bunlar sadece hurafe demi, gerçek olamaz:(

Simdi mantıklı dusunelim sizin yuzunuzdeki dut lekesi nasil karninizdaki bebegin yuzune bulasabilir? Bunun nasil bir aciklamasi olabilir, bilimsel, tibbi ya da dini bir dayanagi var mi, yok... o zaman takacak bisey yok.

Madem oramiza buramiza biseyler surunce lekesi kaliyor o zaman cocuklarin hepsinin ellerinin renk renk desen desen olmasi lazim. Eller her yere degiyor malum. Vucududumuza degen elbisenin deseninde cocugun vucudunda niye cikmiyor. Yemek yerken illa agzimiza bulasiyor herkesin agiz kenarlari renkli renkli olmaliydi. Mantik biraz.

Bende var.
Annem Belgin Doruk gibi benim olsun diye dudak üzerine karabiber tohumuyla ben yapmış.
Doğduğumda kırmızı olan leke, şimdi ten renginde ama pütürcüklü.
Çevremde çoğu kişide de var benzer şekilde.
Hurafe midir, doğduktan sonra lekeyi görünce hemen biliçaltından bir olayı dışarı çıkarıp ona yorma mıdır bilemeyeceğim ama kolunda gül lekesi gördüğüm arkadaşlarım dahi var...
Burada leke çıkması meselesi, izinsiz alınan yiyecek, çiçek gibi canlıların vücuda temas etmesiyle alakalı.
Yani harama el sürme mantığı yatıyor hurafenin altında.

Hurafemi bilinmez ama hamileyken baska birinin agacindan izinsiz meyve falan koparilip yenilmez diye biliyorum ben. Birde böcek falan öldürmeyin derler. Teyzem hamam böceginin uzerine basmış öldrmüs hamileyken. Bebegi ayni o sekilde bagrsaklari fln dsarda ölü dogmus. Bnde bunu duydugumda cok sasirmistim. Nedeni o mudur bilemeyiz ama yinede tedbir bizden, tevekkül Allahtan.

gece gece güldürdünüz beni allah da sizi güldürsün :KK70: umarım hepiniz birlikte kararlaşıp hadi bi dalga geçelim dediniz yoksa ciddi ciddi bunlara inandığınızı düşünmek bile ne bileyim biraz şey...

Ben hamileyken kolum a yağ sıçradı ve yandı doğumda bile izi duruyordu. Oğlumun da aynı yerde şekilde izi var. Tabi tesadüf olabilir ama ben şaşırmıştım. Aynı kızarık şekilde duruyor.

Iz kalma olayına gelince ağaca izinsiz dalıp yediysen iz sahibini bulup helâl lik isteyin. Ben pazarda manavda almadan önce tadına falan bakmadım o yüzden. bir tanıdığım da zeytin yemiş birinin evinde gizli gizli ev sahibi gelince eteğinin altına saklamış. Kızının değer yerinde zeytin kadar beni var. Ben onun yalancısıyım. Bence nolur ne olmaz helâl lik almak için sahibini bulun.

Bende inanmiyorum ama halam komsusuna oturmaya gitmiş hurma varmış gizlice almış tam o sırada ev sahibi gelmiş gormesin diye yanağına koymuş hurmayi halamin oğlunda hurmanin ta kendisi çıktı hatta tüyleri ile birliktw. Aslinda hic bi inandiriciligi yok ama örnekler de çok cevremde

Hurafemi bilinmez ama hamileyken baska birinin agacindan izinsiz meyve falan koparilip yenilmez diye biliyorum ben. Birde böcek falan öldürmeyin derler. Teyzem hamam böceginin uzerine basmış öldrmüs hamileyken. Bebegi ayni o sekilde bagrsaklari fln dsarda ölü dogmus. Bnde bunu duydugumda cok sasirmistim. Nedeni o mudur bilemeyiz ama yinede tedbir bizden, tevekkül Allahtan.
Zaten başkasının ağacından izinsiz hamile olunmasa da yenilmez. benim en dikkat ettiğim şeydir. Eşimin vardı bu huyu zor vazgeçirdim. göz hakkı diye uzanabildiği yerden koparırdı hemen.

Böyle bir şeye bu kadar takılıp üzüleceğim aklıma gelmezdi.6 aylık hamileyim, eşimle akşam üstü yürüyüş yapalım dedik.sonra minik minik kara dut ağaçları gördük, tabi ben hemen saldırdım nasıl yiyorum, kendimden geçmiş gibi aslında o kadarda çok sevmem ama hamile olunca canım çekti..Neyse yedik bitirdik beni gören bir teyze aman yüzüne falan değme çocuğunda doğum lekesi olur dedi.eşim baktı.yanağıma kocaman değmişim dutlu elimi, koca bir kırmızı.hemen sildim ama kafama takıldı acaip moralim bozuldu, netten baktım dolu seyler yazmışlar bende balık lekesi, bende çilek, ,bende zeytin...bi arkadasımla konuşdum,kuzeninin yüzünde bi leke varmış annesi hamileyken birşey yemiş yüzüne sürmüş elini., o yüzden kızının yüzünde kırmızı leke olmuş:KK43:çok moralim bozuk:KK43:olamaz böyle bişey dimi varmı böyle duydugunuz, basınıza gelen bişey.birde çocuk gelişimi meuzunuyum okadar hocalar anlattı,hatırlıyorum ozaman böyle bir konu bile işlemişdik hurafe diye, ama insan hamile olunca gözü birşey görmüyor herşeyden korkuyor herşeye inanabiliyor.eşimde kafamı dağıtmaya çalışıyor ama resmen çöktüm 2 saat içinde. Birde yüz yani keşke başka yerim olsaydı, kızımın yüzünde birşey olmaz inşallah.
Bu kadar kafana takar, düşünürsen her turlu leke olur. Bu kadar dert etme kendine, hurafe olmasa bile bu saatten sonra yapacak bir sey olmadigindan gebe halinle strese girmen dogru degil canim

