiyor o zaman evde bakım maaşı baglanıyor

Back
X