bunlar sadece hurafe demi, gerçek olamaz:(

Bu arada anladığım kadarıyla gizli saklı izinsiz yenen birşeyde iz kalıyormuş.ben devletin çocuk parkında herkesin yediği,yerlere dökülmüş ağaçdan yedim demekki olma ihtimali daha düşük.devletde çocuk parkına bir sürü minik ağacı cocuklar yesin diye ekmiş demekki. Ben çocuk değilim ama bebeğim istedi:) aman bir daha yermiyim hiç.inşallah sağlıkla doğsun bebeğim

Yani böyle şeyler doğru mudur değil midir bilemem ama bizzat gözümle kardeşimde gördüğüm bi şey var. Annem hamile iken, çok iyi hatırlıyorum o zaman canı kestane şekeri istedi. Hemen yiyemedi. Baya bi geç yedi. Aşermesi geçmişti yani. Kardeşim doğduğunda kolunda kestane şeklinde leke vardı. Tabi ki de hala duruyor :) Orta büyüklükte bir ben var kolunda. .

bebeklerin %90 i lekeli dogarmis 1.yasina kdr cogu gecermis ztn:) Bence bu hurafe bebeklerin %90 ninin lekeli dogdugunun bilinmemesinden dolayi sanirim..Aaa bnmkinde de var ben cilek yemistm aaa bnmkinde de var ben karpuz kesmistim falan filan :) Benim kizimin ayaginda da var ama ben bunu hic birseye baglamiyorum suan 7 aylik ve lekenin rengi acildi doguduguna gore:KK66:

Yıllar önce yengem bunun doğruluğunu test etmek için hamileyken bacağına tükenmez kalemle büyükçe bir nokta koydu. Kuzenim doğduğunda tam yengemin işaretlediği yerde aynı renkte bir noktası vardı:)

Annemin bir komşusu ben hamileyken gilaboru verdi. Bilmem bilirmisiniz o sevimli meyvecikleri. Sıkılıp suyu içilir. verirken de sıkı sıkı tembihledi. Sakın sen dokunma bir başkası sıksın, eline yüzüne sıçrar da bebekte lekeler olur die. Bende inanmayıp kendi işimi kendim görürüm diyerek başladım gilaboru sıkmaya. Derken malum olay gerçekleşti ve meyvenin suyu yüzüme sıçradı. Kızım doğduğunda yüzünde kırmızı kırmızı lekeler vardı. Zamanla azaldı ama dikkatli bakınca hala görülebilir durumda:)

Rahmetli ananem çiğer doğruyor ve kolu kaşınıyor teyzeme hamile kolunda teyzemin çırmık izi şeklinde iz var bu birrrrr.Büyük teyzem birinin dolabından zeytin alıyor sanırım kardeşlerinin erkek kuzenimin bacağı bildiğiniz zeytin bu ikiiiiiii.Yine bi tanıdığımda da bildiğiniz çilek izi var bildiğiniz çilek yani delikli şekli bile var onun annesi de alıyor bu üççççççç.Yani bu kadar mı olur bence hurafe olmamalı.İnşallah olmaz olursada Allah sağlık versin sorun değil bence

Ben dün ne yediğimi unutuyorum , yok çilek yemiştim kafama sürdüm , yok ciğer yedim yüzüme sürdüm nasıl hatırlıyosun bunları , pis bu millet ya :-) :-)( Benim annemde aynı şekilde çilek yemiştim kafama dokunmuştum bak kardeşinde çilek lekesi var der durur.İnanma arkadaşım rahat ol

İnanma canım böyle şeylere ama söylemeden geçemeyeceğim büyük ananem, ananeme hamileyken göğüsüne bir kaç karabiber koymuş öyle uyumuş denemek için, ananemin göğüsünde karabibere benzer 3-4 ben var, bilmiyorum nasıl oluyor :KK64:

bana da ciğer yersen ve yüzüne dokunursan olur demişlerdi ve kızımın burnunun kenarında bir leke var ve bana bu ciğer mevzusunu söyleyen ciğer mi yedin de kızın burnunda leke oldu diye sordu ama bırak ciğer yemeyi ben yanından geçmem hiç sevmem ağzıma sürmem düşün yani
bunlar hurafe ama leke olabiliyor bebeklerin vücutlarında senin yediğinle içtiğinle alakası olduğunu sanmıyorum

