Bunu Hak Etmediğime İnanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu cümle bebeğinize karşı saygisizlik olmuş yani.
Adam hakli.
Biraz üstünden gecsin.
Hormonlariniz tavan yapmış belli ki.
Bebek bunları anlamıyor ve anlamlandıramıyor henüz. Yine de bu ona saygısızlık yaptığım anlamına gelir mi ki?

Şımarıklık mıdır bilmiyorum sadece şunu söyleyebilirim hayatımın daha zor bir dönemi olmamıştı zihinsel ve ruhsal açıdan.
Hamileliğin özellikle ilk zamanları herkes böyle hissediyor merak etmeyin. Benn de tatil fotoğraflarına bakıp bidaha böyle tatilimiz olmicak diye üzülürdüm. Kocamla sürekli film izlemek isterdim bir daha böyle rahat film izleyemicez diye. Şuan bebeğim uyuyor ve ben kocamla film de izliyorum çayımı kahvemi de içiyorum. Bütün bunlardan sadece kısa bir süre mahrum kalıyorsunuz. Evet eskisi gibi olmayacak belki ama eskisinden de güzel olacak. Onun iyiliği, sağlığı her şeyden önemli olacak sizin için. Şuan hissettikleriniz tamamen normal ve geçici

Evet ben henüz o şoku tam atlatamadım sanırım. Bebekle ilgili duygularım o kadar değişken ki ne onunla ne onsuz. Ben gerçekten anne olunca ben olmaktan çıkarım diye korkuyorum sanırım.

Bence kendinizi rahatlatmaya bakin hamelilelik bana cok zor gelmisti.ben simdi bu cocuga nasil bakacaģim diyordum kendi kendime nasil yapacagim nasil olacak butun hayatim kisitlanacak.cok zor gelmisti.sonra kizim dogdu her sey degisti.her planimi onun uzerine kurmaya basladim hamilelik zordur ama hic bir seyi kafaniza takmayin.bebek dogduktan sonra hersey umdugunuzdan daha kolay oluyor.bir cocugum daha olsun cok isterdim ama hamilelikten cok korkuyorum

Diğer konunuzu okumuştum, beklenmedik bir gebelik ve hala onun stresini yaşıyorsunuz sanırım. Alışamadınız bence çooooook normal. Bütün planlarınız tersine dönmüş gibi oldu bir anda ve siz sürekli böyle olmasından korkuyorsunuz. Bunu da sürekli ister/istemez yansıttığınız için eşiniz böyle bir tepki vermiş. Ama bence hiç de düşündüğünüz gibi olmayacak her şey çok güzel olacak. Size destek olan çok da hevesli bir eşiniz var çok şanslısınız. Beraber her yeri gezebilirsiniz. Olumlu düşünün. Bebekler anne karnında huzursuzluğu hissedermiş diye okumuştum. Stresiniz ona yansır yapmayın lütfen.

Bunalabilirsiniz, ilk hamileliğiniz elbette endişeleriniz, sorgularınız olur. En hazır halinizle bile hazır hissetmiyor gibi olursunuz. Hormonlar da iş başında tabi..

Eşiniz sarılıp "Endişelenme biz çok güzel olacağız, tek başına değilsin ben de varım" deyip tatlılıkla idare edebilirdi, siz de bir iki ağlardınız aman nolacak? Totosundan anlamış iyice.

Aman bu erkeklere de bu haller oluyor bazen, eşleri hamile kalınca. Üzülmeyin, biraz zaman geçsin konuşur halledersiniz.

Bence bebeğe birlikte karar verip sizi mutsuz görmek onu da çok yıpratmış. Tam tersini düşünğn siz bebeği dört gözle beklerken ve bile isteye beraber yapmışken eşiniz bebeği yük engel olarak görseydi ne hissederdiniz?

Çocukla da gayet tatile eğlenmeye vs gidebilirsiniz. Öyle yapan çok çok insan var çevrede. Ayrıca istemiyorsanız da birine bırakırsınız yahu.
bence kendinize dert aramıssınız, hem bu sekilde düşünmenizi cocuk da hisseder. Daha kucuk demeyin, bence eşiniz haklı. Şımarık davranmışsınız!

