Bunu Hak Etmediğime İnanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepimizin dertleri var. Burada yazmıyor oluşumuz mükemmel bir hayat yaşadığımız anlamına gelmez. Kimin ne yaşadığını nasıl bilebiliriz? Vakti zamanında gücümün sınırlarını zorlayan dertlerim oldu hâlâ da oluyor. Bu dertsizsin çıkarımı beni biraz kızdırdı.
Kızmanıza gerek yok sakin :)

Tabiki haklı olabilirsiniz fakat biz buraya yazmıs oldugunuz kadarıyla sıze yorum yapabiliriz degılmı.Siz bu konudan bahsetmıssınız bizde buna ozel yorumlar yazmısız.. Eger dıgerlerınıden de bahsetmiş olsaydınız belkı yorumumuz farklı olabilirdi değil mi :) ki tabıkı onları yazmak zorunda degılsınız ama burda yazılmadıklarına gore bızde olana yorum yapıyoruz şekilde ki gibi ..

Öyle mi dersiniz? Bana cidden kırıcı bir sorun var gibi geliyor ama. Çok keyfimi kaçırdı bu durum. Gerçekten ben mi büyütüyorum ki acaba?
Bence bi sorun yok ortada. Esiniz guzel yaklasmis ilk basta. Sizin tepkileriniz uzun surunce dayanamamis sanirim. Yani bence bu tepkilerinz ilk de degil belliki. Adam patlamis anladigim kadariyla.
Bence uzatmayin bu küslugu gidin sarilin hormonlarimdanmis diyin:anneadayı:

Peki nasıl bu kadar rahat davranmayı başarabildiniz ilk bebeğiniz olmasına rağmen?

Belki sizde dünyanın en rahat annesi olacaksınız
Bunu bebek doğmadan bilemezsiniz
Mesajlarınız bana bebeği istemeyen, önemsemeyen bir anne izlenimi vermedi.
Aksine iyi bakabilecek miyim diye endişelenen biri gibi duruyorsunuz
Merak etmeyin, su akıp yolunu buluyor.
Hayvanlar bile içgüdüleriyle yavrularını büyütüyor
Biz de hatalarımızla doğrularımızla bunu yapacağız

Sizde bebeğin rutinini çözeceksiniz.
Evet belki tatilde istediğiniz saatte denize gidemeyeceksiniz. Denizi bebeğin uyku saatine göre ayarlayacaksınız. Ama hayatınıza başka rutinler başka eğlenceler girecek.

Biraz daha rahat olun o yüzden.

hiç zorluk görmemişsiniz demek, ne guzel.
hayatımda bir çırpıda sizin şimdi yaşadığınızdan daha zor on durum sayabilirim ve görece çok rahat bir hayat yaşadım.
Allah dert vermemiş işte, böyle dert arıyorsunuz sanırım.
Sadece hayatımın anlattığım bu kısacık kesitine bakarak nerden anladınız Allah'ın dert vermediğini? O kadar da eminsiniz yani on durum sayıyorsunuz daha zor. Sanki tüm hayatıma tanıklık etmişsiniz gibi. Dert mi yarıştıralım şimdi ne yapalım?

Sadece hayatımın anlattığım bu kısacık kesitine bakarak nerden anladınız Allah'ın dert vermediğini? O kadar da eminsiniz yani on durum sayıyorsunuz daha zor. Sanki tüm hayatıma tanıklık etmişsiniz gibi. Dert mi yarıştıralım şimdi ne yapalım?

hayatımın bu kadar zor geçen bir sureci olmadı derseniz ne denir?
tup bebek forumuna bakın isterseniz, istese bile çocuk sahibi olamayacak rahatsızlıkları olanlarımız var.
bir daha tatilde eğlenemicem diyip ağlamak, ustune buraya yazmak bana dertsizlik gibi geldi.

sanırım başak burçları laf da sokamıyor ahaha.
sen simdi iki ahahaha yazınca laf mi sokup kk´nin kraliçesi mi olmuş oluyorsun.
mizah yapalım derken senin gibi meraklı melahatlarin buralara gelip yorum yorum okuyup laf sokma yarısına gireceğini düsünememisiz, pardon canim.
sen kendine bir meşguliyet bul istersen, kendini böyle tatmin edeceğine :)

Şimdi nasıl peki o özgürlük biraz olsun geldi mi 🤣
Tam gelmedi ama rahatsız etmiyor. Yani o ilk zamanlar gecenin yarısı kafam atsa çıkamazmışım gibi geliyordu. Çünkü bir bebek var. Şimdi onu da alır çıkarım modundayım :KK70: uzvummuş gibi oldu artık. Nasıl bir şey yaparken of şu kolum da olmasa ağırlık yapıyor demiyorsam oğluö için de dememeye başladım :KK70:

Kızmanıza gerek yok sakin :)

