Geç döllenme oldu sanırım bende. Şuan 7 haftalık hamileyim. Buraya detaylıca yazacağım. Çünkü bu kadınlar kulübünde düzenli olarak kimler neler tecrübe etti hep okudum, bazı bilgilerden faydalandım, moralim düzeldi. Şimdi de yaşadığımı paylaşmak istiyorum.
Polikistik overim, 10yıl boyunca düzenli doğum kontrol hapı (yazz) kullandım. Ocak ayında (8ay önce) ilacı bıraktım.
15 haziran en son regl tarihim, döngüm 37 günde 1 oluyor. Reglim 1 gün gecikti, evde idrar testi yaptım Negatif çıktı. Sonra 3 gün gecikince kan testi yaptım Negatif çıktı. Bekledim 6 gün gecikince yani toplamda 43 gün hastalanmayınca (27temmuzda) kan testi yaptırdım. Sonuç yine Negatif. Bu sefer doktor muanesine gittim. Herhangi bir gebelik yoktu vajinal muane ile baktı, kan testi sonucuda negatifti. Doktor regl söktürücü tarlusal verdi.
Bu platformda birinden okuyup etkilendiğim için geç döllenme olur mu acaba bende diye düşünerek tarlusalı bi hafta içmeme kararı aldım. İlacı aldım ama içmedim.
Bekledim. 5 ağustos tekrar kan testi yaptırdım. Beta Hcg 200çıktı. Yani toplamda 52 gün gecikme olmuştu. Doktorun tarlusal verdiği gün üzerinden de 10gün geçmişti, yani kan testi negatifin üstünden 10 gün geçti.
05.08.23 beta hcg 200
07.08.23 beta hcg 733 (vajinal muanede küçücük bir kese göründü
16.08.23 kese büyüdü, içinde bebek oluşumu başlamış ancak kalp atışı göremedik, (heyecanlandık stresli bi hafta başladı bizim için, ya duymazsak diye endişe ettik biraz, ama yine burada kalp atısını 6.haftanın sonlarında duyanlar oldugunu yazdıgı için moralimi de hep iyi tuttum.)
23.08.23 bebeğimizin kalş atışını gördük 6+4 haftadaydık (buarada hep vajinal muane oldum, erken gebelik denildiği için bu dönemlere bu şekilde ilerledik)
Şimdi 7. Haftadayım(27.08.23) ve umarım bu yolculuk sağlıkla devam eder. 3 hafta sonra tekrar gel kontrole dediler.
Neler yaşıyorum; midemde yanma oluyor sıklıkla, bulantım hiç yok. Sadece balık diyince bile tiksiniyorum böle tuhaf bi his. Gögüslerim eyvah eyvah cok acıo. Ama acıyınca da diyorum ki birileri gelişiyor
o yüzden sıkıntı yok.
Detaylıca paylaşmak istedim, çünkü ben bilgi almak için hemen sizler ne yazmış diye bakıyor ve çok moral olan içerikler buluyorum. Sizlere de moral olsun yazdıklarım. Umarım sizlerin yolculuğu da sağlıkla devam eder.