Hemcinsleri bile bazen anlayamazken insani , karsi cinsten hic beklememek gerek ... ben seni cok iyi anladim ama endiselerin dusuncelerin anne baba olup herseyin ustesinden gelmeye basladiginiz an duzelecektir ister istemez hormonlarinda beynini farkli dusunmeye yoneltiyor .

Neler hissettiğimi benden bile iyi ifade etmişsiniz, teşekkür ederim

Bebek bunları anlamıyor ve anlamlandıramıyor henüz. Yine de bu ona saygısızlık yaptığım anlamına gelir mi ki?
Anlamıyor diye saygısızlık olarak adlandırıp adlandırmamak sanırım bireysel bakış açısı. Bende eşiniz gibi daha duygusal bakardım sanırım olaya ve gücüme giderdi. O saygısızlık gibi algılamış gibi duruyor.
Ben sizi diğer konunuzdan hatırlıyorum.
Bebekle birlikte bütün korkularınızın son bulacağına eminim.
Eşiniz biraz daha kibar olabilirdi, evet.
Ama siz bebekle ilgili çok kararsızlık yaşadığınızdan bu cümlenize sanırım fazla alınmış.

Ayy mesajları okudukça ben karşımdakine dünyayı dar eden bir insanım eşim bir melek gibi gelmeye başlamıştı. İyice suçluluk bataklığında yüzüyordum. Teşekkür ederim

Ya yük olarak görmek benim ruh halim için yanlış tanım. Ama bazen hayatım engellenmiş, artık ben kendim olamayacakmışım gibi hissediyorum. Ha ama bebeğe bir şey olsa çok üzülürüm biliyorum. Bu ihtimali düşününce bile çok kötü hissediyorum. Böyle saçma bir durum işte.

Gerçekten benim ne hissettiğim ne düşündüğüm hiç mi önemli değil ya da benden başka kimse mi bu duyguları hissetmedi? Herkes ben şımarık bir pislikmişim eşim ve doğmamış bebeğim birer melekmiş gibi konuşuyor. Ben boğuluyor gibi hissediyorum gerçekten. Çığlık atıyormuşum sesim çıkmıyormuş gibi hissediyorum.

Hayır estagfrullah şımarık bir pislik gibi değil de, hayatı kendinize gereksiz yere zorlaştırma hissine kapılıyorsunuz diyelim. Yani mantıklı düşününce o sizin bebeğiniz... ve istediğiniz zamna cok bunaldıgnız zaman birilerine bırakıp eşinizle tatile cıkabilirsiniz yani bu ihtimal var bu bir hapis değil.. olmayacak.. sizin biraz olumlu düşünmeye ihtiyacınız var sadece:)

Off- topic: Bebeginiz benim gibi basak burcu. Özellikleri: Asiri mükemmeliyetçi, yüksek zekalı, temiz, titiz, rasyonel, caliskan

Evet dipsiz kuyu gibi. Ben sanki orada boğuluyorum. Ne hissettiğimi bir türlü anlatamıyorum kimseye. Ve neden hep ben suçluyum? Ayrıca zorla mı senin karnına yerleştirdim ne biçim söz ya denyoluk değil de ne bu?

Ama bu duygu durumu çok normal çünkü önünüzde koca bir belirsizlik var. İlk bebekte hepimiz yaşadık bunu. Ama size şunu söyleyim siz ne kadar rahat olur ve bebeği ne kadar çok hayatınıza katarsınız o kadar kendiniz olursunuz. Ama bebek var dışarı çıkmayalım bebek var şunu yapmayalım derseniz kendinizden verdiğiniz ödünler bir bakarsınız ki sizi istemediğiniz bir hayata sürüklemiş. Evet ilk 2 yıl biraz sıkıntısı oluyor ama sonra o da sizinle arkadaş oluyor takılıyor
Bakın biz gece 2 de arkadaşlar hadi kokoreçe gidelim deyince bebeği yatağından öıkarır sarar sarmalar giderdik
Canlı müziğe de gittik tatile de. Benim eşim stres yapardı ona rağmen bunları yaptık ki eşim benim kadar rahat olsa kim bilir daha neler yapardık bebekle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…