Böyle bir şeye bu kadar takılıp üzüleceğim aklıma gelmezdi.6 aylık hamileyim, eşimle akşam üstü yürüyüş yapalım dedik.sonra minik minik kara dut ağaçları gördük, tabi ben hemen saldırdım nasıl yiyorum, kendimden geçmiş gibi aslında o kadarda çok sevmem ama hamile olunca canım çekti..Neyse yedik bitirdik beni gören bir teyze aman yüzüne falan değme çocuğunda doğum lekesi olur dedi.eşim baktı.yanağıma kocaman değmişim dutlu elimi, koca bir kırmızı.hemen sildim ama kafama takıldı acaip moralim bozuldu, netten baktım dolu seyler yazmışlar bende balık lekesi, bende çilek, ,bende zeytin...bi arkadasımla konuşdum,kuzeninin yüzünde bi leke varmış annesi hamileyken birşey yemiş yüzüne sürmüş elini., o yüzden kızının yüzünde kırmızı leke olmuş:KK43:çok moralim bozuk:KK43:olamaz böyle bişey dimi varmı böyle duydugunuz, basınıza gelen bişey.birde çocuk gelişimi meuzunuyum okadar hocalar anlattı,hatırlıyorum ozaman böyle bir konu bile işlemişdik hurafe diye, ama insan hamile olunca gözü birşey görmüyor herşeyden korkuyor herşeye inanabiliyor.eşimde kafamı dağıtmaya çalışıyor ama resmen çöktüm 2 saat içinde. Birde yüz yani keşke başka yerim olsaydı, kızımın yüzünde birşey olmaz inşallah.
Valla ben hamileyken utanmasam kocamı yiyip elimin kirini yüzüme sürecektim ama hicbişi olmadı :KK70: Bir arkadaşım da böyle seylere cok inanır, inanılmaz dikkat etti ama kızının elinin üzerinde kocaman leke var.

Benim annemde canı gül çekiyor, teyzenin birinden istiyor vermiyor. Annemde teyze evine girince gidip alıp o gülü yiyor. Ve şuan burnumda hızma gibi gül şekli var öyle kırmızı leke falanda değil bayağı et gül şeklini almış

bende bir tane ekliyim bu hurafelere :KK68:
yakın arkadaşımın kuzeninin annesi hamileyken bahçenin yanından geçerken canı gül çekmiş.gülü dalından koparmış tam yiyecekken bahçe sahibi görüp paniklemiş ve gülü pantolonun içine sıkıştırıvermiş..
şuan kızın kukisinde bariz güle benzeyen bir leke varmış.:KK53:
Ne denir bu işe soru işareti tabi.

Benim annemde canı gül çekiyor, teyzenin birinden istiyor vermiyor. Annemde teyze evine girince gidip alıp o gülü yiyor. Ve şuan burnumda hızma gibi gül şekli var öyle kırmızı leke falanda değil bayağı et gül şeklini almış
anneeemm yoksa senin anne benim arkadaşın teyzesi mi, tesadüfe bak, bu kadar olur. :KK53: :KK70:

Vucudumda yuzumde tek bir leke dahi yok. Ben çil flnda yok.
Benim annem hiç mi orasını burasını kaşımamış. Ki hamileliğin belli aşamasından sonra çatlamalar basladıgı için cok fazla kaşıntı oluyor diye biliyorum. İnanmayın böyle seylere.

Ya bilemem belki bilimsel açıklaması vardır. Bana da dediler denemek amaçlı zeytin yediğim elimle sağ bacağımın üst kısmını kıyafetimin üzerinden kaşıdım. Şimdi kızımda da aynı yerde çok koyu olmayan bir leke var. Ama ne bileyim sonuçta insan 9 ay boyunca her şeyi yapabilir.

X