Annem çilekten tiksinir ömründe yememiştir ama boynumda çilek lekesi var
Hurafe bunlar, düşünmeyin böyle şeyleri

Derideki beyaz lekeler beyinde olabilecek problemlerin bir göstergesidir. Hacettepe noroloji doktoru bizim kız icin soylemişti.

Beyin deri ile konusur demisti...

Yani evet büyükler hep böyle şeyler anlatırlar. İnsan hamileyken yemek yediğinde neresini kaşıyor nasıl aklında tutuyor o kısmı çözemedim. :)
Sırtında, elinin ulaşamadığı yerlerde lekeleri olan kişiler var.. Dokunmakla ilgisi yok.
Böyle şeyler getirmeyin aklınıza. Olacaksa da sizin etkinizle olmaz bu.
Sağlıklı olsun , hayırla alın kucağınıza, herşeyden daha önemlisi bu.

Oyle bir sey olsa su an bi cogumuzun yuzunde vucudunde cesitli cesiti lekeler olurdu. Hayatimizin en onemli faaliyetlerinden biri yemek ve mutlaka hamileyken elimiz degmistir yani . Sizin yediginiz dutla alakasi bile olamaz. Ama bazi arkadaslarin dedigi gibi siz su an size ait olmayan yediginiz lokmalarin derdine dusun ne yazikki

Böyle bir şeye bu kadar takılıp üzüleceğim aklıma gelmezdi.6 aylık hamileyim, eşimle akşam üstü yürüyüş yapalım dedik.sonra minik minik kara dut ağaçları gördük, tabi ben hemen saldırdım nasıl yiyorum, kendimden geçmiş gibi aslında o kadarda çok sevmem ama hamile olunca canım çekti..Neyse yedik bitirdik beni gören bir teyze aman yüzüne falan değme çocuğunda doğum lekesi olur dedi.eşim baktı.yanağıma kocaman değmişim dutlu elimi, koca bir kırmızı.hemen sildim ama kafama takıldı acaip moralim bozuldu, netten baktım dolu seyler yazmışlar bende balık lekesi, bende çilek, ,bende zeytin...bi arkadasımla konuşdum,kuzeninin yüzünde bi leke varmış annesi hamileyken birşey yemiş yüzüne sürmüş elini., o yüzden kızının yüzünde kırmızı leke olmuş:KK43:çok moralim bozuk:KK43:olamaz böyle bişey dimi varmı böyle duydugunuz, basınıza gelen bişey.birde çocuk gelişimi meuzunuyum okadar hocalar anlattı,hatırlıyorum ozaman böyle bir konu bile işlemişdik hurafe diye, ama insan hamile olunca gözü birşey görmüyor herşeyden korkuyor herşeye inanabiliyor.eşimde kafamı dağıtmaya çalışıyor ama resmen çöktüm 2 saat içinde. Birde yüz yani keşke başka yerim olsaydı, kızımın yüzünde birşey olmaz inşallah.

İlla izinsiz olması gerekmiyor.. Babanem hamileyken kendi bahçelerindeki kiraz mı vişne mi ne ağaçtan toplarken etraftakiler uyarmışlar dokunma sen diye. O da dikkat ediyorum demiş ama son toplarken eline meyvenin suyu gelmiş o da bileğini kaşımış az bişey. Babamın da bileğinde az bişey izi var. Yani inşallah bişey olmamıştır ama siz yine dikkat edin.

Hamileyken ben incir,vişne kiraz şeftali çok çok yedim hem de sulu suluydu.elin yüzüm yediğim meyvelerin suları ile ıslandı resmeb.hiç de aklıma gelmedi çocuğumda leke olur mu diye.gelseydi de umursamazdım.şimdi kızım 4 aylık hiç bir yerinde leke yok.boş yere bunları kafana takıp da strese girme.hamileliliğinin keyfini sür.bebeğine dut vs bir şey yapmaz ama stres çok etkiler.

Nasıl bir bilinç altıylayla uyuduysam.sabaha kadar kabuslar gördüm korkuyla uyandım.ne cokmuş lekesi hikayesi olan, bazıları korkucdu böcek öldürmeler...ama anladım ki halk arasında bayag bi konusu olmuş.hiç bilmezdim.bu olayı unutup daha çok yoğun düşünmeyim psikolojim bozulacak hamileleğin sonuna kadar geçmez bu takıntı yoksa.ama drma sorcam:) cok saolun yorumlar için.bir dut beni ne hallere düşürdü burdan da şunu anladım ki..hamileyken öyle canını herşeyi çekmeyecekmiş:)

X