Bunlarda bizim hikayemiz, bizim denediklerimiz...

elbebekgulbebek

Kızıma kardeş geliyor:)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2011
731
99
Günaydın kızlar...
Uzun zamandır misafir olarak takip ediyorum sizleri üye olmak bugüneymiş.
Sizlere başımızdan geçenleri özetlemek istiyorum...
2,5 senelik evliyim, hiç korunmadım, 2. ayımızda tahminimce kimyasal gebelik geçirdim bütün belirtileri yaşadım; sık wcye çıkma, hafif regl ağrısı ama bitürlü gelmeyen regl, göğüslerde çok çok hassaslaşma aklet dahi acıtıyodu, gece üşüme ve ağrıyla uyanma ve rahimime giren sık sık kramplar hatta o ay bakıyorumda bi önceki ay dal gibiyken o ay birden balıketine dönmüşüm. Ama inadım tuttu bekledim test yapmadım 2-3 gün gecikmeyle regl oldum hiç olmadığı kadar ağrılı ve kanamalı oldu sonrada bi karın ağrısı yadigar kaldı ve sonuç kocamaaan bi myomum olduğunu öğrendim..
Rahim dışındaydı ama çok büyüktü göbeğim hep vardı zaten kimbilir ne kadar zamandır vardı ırsi bi durum bizimki yaşa, bekarlığa falan bakmıyo.
Bu şekildede gebe kalındığını bildiğim için 1 sene ameliyata direndim ama nafile çektiğim ağrılarla korkularla kaldım hiç gebelik olmadı kilo aldım sadece ve sonunda pes edip geçen yıl ameliyat oldum açık ameliyatla alındı rahim ve yumurtalıklar temiz dendi diğer odalardan bebek sesleri gelirken anneler mutluluk için acı çekerken benim elimde nurtopu gibi bi myomum vardı çok acıydı.
Neyse efendim bize en az 6 ay korunun dediler ben dayanamadım 3 ayda bıraktım ve nerdeyse 1 sene olcak hala gebelik oluşmadı. Bu arada buralardan araştırıp öğrendiklerimi kendim uygulamaya başladık önce dr.a gidip hormon tahlili istedim ve eşime spermiogram. Hormonlarım normaldi eşiminse değerleri düşük çıktı son 6-7 aydır bunun derdindeyiz.
Biz tahlillerimizi devlet hastanesinde yaptırdık eşimin ilk spermiogram 34 milyon hareketli %20'di yani hareket problemi vardı dr. e vitamini, antibiyotik ve testesteron hormonu verdi, kür uygulamadık kuruyemiş ve keçiboynuzu pekmezi-bal yedi, 2 ay sonra gittiğimizde sayı 25 milyona düşmüş ama hareket %30 olmuştu üzülsemmi sevinsemmi bilemedim yine aynı ilaçları verdi ilaçla yükselcek ama aşılamada olur deyip gönderdi.
Biz erkeklerden daha evhamlıyız tabi herkes bana soruyor ben daha çok düşüyorum üstüne hatta eşim için dr.dan sıra almak tahlil sonuçlarını almaya gitmek hepsi bana kalıyo o sadece örnek verme kısmını hallediyor bitti ohh ne rahat...
Bu sonuçlardan sonra ilaçlara pek itibarım kalmadı açıkcası ve ne duyduysam ne öğrendiysem denemeye başladım aşağıda tek tek yazacağım. Sonuç? Hala bebeğimiz yok ama umudumuz arttı çünkü son tahlilde çok yükselme vardı. Bu arada son testimizi 3-4 ay sonra ildeki özel bi hastanede yaptırdığımızı belirteyim, belki hastane farkı olabilir ama aşırı bi oynama yoktu arada ve zaten bi sorun varsa her hastanede benzer sonuçlar çıkıyo genelde. Birde burdaki devlet hastanesinde spermiogram yaptıran diğer bi arkadaşında eşine aynı sonucu verdiklerini öğrenince işkillenmiştim doğrusu.
Yine benim ısrarlarım sonucu 15 gün kadar önce gidip hsg çektirdim bu arada baya ağrılı bi işlem olduğunu duyduğum için narkoz aldım anlamadan bitti gitti ve çok şükür temiz çıktı aynı gün eşimde spermiogram yaptırdı biz dönüp geldik sonucu mail ve tel.la aldık inanamadım hatta tereddüt ettim ama eşim çok inandı baştan beri kabullenmemişti zaten yok bende bişe diyodu bu 3 ayda sayı 51 milyona hareket %60'a çıkmıştı üretilen spermler 2-3 ay sonra çıktığı için ben kürlerin faydasına inanıyorum. Yinede emin olamayıp eski tahlilleri yaptırdığımız yerdende sıra aldık ama öğrendikki dr bizden 1 gün önce tayini çıktığı için gitmişti yeni dr.da ne zaman gelir bilemiyorlardı sanırım daha fazla kurcalamamızı istemiyordu Allahım. Bu arada iki hastanede de morfolojiya bakılmıyodu ama dr.lar anormal bi görünüm olsa belirtilirdi dediler bilemiyorum inşallah bişey yoktur.
Biz yinede kürlerimize ilaçlarımıza devam ediyoruz çünkü artık zamana bırakmaktan sıkıldım 2 ay deneyip olmazsa aşılama yapalım diye konuştuk dr.la bu ay ilk denememizdi daha bi umutluydum ama bilemiyorum ovulasyon günlerim yeni bitti henüz tutunmamıştır herhangi bi belirtimde yok ama kısmet en azından bi sorun olmadığını düşündüğüm için kafam rahat tabi bebek fikri çıkmadı aklımdan ama olsun. En kötü ihtimal aralıkta aşılama yaptıracağız 1 kez aşılama deneyip olmazsa yaza kadar bırakmayı düşünüyorum son aylar yıprattı bizi.
Kendime uyguladığım hiçbişeyde değişiklik hissetmedim zaten ovulasyon problemim falan yok sorunda eşimde olduğu için faydası olmazdı sanırım ama denedim yinede...