Tabiki haklı olabilirsiniz fakat biz buraya yazmıs oldugunuz kadarıyla sıze yorum yapabiliriz degılmı.Siz bu konudan bahsetmıssınız bizde buna ozel yorumlar yazmısız.. Eger dıgerlerınıden de bahsetmiş olsaydınız belkı yorumumuz farklı olabilirdi değil mi :) ki tabıkı onları yazmak zorunda degılsınız ama burda yazılmadıklarına gore bızde olana yorum yapıyoruz şekilde ki gibi ..
Beni kızdıran ne biliyor musunuz? Ben buraya kısacık bir olay yazdım sadece. Eşimin tepkisini abartı bulduğumu ve kırıldığımı yazdım. Bu kadar insan bu konudan yola çıkarak nasıl benim kişiliğimle tüm hayatımla ilgili yorum yapabiliyor? Ne şımarıklığım kaldı ne nazlanmaya çalışıyor olmam. Dahası nasıl dert görmemişsin diye benim tüm hayatımla ilgili yorum yapılabiliyor yani bu hadsizliktir ya? Binlerce kadın var ayrıca şurada hiç kimse mi depresyona girmedi mesela? Kimse mi empati kuramıyor? Herkes robot gibi analizler yaparak yazmış hiç duyguları hesaba katmadan. O algoritmaya göre de ben dert görmemiş şımarık çıkmışım. Hayret bir şey!

Gerçekten benim ne hissettiğim ne düşündüğüm hiç mi önemli değil ya da benden başka kimse mi bu duyguları hissetmedi? Herkes ben şımarık bir pislikmişim eşim ve doğmamış bebeğim birer melekmiş gibi konuşuyor. Ben boğuluyor gibi hissediyorum gerçekten. Çığlık atıyormuşum sesim çıkmıyormuş gibi hissediyorum.
Keşke bir psikoloğa danışsanız, iyi geleceğini düşünüyorum kaygılar konusunda yönlendirir sizi. Doğumdan sonra da lohusalığı depresyonu var bunun. Ne kadar erken müdahale o kadar iyi bence.
Yani eminim bunu siz de düşünmüşsünüzdür de hatırlatmak istedim. :)

Planlı olmayan bir hamilelik olduğu için tüm bunlar çok normal aslında. Psikolojik destek alırsanız, bu süreçte ve sonrasında daha rahat edeceğinizi düşünüyorum. Bebeğiyle kamp yapan çiftler bile gördüm, bence bu kadar da karamsar olmayın :)

Evet dipsiz kuyu gibi. Ben sanki orada boğuluyorum. Ne hissettiğimi bir türlü anlatamıyorum kimseye. Ve neden hep ben suçluyum? Ayrıca zorla mı senin karnına yerleştirdim ne biçim söz ya denyoluk değil de ne bu?
Anlamlandıramıyor çünkü, ne hissettiğini cidden anlamıyor. Evet o konuda hiç hoş olmamış ama anlayacaktır bence. Muhtemelen depresif hallerden bunalmıştır o da ondan gerilmiştir diye düşünüyorum.

hayatımın bu kadar zor geçen bir sureci olmadı derseniz ne denir?
tup bebek forumuna bakın isterseniz, istese bile çocuk sahibi olamayacak rahatsızlıkları olanlarımız var.
bir daha tatilde eğlenemicem diyip ağlamak, ustune buraya yazmak bana dertsizlik gibi geldi.
Allah aşkına yeter artık anne olmaya hazır olmayanlara annelik aşkından ölmeyenlere tüp bebek forumunu örnek göstermeyin ya. Bu duygusal manipülasyondan yıldım ben artık. Ben kimsenin çocuk sahibi olamamasının sorumlusu değilim. Neden sürekli böyle suçlu hissettirilmeye çalışıyorum ki? Birinin nimeti diğeri için zorluk olabiliyor anlamak bu kadar zor olmamalı gerçekten. Sene olmuş 2021, hâlâ anne olamayanlar var ayıp ayıp demeyi ben kabul edemiyorum.

Allah aşkına yeter artık anne olmaya hazır olmayanlara annelik aşkından ölmeyenlere tüp bebek forumunu örnek göstermeyin ya. Bu duygusal manipülasyondan yıldım ben artık. Ben kimsenin çocuk sahibi olamamasının sorumlusu değilim. Neden sürekli böyle suçlu hissettirilmeye çalışıyorum ki? Birinin nimeti diğeri için zorluk olabiliyor anlamak bu kadar zor olmamalı gerçekten. Sene olmuş 2021, hâlâ anne olamayanlar var ayıp ayıp demeyi ben kabul edemiyorum.

Sacma sapan yorumlara kulak asmayın.

