- Konu Sahibi DingiltereKralicesi
-
Ders içinde olmadığı sürece,öğrencilere baskı yapılmadığı sürece okulda kılınan namaz niye bu kadar göze batıyor,anlamadım gitti.Zaten ya öğle arasında ya da tenefüs arasında yapılıyor bunlar ve bir çok okulda da var.Okullarda biz ne sıkıntılar yaşıyoruz,onu halletmeye çalışmıyorlar,insanların namazıyla uğraşıyorlar.Öğretmenin siyasi amaçla yazdığını da düşünmüyorum,orijinallik olsun,çocuğun ilgisini çeksin diye yazmıştır.Öğretmenine tacizde bulunan,döven,derste ayaklarını sıraya uzatan,arkadaşlarına sarkıntılık yapan öğrencileri hala okullarda barındırıyoruz ama.......Yazık bize!
Ders içinde olmadığı sürece,öğrencilere baskı yapılmadığı sürece okulda kılınan namaz niye bu kadar göze batıyor,anlamadım gitti.Zaten ya öğle arasında ya da tenefüs arasında yapılıyor bunlar ve bir çok okulda da var.Okullarda biz ne sıkıntılar yaşıyoruz,onu halletmeye çalışmıyorlar,insanların namazıyla uğraşıyorlar.Öğretmenin siyasi amaçla yazdığını da düşünmüyorum,orijinallik olsun,çocuğun ilgisini çeksin diye yazmıştır.Öğretmenine tacizde bulunan,döven,derste ayaklarını sıraya uzatan,arkadaşlarına sarkıntılık yapan öğrencileri hala okullarda barındırıyoruz ama.......Yazık bize!
Yani okullarda kimya dersini dahi dini olarak öğretsin diyorsunuz.. şaşırdım :1shok:
Ben kendi adıma, okullara dine yer verilmesin diye bir ifade kullanmadım. Aksine dinin öğretilmesinden yanayım, ama taraflıca değil. Bu ülkede Müslüman olan, ama onlarca farklı mezhebe mensup olan insanlar var. Başka dinden olanları tartışmayı bir kenara bırakalım, o ayrı bir konu, zekice üretilmiş aksi düşünceler değil bence, üzerinde durulması gereken bir konu, ama bu yazının onlarla alakası yok. Şu cümleye dikkatinizi çekerim :
“X şahsı hayatı boyunca 3.10 üzeri 22 tane iyilik ve 4.10 üzeri -2 mol kötülük yapıyor. Hesap günü mizanda iyilik ve kötülükleri tartılıyor. İyilikleri ağır gelirse cennete, kötülükleri ağır gelirse cehenneme, tam nötrleşme olursa Araf’a (hayvanların ve delilerin barınacağı yere) gidecek. Bu şahsın hesabı görülünce durumu ne olacak. İşlem yaparak sonucu bulunuz (N: 6.10 üzeri 23).”
Peki size sorarım. Allah istese, 3.10 üzeri 22 tane iyilik, 4.10 üzeri -2 mol kötülük yapan kişiyi cennete koyamaz mı ? Bu örnek kimya dersi için uygun mu ? Öğrencilerimizin dersler arasında bağlantılar kurmasını, örneklerimizin gerçek hayattan olmasını istiyoruz evet, ama sizce de bu uygunsuz bir örnek değil mi ???
Neden hemen konu, başka okullarda şunlar olurken sesiniz çıkmıyor da şimdi çıkıyor, neden dinin öğretilmesine karşısınız şeklinde ifadelere geldi anlayabilmiş değilim. Ben yalnızca EĞİTMEN arkadaşlarım ile bu konuyu paylaşmak, fikirlerini almak istemiştim. Ama nedense hemen karşıt, ama konuyla alakasız görüşler geldi. Onlara da saygı duyuyorum, ama lütfen öğretimden önce eğitimi düşünelim derim.
Saygılar a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?