canım benim insallah çabalarının karşılığını alırsın ne kadar zor olduğunu bilirim ben 2 hamilelik geçirdikten sonra benim tüplerimin yapışık olduğunu duydum ne kadar acayip değilmi.hiç üzülme canını sıkma en yakın zamanda Allah ın izniyle bebişlerimize kavuşacağız

Kendime uyguladıklarım:

Bal-tarçın-çörekotu: iğğğrenç bi tadı vardı zorla yuttum 4-5 gün bıraktım

Soğan suyu: 20 gün kadar içtim burnumu tıkayınca bişe anlamadan içiyodum sonra eşimde sorun çıkınca bıraktım hiçbi akıntım falanda olmadı

İncir-havuç suyu: 2 ay falan içtim sanırım dünyanın parasını verdim incirlere çok şekerliydi ama fena değildi bi etki hissetmedim

Süt-maydonoz buharı: Totomun piştiğiyle kaldım galiba

Acı elma yağı: Bundada malum yerin yandığıyla kaldım:)

Belime bardak çektirdim ama nafile

Preseed jel kullandık spermler yüzsün koşsun dedik ama olmadı

Ovulasyon testiyle takip ettim günlerimi öğrenmiş oldum ama çalışmalar sonuç vermedi

Başka bişe hatırlamıyorum folikasit kullanıyorum vakti zamanı vardır diye bekliyorum.

Eşime uyguladıklarım:

Dr.un verdiği klasik ilaçlar e vitamini, doksisiklin ve androgen tabletlerini içti faydası olduğunu pek sanmıyorum

Eşimin durmunu öğrenmeden önce keçiboynuzu pekmezi ve bal yediriyodum zaten ama buna rağmen düşük çıktı

Keçiboynuzu suyunu beğenmedi devam etmedi normalde yemedi babam yedi:)

2. testten sonra Kaan Aydos bey'e danıştım endol ve tetra 400 kullanmaya başladı 1er kutu kullandı etkisi oldumu bilmiyorum sonraki test iyiydi işte

Önemli bölüme geldik...

Burda bilmem kaç yıllık dededen toruna devam eden bi baharatçı var gittim derdimi anlattım oda bana bi toz verip keçiboynuzu pekmezine karıştır dedi yaptık onu düzenli yedi ve eminim fayda gördü bikaç aydır kullanıyodu

Ayrıca eşinde çok az sperm çıkan ebe bi tanıdığım aşılamalar tedaviler sonrası sonuç alamayınca annesi ona bi karışım hazırlatmış karı koca yemişler ama ben yiyemiyorum böyle şeyleri aslında tadı güzel ama eşime yedirmeyi tercih ediyorum ama bunu son 1-2 aydır yapıyoruz etkisi hemen oldumu bilemiyorum ama tanıdığım 2-3 ay sonra hamile kalmış bidaha bu karışımı uygulamamış ve bidaha çocuğu olmamış 1 tane çocuğu var

Size bu tanıdığın karışımı yazıcam aslında ben diğer toza daha çok güvendim ama onun içindekileri baharatçı söylemiyo çok şey var içinde dedi isteyenlere burdan alıp göndereyim dicem ama bedava bişey değil hangibirinize alıp göndereyim isterseniz bulunduğunuz yerdeki baharatçılara danışın.

