burnumdaki çıkıntı çok moralimi bozuyor.

• Konu Sahibi Konu Sahibi MSL
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

MSL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
32
0
36
İstanbul
Dr. Naci Bey,

Merhaba. Bir konuda fikrinizi rica ediyorum. Kasım 2010'da sinüzit ve nefes alamama sorunları ile KBB doktoruma ameliyat oldum.

Yapılan operasyon: Endoskopik 2 taraflı maksiller, Ethmoid ve frontal sinüse girişim, SMR, Alt konka RF, Sol orta konka bulloza Redüksiyonu

Kasım 2011'de ise Plastik Cerrahi Doktorum tarafından burnuma estetik yapıldı. Burnum kırılmadı, sadece törpülendi ve azıcık burnumu kaldırdı.

Kısaca sağlık nedeniyle geçirdiğim ilk ameliyattan 1 yıl sonra estetik amaçlı ameliyatımı oldum. Herşey güzel giderken, 4. ayında burnumun ucu ile burun kökümün(kaşlarımın arası) ortasında, burnumun ön tarafında, sivilce çıkarmış gibi bir şişlik oluştu (resimlerde de görebileceğini üzere). Hem karşıdan, hem yandan bu şişlik belli oluyor. Doktoruma sordum. Kıkırdak olduğunu, biraz kafaya fazla taktığımı :) tam üstüne bastırmamı ,1 aya geçmezse de, dilersem o kıkırdağa müdahele edebileceğini iletti. KBB doktorumda bunun kıkırdak olduğunda hem fikir. Ayrıca bu şişlik yüzünden burnumun ucuda düşmüş gibi gözüküyor.

Bu durumda çoğu kişiye son ameliyatından sonra 1 yıl beklemesini söylemişsiniz. Benim burnumun derisi kalınmış, ameliyattan sonra doktorum söyledi. Acaba burnumun tam inmesi için 1 yıl beklemelimiyim?

Bir de bu çıkıntı 2. ameliyatım gibi genel anestezi gerektiren büyük bir ameliyat mı olur? Yoksa lokal anestizi ile 10 dakikalık, morluk ve şişlik olmadan, atlatabileceğim ufak bir müdahele mi olur? Lütfen değerli fikirlerinizi rica ediyorum.

Eklentiler

• $RESİM3.JPG
    $RESİM3.JPG
    5,4 KB · Görüntüleme: 281
  • $RESİM1.JPG
    $RESİM1.JPG
    5,9 KB · Görüntüleme: 296
  • $RESİM2.JPG
    $RESİM2.JPG
    15,4 KB · Görüntüleme: 286
Sorunu daha net gösterebilmek için bir kaç resim daha çektim umarım resimlerden anlaşılıyordur. Aslında 1. ve 4. resimlerde çıkıntı daha net çıkmış çünkü çıkıntı burnun tam üstünde değil biraz yanda duruyor bu sebeple tam profil resimlerde pek belli olmuyor, daha çok 45 derece açılı resimlerde daha belirgin.

$burun4.JPG $burun1.JPG $burun2.JPG $burun3.JPG

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun.Evet canım benim yaşadığım aynı sorunu yaşıyorsun.Bende de aynı yerde 2 ay sonra çıkıntı olmuştu ve kıkırdak sanırım düzgün yerleşmediğinden kaynaklanıyormuş.Benim doktorum hemen müdehale edebilirim dedi 10 dk lık bir işlemle hallederiz demişti ve lokal yaptı.Açıkcası bir ameliyat gibi olmuyor morluk vs.Ama ben bugün böyle bir düzeltme işlemi tekrar olacak olsam 10 değil 3 dk bile sürse lokal asla olmam.Bünyeden bünyeye değişir elbetki karar senin ama ben anladım ki lokali kaldıramıyorum.Orada süren 10 dakika bana 10 saat gibi gelmişti.Tabi doktordan doktora da fark var bence.En azından hafif bir sedasyon ya da sakinleştirici verilerek operasyona başlayan hekimler de vardır bu ülkede...Neyse uzun uzadıya anlatmayayım sadece sorduğun kadarıyla cevabı süre olarak daha az bir işlem,morluk olmuyor ama hafif şişlik oluyor çünkü yine bandaj yapılıyor ve sonrasında dua etmek gerekiyor bir daha oluşmaması için çünkü ne yazık ki bende sonrasında yine oluşmuştu.

Ama hep dediğim bir şey var birinden olumsuzlukları duymak kimseyi umutsuzluğa düşürmemeli.Çünkü her bünye farklı reaksiyonlar geliştiriyor.Umarım gönlünce olur ve tek sorunun bu olur.Tekrar geçmiş olsun.

Back