Bu akşam yemeğinden sonra salonda oturmuş vakit geçiriyorduk. Eşim film izleyip kahve içiyordu ben de telefonla oyalanıyordum. Google fotoğraflar karşıma iki yıl önce bu haftanın fotoğraflarını çıkardı. Beraber tatildeymişiz. Benim de bu aralar duygularım çok gelgitli. Depresifim. Bebek konusunda özellikle bir çok mutlu oluyorum bir napacağım ben şimdi diye korkmaya başlıyorum ki ikincisi ağır basıyor. Fotoğrafları görünce sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım. Eşim neden ağladığımı sordu. O zamanlar tatildeymişiz ne güzel bak nasıl eğlenmişiz, dedim. Pandemi bitsin yine gideriz yine eğleniriz, dedi. Bebekle nasıl gidip eğlenceğiz ki, dedim. Niye eğlenmeyelim bebek bize niye engel olsun, dedi. Nasıl engel olmasın bak senin içtiğin kahveyi benim içmeme engel oluyor şimdiden, dedim.
Hiç beklemediğim şekilde sinirlendi ve bir sürü şey söyledi. Beni tanıdığında ben böyle bencil değilmişim. Kendi çocuğum hakkında nasıl böyle konuşurmuşum. Gerçekten bebeğime engel gözüyle mi bakıyormuşum. O elinden geleni yapıyormuş biraz da ben çabalasaymışım. O çocuğu kendi başına zorla yapıp benim karnıma yerleştirmemiş. Hiçbir şeyden memnun olmuyormuşum.
4 yıldır beraberiz, 4 yıla yakın da beraber yaşadık. Ben böyle kavga hatırlamıyorum. O kadar kırıldım ki. Çok aşağılanmış hissediyorum. Sanki benim sevgilim gitmiş yerine başkası gelmiş. Ciddi ciddi küstük sanırım. Kendimi koca evde yalnız hissediyorum.
Böyle davranılmayı hak etmediğimi düşünüyorum. Bu yüzden onunla uzun süre hiç konuşmamak istiyorum. Bir yandan da inanılmaz desteğe ihtiyaç duyuyorum bu aralar. Hani ona o kadar kızmış ve kırılmış olmama rağmen gidip ona sarılıp ağlamak istiyorum. Bu da kendimi güçsüz biri gibi hissetmeme neden oluyor. Ama en çok da yapayalnız hissediyorum. Böyle işte. Ne yapacağıma da karar veremiyorum. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.
Endişeli gelgitlerinizden dolmuş taşmış bu da taşma anı olmuş sanırım. Bence büyütmeyin hormonlarımdan dolayı böyleyim, geçecek ama bu süreçte senden destek bekliyorum, git gellerimden dolayı beni yargılamanı değil. Çok yalnız bırakıyorsun beni, bana böyle davranarak deyin ve susun lütfen. (yani yeni bir kavga başlatmayın) Ve adamı bıktırmayın artık, bebeğiniz hakkında olumsuz ve duygusuz kelimeler cümleler kurmayın. Tadını kaçırmayın ki hevesle sevinerek beklemek eşinizin de hakkı. Üstelik bebeğe de negatif enerjiler yüklüyorsunuz onu hayatınızdaki güzel anlara engel görerek! Umarım bir an önce vazgeçersiniz bu olumsuz ve rahatsız edici kurgu ve cümlelerden.

Anlamlandıramıyor çünkü, ne hissettiğini cidden anlamıyor. Evet o konuda hiç hoş olmamış ama anlayacaktır bence. Muhtemelen depresif hallerden bunalmıştır o da ondan gerilmiştir diye düşünüyorum.
Yani o kadar da zorladım kendimi pozitif olacağım ona yansıtmayacağım diye. Benden de bu kadar ne yapabilirim azize değilim ki ben.

Beni kızdıran ne biliyor musunuz? Ben buraya kısacık bir olay yazdım sadece. Eşimin tepkisini abartı bulduğumu ve kırıldığımı yazdım. Bu kadar insan bu konudan yola çıkarak nasıl benim kişiliğimle tüm hayatımla ilgili yorum yapabiliyor? Ne şımarıklığım kaldı ne nazlanmaya çalışıyor olmam. Dahası nasıl dert görmemişsin diye benim tüm hayatımla ilgili yorum yapılabiliyor yani bu hadsizliktir ya? Binlerce kadın var ayrıca şurada hiç kimse mi depresyona girmedi mesela? Kimse mi empati kuramıyor? Herkes robot gibi analizler yaparak yazmış hiç duyguları hesaba katmadan. O algoritmaya göre de ben dert görmemiş şımarık çıkmışım. Hayret bir şey!
Gercekten psikologa danısmalısınız...Bende 1 sene once dogum yaptım sızı cok iyi anlamaya calıstım ama alttan aldıkca dahada geriliyorsunuz..
Benimde hormonlarım altusttu hatta dr bıle duzene sokamadı aylarca.. Sabahtan akşama salak gıbı uyumak nedir bılırmısınız. Sureklı uyudugum ıcın aglama krizlerine giriyordum neden bukadr cok uyuyorum diye zir zır zırlıyodum. Ailem zor sakınlestırıyordu..kahve cay banada yasaktı mesela.. kılo almıs basını gıtmişti sinirler zaten altust. Hani diyorsunuz ya cok sıkıntılarım var yazamadığım diye. Daha cok var yazayımmı..Yazamadıklarım daha agır seyler emin olun.Maddiyat gıbı mesela.
Ama ınanın sızın kadar gergin degıldim.Nokta.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X