Şimdi kullandığımız karışım:

1 kg bal
1 kg keçiboynuzu pekmezi
yarım kg muz
yarım kg dövülmüş ceviz
1 su bardağı taze çekilmiş ısırgan tohumu
yarım su bardağı toz zencefil
2 yemek kaşığı hafif erimiş halis tereyağ
50 gr keçiboynuzu tozu
50 gr bahsettiğim baharatçıdaki tozdan (ben ekledim)
Bunların hepsi karıştırılıp büyük bi cam kavanozda tutulacak sabah akşam 1er yemek kaşığı yenecek.

Şimdi ace plus selenyum ve çinkoya başlattım eşimi aşılama olursa diye şimdiden işi sıkıya almak istedim:)

İnşallah sizlerde fayda görürsünüz...

canım benim insallah çabalarının karşılığını alırsın ne kadar zor olduğunu bilirim ben 2 hamilelik geçirdikten sonra benim tüplerimin yapışık olduğunu duydum ne kadar acayip değilmi.hiç üzülme canını sıkma en yakın zamanda Allah ın izniyle bebişlerimize kavuşacağız

İnşallah canım Allah halimize acırda en kısa zamanda bebeklerimize kavuşturur bizi çok zor inanki iğneden bile korkardım çekmediğim acı kalmadı stresi aleme laf anlatması Allah hepimizin yardımcısı olsun.

merhabalar inşaallah ilk aşılamada tutar ve saglıkla gebe kalırsın.benim eşimdede benzer sorun var bende kafama göre bişeyler yapıyorum mesela şimdi keçiboynuzu kürü yapıyorum,selenyum,çinko,folikasit içiriyorum enson tahlili 5 ay önceydi degişim oldumu mrkediyorum.tetra diye bihap yazmışın antibiyotikmi o ismi yabancı gelmedide.ya şu presed bende çok istiyorum pahalımı?gerçi faydasını görmedim yazmışın o topigi okudugumdada epey faydasını görenler var.

Pamucak canım ben gg'den yeni tarihliler gelirgelmez almıştım yanılmıyosam temmuz ayıydı her ayda kullandım ama malesef ben sonuç alamadım ama alanlarda vardır mutlaka bende örnekleri okuyup almıştım ama kısmet işi bunlar kimisi preseed kullanır olur kimisi tüpbebek yaptırır yine olmaz herşey allahın izniyle olcak biz sadece çareleri deniyoruz belki sebep olur diye ama çokta pahallı değildi deneyebilirsin hem kayganlaştırıcıda olduğu için kolay bi ilişki yaşıyosun hiçbi işe yaramasa buna yarar yani şunuda söyliyim onu sürdüğün gibi hemen orgazmın gerçekleşmesi lazım bizde o biraz sorun yarattı tam öncesinde bunu sürmeye uğraştık falan insanın hevesi kaçıyo bide içinden uzun çubuklar çıkıyo kremi onun içine alıp rahimine doğru sıkıyosun yani o uzun şeyi sokmakta pek hoş olmuyo son olarakta ben vajinamda garip bi his duyuyorum onu kullanınca karnım şişmiş gibi hissediyorum sonra kuruluk gibi acayip bişe ve kendi akıntımla birleşince acayip bi koku oluyo öyle kötü değil ama iyide değil ya kısacası ben sonuç alamayınca aldığıma pişman oldum tek iyi yönü kayganlaştırması oldu ama sana alma da demem belkide senin gebe kalmana sebep olur bi dene istersen.
Tetrayı çok özür dilerim yanlış yazmışım onları sürekli karıştırıyorum tetra değil trental 400 mg tablet verdi dr birde endol tablet verdi endol ağrı kesici diye biliyodum ama antibiyotik özelliğide var trental ise damar açıcı özelliği olan bi hap yani sperm kanallarında bi tıkanıklık varsa açılmasını sağlıyo sanırım ve ben son tahlilleri tekrar Kaan Aydos beye bildirdim devam etsin dedi fakat trental piyasada bulunmuyor malesef ama muadilleri var babamda başka bi rahatsızlıktan kullanıyo pentox verdi eczacı onun yerine eczaneye gidersen onlar yardımcı olurlar ssk ödüyor zaten 10 tl civarı bişey.
Bende eşime ace plus selenyum, zinco çinko aldım ve folbiol folicasit kendim içiyodum eşimede içiriyorum artık kendiliğinden olmasa bile aşılamaya kadar bi düşüş olmasın en azından:)
Aslında çok istiyorum bu ay veya bidahaki ay yani aşılamaya kadar kendiliğinden olsun ama kısmet işte aşılamaya kalırsak inşallah son çektiğim acı ve sıkıntı olur.
Sizede allahım bi an önce nasip eder inşallah.

kahveyi bende duydumda hiç yapmadım denemekte yarar var.tüpbebek merkezindede bana transferden önce viegra hapı fitil olarak kullandırdılar embriyo daha iyi tutunuyormuş rahme faydalıymış bunu duymuşmuydunuz?:KK34:

X