Böyle bir şeye bu kadar takılıp üzüleceğim aklıma gelmezdi.6 aylık hamileyim, eşimle akşam üstü yürüyüş yapalım dedik.sonra minik minik kara dut ağaçları gördük, tabi ben hemen saldırdım nasıl yiyorum, kendimden geçmiş gibi aslında o kadarda çok sevmem ama hamile olunca canım çekti..Neyse yedik bitirdik beni gören bir teyze aman yüzüne falan değme çocuğunda doğum lekesi olur dedi.eşim baktı.yanağıma kocaman değmişim dutlu elimi, koca bir kırmızı.hemen sildim ama kafama takıldı acaip moralim bozuldu, netten baktım dolu seyler yazmışlar bende balık lekesi, bende çilek, ,bende zeytin...bi arkadasımla konuşdum,kuzeninin yüzünde bi leke varmış annesi hamileyken birşey yemiş yüzüne sürmüş elini., o yüzden kızının yüzünde kırmızı leke olmuşçok moralim bozuk olamaz böyle bişey dimi varmı böyle duydugunuz, basınıza gelen bişey.birde çocuk gelişimi meuzunuyum okadar hocalar anlattı,hatırlıyorum ozaman böyle bir konu bile işlemişdik hurafe diye, ama insan hamile olunca gözü birşey görmüyor herşeyden korkuyor herşeye inanabiliyor.eşimde kafamı dağıtmaya çalışıyor ama resmen çöktüm 2 saat içinde. Birde yüz yani keşke başka yerim olsaydı, kızımın yüzünde birşey olmaz inşallah.
o degıl de ben hamıleyken agaclar çağalayla dolmustu bı arkadasa gıderken gordum bı tane koparıp yedım, bende bılmıyordum da etrafımdakıler benı uyardı. hamıleyken boyle seyler yapmak ıyı degılmıs anladıgım kadarıyla karnımdakı bebek hırsızlık ogrenırmıs gıbı bıseyler dedıler sasırmıstım
Aklımda dedim bende.sahibi yok malesef belediye ekmiş çocuk parkında yedim.bunu bende duymuştum sahibinden istemen gerekrmiş helalleşmen lazımmış
inş bişey olmaz doğumdan sonra yazAklımda dedim bende.sahibi yok malesef belediye ekmiş çocuk parkında yedim.
Hemde nasıl takıyor.dünden beri morilim bitti.allahıma emanetler.bu kadar sakınırken kendim yaptım bide.inş.birşey olmazgeli 41336162 .!.:moralini bozma psikolojik olarak iyi düşün iyi olsun.valla ben sırf bu leke muhabbeti yüzünden başkasının bahçesine ait çiçeği bile koklamıyorum.iz olurmuş çocuğun burnunda falan dediler.amaaan ne bileyim insan hamileyken takılıyor böyle şeylere.
Mutlaka yazıcam:) inşallah olmazinş bişey olmaz doğumdan sonra yaz
Ohh maaşallah bende inş.bir pamuk doğururum:)) mutlaka vardır ama bizim halk hikayelerimizde çok:)Zeytinle yaptım, çilekle yaptım, narla yaptım. Üstelik estetik de dokundum, doğal dövme olsun diye. :)
Gel gör ki pamuk gibi çocuk doğurdum.
Takmayın bu kadar. Çocuğunda doğum lekesi olan annelerin bir hikmet uydurma hevesi bu.
Hepsinin biyolojik açıklaması elbette var. :)
Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza.