• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunların anlamını bilen var mı

meralun

Rabbim sana sığınırız!
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2007
875
6
296
Çorum
arkadaşlar bunların anlamını bilen var mı?

Faktör VG1691 C (Lei Mutasyon Saptanmamıştır.
Faktör V H1299R (R2 Mutasyon Saptanmamıştır.
PROTROMBIN (G20210A) Mutasyon Saptanmamıştır.
Faktör XIII (V34L) Heterozigot Mutasyon Saptanmıştır.
B-FIBRINOJEN (-455 G Mutasyon Saptanmamıştır.
PAI-1 (4G/5G polimor 4G/5G Polimorfizmi Saptanmıştır.
HPA-1 (a/b polimorfi 1b/1a Polimorfizmi Saptanmıştır.
MTHFR (C677T) Heterozigot Mutasyon Saptanmıştır.
MTHFR (A1298C) Heterozigot Mutasyon Saptanmıştır.
ACE (I/D polimorfizm Del/del Polimorfizmi Saptanmıştır
.
APO-B (R3500Q) Mutasyon Saptanmamıştır.
APO-E (E2/E3/E4 poli E3/3 Polimorfizmi Saptanmıştır :Saruboceq:

genetik ve kan pıhtılaşması tahlilleri sanırım ve sende heterezigot denilen kanpıhtılaşmasının taşıyıcılığı var bendede var ondan biliyorum bu hamilelikte düşüğe yol açarmış bu yüzden tüpp bebek yada normal gebeliklerde 3 ay göbekten ğne yapmak gerekiyormuş dedi doktorum ben yumurta toplama işleminden sonra iğnelere başlıyacam eğer tutarsada 3 ay devam edicez ayrıca ben 2 aydan fazladırda B12 vitamini alıyorum benim bildiğim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir

benim sonuçlarım bunlar
nette bi dünya şey yazıyo

kafayı yicem ne anlama geliyorlar

canım bunlar karyotip analizi sonuçlarımı?öyleyse tüp bebek tedavisi sırasında pgt yaptırman gerekebilir.birde nerde yaptırdın?bu analizi yapan kisi bi açıkalma yapmadımı?

keçiören araştırma hastanesinde yaptırdım, doktorum osman dnizhan özgün - maya tüpbebek

yolladım daha aramadılar

ben de iyice panikledim

canım benim paniklicek bi durum yok bence.genetik bi sıkıntı varsada üzülme.artık herşeyin çaresi var.rabbim istesin yeterki.bizim genetik problemimiz var ve ikizlerimi bekliyorum Allah nasip ederse.sende üzülme panikleme herşeyin hayırlısı olsun hakkında.

sizin nasıl bir probleminiz var canım

canım benim eşimde 13.14. kromozomlarda traslokasyon var ve oluşan embriyolarımızın çoğunda da genetik problem oluyordu.bu sorunun çareside tüp bebek tedavisiyle embriyolar elde edildikten sonra transfer edilmeden genetik taramadan geçiyo ve sağlıklı bulunursa trasfer ediliyo.ben 4 defa tüp bebek yaptırdım.ilkinde hiç sağlıklı embriyom olmadı.ikincide ikitane oldu ancak tutmadı.3. de yine sağlıklı embriyo bulamadık.4.de ise iki tane bulduk ve rabbime şükürler olsun ikiside tutundu.inşaallah rabbim bebeklerimi bana bağışlar.işte böyle canım.kafana takılan bişey olursa elimden geldiğince yardımcı olmayı çok isterim.Allah yar ve yardımcımız olsun sağlıcakla kal öpüyorum

Sen de genetik temiz cnm hastalık yok demek bn de aynı testi yaptrmştm bnm 4 tanesi taşıyıcı çıktı

Canım bunlar hep kan pıhtılaşma panelleri. Bunlardan en tehlikeli Faktör VG1691 C (Leiden Mutasyon) Sende Saptanmamıştır. Bu iyi.
Başkaların anlamı tek doktor anlatır. Bazı polimorfizmler riskli bazı risksiz. En riskli durumlarında PGT öneriyorlar.
Ancak böyle bişey söyleyim tüm bu panelleri yeni çıkmış bi araştırmalar yani yeni moda gibi düşün. Birkaç sene önce bunu hiçkimse yapmıyordu ve mesela yurt dışında sadece 2 başarısız deneme yatıktan sonra butüm bu tahlilleri istiyorlar. Panik yapma en iyisi doktor anlatır.

Back