Burka ve peçe Mısır'da yasaklanıyor

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.146
18.314
823
m.haberkita.com/haber/burka-ve-pece-misirda-yasaklaniyor/298382
Burka ve peçe Mısır'da yasaklanıyor
Mısır'da kadınların burka ve peçe
giymesini yasaklayan yasa
tasarısının hazırlandığı bildirildi.
10 Mart 2016, 12:20
Mısır'da burka ve peçeyi devlet
kurumlarında ve kamuya açık
bölgelerde giyilmesini yasaklayan
bir yasa tasarısı hazırlanıyor.
''PEÇE'NİN İSLAM'DA YERİ YOK''
Konuyla ilgili açıklama yapan El-
Ezher Üniversitesi'nde
karşılaştırmalı hukuk profesörü
Amna Nasır, peçenin İslami bir
gereklilik olmadığını ve İslami
olmayan kökenlerinin olduğunu
savundu. Nasır, peçe ve burkanın
bir Yahudi geleneği olduğunu ve
Kur'an'la çeliştiğini de iddia etti.
Geçtiğimiz günlerde Mısır'da Kahire
Üniversitesi Rektörlüğü öğretim
görevlilerinin peçeli ders
vermelerini yasaklamıştı. Rektör
Nassar, söz konusu durumun
eğitimi olumsuz etkilediğini
savunarak, özellikle de yabancı dil
eğitiminde peçeli ders veren
öğretim görevlilerinin son derece
başarısız olduklarını iddia etmişti.

Rektör
Nassar, söz konusu durumun
eğitimi olumsuz etkilediğini
savunarak, özellikle de yabancı dil
eğitiminde peçeli ders veren
öğretim görevlilerinin son derece
başarısız olduklarını iddia etmişti.
Bu tip gerekçelerle konulan yasakları mantıklı buluyorum. Gerçekten yabancı dil ders alırken hocanın ağız hareketlerini görmek önemli olabiliyor.

Ama genel ve herhangi bir dayanağı olmayan yasakları anlamsız buluyorum. Kim için konulursa konsun yasakçı zihniyet kabul edilebilir bir şey olmamalı. Mesela dosya takibi yapan bir memurun burka kullanması işine engel olmaz, e bırakın kullansın.

Not: Kişisel olarak burkanın hoş olmayan ve kısıtlayıcı bir şey olduğunu düşünüyorum. Yine de kullanmak isteyen kullanması sorun olmamalı.

Bombalı teröristler kendilerini iyi saklıyorlar

Hayırlı bir karar olmuş. Çarşaf konusunda aynı şeyi düşünmüyorum, fakat dünya artık sokaklarda kendine Müslüman diyen insanların kendilerini patlattığı bir yer ve insanlar o peçenin ardındakini görmediğinde kendisini güvende hissetmiyor.
Üstelik Peçe, Burka vs gibi kılıkların kadınları kişiliksiz hale getiren dini kılıf geçirilmiş erkek icatları olduğunu düşünüyorum. Kadınların Burka giydiği Peçe taktığı bir toplum gösterin ki kadınlar ezilmiyor, haksızlığa uğramıyor, toplumdan soyutlanmıyor olsun.

Müslüman kadınlara en insanı yaklaşım yine Türkiye'dir diğer müslüman ülkeleri kıyaslarsak , çoğu haklar halen sadece Türkiye'de uygulanıyor

Insanlar istedigi kiyafeti giymeliler fakat burdaki konu farkli. Burda insanin yüzünü de sakli olmasindan bahs ediliyor. Ve bu evet emniyet acisindan kesinlikle yasaklanmali.

Hayir yani insanlarin yüzünü görmesini istemiyorsan, evinde kal. Hem yüzünü, bir nevi kendilerinin görülmesini istemiyorlar, hem okulda ders vermek istiyorlar herkesin önünde. Bu ne yaman celiski..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…