Bunu Hak Etmediğime İnanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yakın zamanda hiç böyle bir şey beklemiyordum. Kendimi hamile olarak bile düşünmedim hiç. Şimdi anne olmak üzereyim. Kafamda binlerce soru işareti ve geçmeyen suçluluk duygusu...

Mesela neden eşinizle kahve içmiyorsunuz mideniz mi almıyor içmek istediğinize rağmen zararlı diye mi içmiyorsunuz?

Keşke düşünebilsem, keşke kaygılarım beni bir yerde bıraksa.

Abartmayarak kahve içebilirsin.
Gün de bir küçük fincani geçme ve mümkünse sütlü vs yumuşatmayı tercih et..

Oo gezmeyi seven çocuğunu üstüne bağlar gezer hiç merak etme.

Off- topic: Bebeginiz benim gibi basak burcu. Özellikleri: Asiri mükemmeliyetçi, yüksek zekalı, temiz, titiz, rasyonel, caliskan
Ben de çok mükemmeliyetçiyimdir. Zaman zaman ya yeterince iyi olmazsa diye yapmayı ertelediğim şeyler olur.

Mesela neden eşinizle kahve içmiyorsunuz mideniz mi almıyor içmek istediğinize rağmen zararlı diye mi içmiyorsunuz?
Ben sert kahve içerim. Ve günde yaklaşık 3 fincan. Bir başlarsam önünü alamayacağım biliyorum o yüzden içmiyorum.

Dramatize etmek mi bilmiyorum ama bazen çok bunalıyorum gerçekten o kadar büyüyor ki gözümde yerin dibine girmek istiyorum
Gebelik depresyonu olabilir başlarda kabul etmesi zor oluyor. Evet hiçbir zaman kolay olmayacak zor birşey çocuk büyütmek ama birgün bile pişman olmuyorsun onu doğurduğun için. Bir gülüşü bir anni deyişi yetecek sana. Daha görmediğin günler için bu kadar kendini yıpratman anlamsız.

Dışarı çıksak ve bebek çılgınlar gibi ağlamaya başlasa elim ayağıma dolanır kafayı yedim herhalde.

hormonlar

üstüne pandemi ve eve tıkılma da eklenince bu hale geliyor.

Daha uzun bir süre rahat rahat alkol bile alamayacak olmak beni de çok geriyor. Ama bir gün bunun olmasını istiyordum. Ve en uygun zaman şimdiydi pandemiden iyi bir zaman mı olurdu böyle kahve bile içilemeyecek bir dönem için

Çok simarikca davranmissiniz. Bir tanidigim diyabet ve gebe, birakin kahveyi dogru durust tatli bile yiyemiyor hiç ama bu derece sikayetlenmiyor. Sabretmesi gerektigini biliyor, gecici sonucta.

Endişeleriniz varsa oturup dogru durust "bebek dogdugunda nasil olur?" Temali sorular sorup esinizle sohbet ederek
eşinizinn onerecegi fikirlerle kendinizi rahatlatabilirdiniz.
Şu saatten sonra bebek bana engel oluyor diye aglayip adam ne dese aksini soylemenin manasi var mi? Dogurma o zaman mi desin ne desin simdi?

Şimdi nasıl peki o özgürlük biraz olsun geldi mi

Dışarı çıksak ve bebek çılgınlar gibi ağlamaya başlasa elim ayağıma dolanır kafayı yedim herhalde.
Bizde eşim öyle oluyordu işte hemen ter basıyordu adama ben gayet relax. Ama eşim stresli davrandığı için kavga ettiğimiz oluyordu ya ne var bu çoxuk tabi ağlayacak derdim millet vize bakıyo derdi e bakarsa baksın ne yapayım canım ağlayan çocuk duysam ben de döner bakarım ne oldu acaba diye.

Ama o zaman soğuk da olsa icebileceksin
Yok öyle gibi gelir ama gayet iyi kontrol edersin. Sen onun annesisin. Onu nasıl sakinleştirecegini de bilirsin.

O zaman başka sorunlar da olacak. Bu çocuk aç aç diyecekler sana. Bunu illaki duyacaksın.

Gidin sarılın , yani bizim okulda da bir arkadaş vardı , hamilelikte hormonların etkisi mi artık her neyse çok zorlaşmıştı . Sanki tek kendisi hamile , kendisi dertli vs olarak abartırdı .
Biz aşağı yukarı aynı haftalarda 3 hamileydik , nöbet tutarken muhakkak sinir krizi geçirirdi . 6 yıldır çocuğun hayatını mütemadiyen karartıyor . Karı koca çalışıyorlar , maddi olarak iyiler ama çocuğa kaç kere saçımı süpürge ettim dedi .
Umarım sen de öyle olmazsın . Git konuş , eşine hormonlar yüzünden böyle oluyor deyin .
Ben de eskiden özel günlerde çok stresli olurdum . En sonunda eşime dedim ki bu günlerde beni alttan al . Zaten çocuklar olduktan sonra öyle bir lüksüm de kalmadı .

Aynı haftalardayız hemen hemen
Şimdiden seneye yazın bebeğimizle gidip yapacağımız tatilin hayalini kuruyoruz
Bebek gerçekten engel değildir
(Bu söylediğim normal gelişim gösteren, uysal bebekler için geçerli)
Bebeği bu kadar yük görmektense iyi taraflarından bakmaya çalışın.
Bu minvalde benzer konularınız da vardı sanki.
Gerekirse yardım alın, sonradan lohusa depresyonuna vs dönüşmesin

Bakın daha zor durumda olanlar olduğunu biliyorum. Ve daha zor durumda olanlar olduğunu düşünmek sadece beni daha çok mutsuz ediyor. Acıları karşılaştırmayı çok anlamsız buluyorum. Şımarıklık olsaydı keşke gerçekten en azından çok daha iyi hissediyor olurdum. Neden bir türlü anlatamadığımı bilmiyorum ben gerçekten acı çekiyorum. Adam doğurma o zaman desin dediğimi de hatırlamıyorum. Sadece destek bekliyorum ben.

Peki nasıl bu kadar rahat davranmayı başarabildiniz ilk bebeğiniz olmasına rağmen?

Şımarıklık mıdır bilmiyorum sadece şunu söyleyebilirim hayatımın daha zor bir dönemi olmamıştı zihinsel ve ruhsal açıdan.

hiç zorluk görmemişsiniz demek, ne guzel.
hayatımda bir çırpıda sizin şimdi yaşadığınızdan daha zor on durum sayabilirim ve görece çok rahat bir hayat yaşadım.
Allah dert vermemiş işte, böyle dert arıyorsunuz sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…