bunlar sadece hurafe demi, gerçek olamaz:(

Doğunca ilk yanagına bakcam.allahım korusun inşaallah olmaz.sonrada anlarız hurafemi gercek mi.

hic kafani yorma baci,Allahin izniyle bisey olmaz, yalniz sen kul hakkina dikkat et ,sana ait olani yemedigin icin üzül.
Çok doğru söylüyorsun kul hakkı çok önemli.allahım ne bizim hakkımızı baskasına ne baskasının hakkını bize vermesin.

[QUOTE="ellanazz, post: 41325524, member: 531265"e duymuştum bunu ama şurdan geliyor temeli,izinsiz birşey alındığında genelde elini yüzüne sürme leke olur denir,teyze de izinsiz yediğinizi gördüğü için uyarmıştır. Hurafedir değildir bilemiyorum tabi.[/QUOTE]
Yok belediyenin parkındaydı teyzede kötü niyetle demedide.

benim de babam annemi öperken yüzünde tükürük kalmış. benim yüüzümde de doğum lekesi var :KK43:

deeerrmişim :KK70:

ayy yapmayın hangi devirde yaşıyoruz, mantıklı düşünün, bilimsel olmayan şeylere inanmayın..

Saçma, Allah ın işine karışamaz insan oğlu, olacağı varsa olur zaten bu genlerle alakalı canım. Allah çaresiz dert vermesin.

Benim annem böğürtlen yemiş bana gebeyken sırtımda böğürtlen gibi benim var inanın üzerinde tırtıkları bile var Hoppa

Dayımın oğlundada yengem çok kivi yiyordu yiğeniminde poposu kivi gibi yeşilimsi bi renk de ister inanın ister inanmayın,sordunuz yazdım :KK3:

Benim annem o zaman baya gizli saklı yemiş. Dizimde, belimde ve göğsümün altında üç lekem var. Biri belli belirsiz ama diğer ikisi çok net. Ama annem gizli saklı yediğinden falan da olduğunu sanmıyorum. Kesinlikle batıl bir inanç. Benim annem hiç bir şeyi saklı yememiş üç lekem var. Bunlar hurafe. Boşuna da canınızı sıkmayın çocuğunuzun da benim gibi hoşuna gidebilir. Benim gizli işaretlerim onlar. Bana özel beni özel yapan izlerim ve çok seviyorum ben onları. Çocuğunuzun da lekesi de olabilir, ama bu duttan yada ciğerden olmaz. Ayrıca garantisi de yok ki doğumdan sonra Allah korusun kaza olur yine leke olur. Boşu boşuna şu günlerinizi zehir etmeyin bence.

Benim anneme demisler ki beline nar koy kizin olursa yanaklari kirmizi olur. Annem de nar koymus karnina benim sag kolumda bildiginiz nar izi gibi leke var. Nar mevsiminde de daha koyulasiyo ama bilemem tesaduf mu yoksa dogrulugu var mi? Allah saglik versin eli ayagi duzgun olsun. Dogum lekesi kafaya takilacak birsey degil. Yuzunuze surdunuz diye yuzunde olacak diye birsey yok. Belki de sevimli bi dut lekesi olur kolunda bacaginda.

Erik pek leke yapmaz ki zaten. Daha çok çilek, ciğer gibi koyu şeyler leke bırakıyor. Bir keresinde de halam kuzenime hamileyken çilek yemiş göğüsünün üstünü kaşımış, olmuş. Ama onunkisi geçti benim ki kaldı, kara kaderim :/
Cok cilek yedim hamileyken sapirdata sapirdata. Bir sey yok yavrumda. Neye gore oluyor bilmiyorum. Zeytin ezmesi yaptim kac kere. Illa bir yerlere suruluyordur. ellerim zeytin Içindeydi

pazar gunu bebek gormesine gittim
bebegin kafasinda leke var
annesinin anlattigina gore,8 aylikken koyun kesmisler cigere dokunmasinida hiç sevmezmis, aklina tiksinirsen bebekde leke olur denir diye gelmis o an dusunmis, elimi nereye silsem derken kafasina gitmis

ben inanmam aslinda oyle seylere gozumle gordum :)

Bilimsel hiç bir dayanağı yok korkmayın :) ama sizi çok iyi anlıyorum hamilelik farklı bir psikoloji. ben de gebe beslenmesi gördüm koskoca 1 dönem şimdi hamileyim ne yiyeceğimi şaşırdım. :-):-)

Ben hamileyken okulda ogrencim gul verdi, ben de kokladim. Sonra bir arkadasim dedi umarim degdirmemissindir bir yerine diye.
Acikcasi hic takilmadim, ama kizim burnunda kirmizi bir lekeyle dogdu
Doktora sorduk halk arasinda gul diye bilinen leke dedi. Buyudukce acildi rengi , ben gerceklik payi oldugunu dusunuyorum sacma da olsa.

Benim annemde mesela babam baska sehride calisirken kasa kasa kiraz getirirmis ama suan hicbir yerimde leke yok bir sey yok hirsizlik huyumda yok sukur :) Bence o leke kalanlarda aileler kendini inandiriyor sonrada aaaa hamileydim yedi oldu diyorlar gibime geldi :)

Cok cilek yedim hamileyken sapirdata sapirdata. Bir sey yok yavrumda. Neye gore oluyor bilmiyorum. Zeytin ezmesi yaptim kac kere. Illa bir yerlere suruluyordur. ellerim zeytin Içindeydi

Acaba kasten yaptığın da mı oluyor ki? Kuzenim de çilek lekesi vardı, gözlerimle gördüm yoksa bende inanmazdım. Ha bide bacağımda türkiye haritası gibi sürülmüş bir ciğer lekesi o_O

Annem bana hamileyken siyah zeytin çiziyormuş kolunu kaşımış kolumda zeytin byüklüğünde kahverengimsi bir şey var :KK56:
Ben de hurafe olmasını çok istiyorum çünkü çilek kiraz vs yerken hep elime yüzüme bulaştırıyorum domates falan sıçratıyorum umarım gerçek değildir:KK17:

Böyle bir şeye bu kadar takılıp üzüleceğim aklıma gelmezdi.6 aylık hamileyim, eşimle akşam üstü yürüyüş yapalım dedik.sonra minik minik kara dut ağaçları gördük, tabi ben hemen saldırdım nasıl yiyorum, kendimden geçmiş gibi aslında o kadarda çok sevmem ama hamile olunca canım çekti..Neyse yedik bitirdik beni gören bir teyze aman yüzüne falan değme çocuğunda doğum lekesi olur dedi.eşim baktı.yanağıma kocaman değmişim dutlu elimi, koca bir kırmızı.hemen sildim ama kafama takıldı acaip moralim bozuldu, netten baktım dolu seyler yazmışlar bende balık lekesi, bende çilek, ,bende zeytin...bi arkadasımla konuşdum,kuzeninin yüzünde bi leke varmış annesi hamileyken birşey yemiş yüzüne sürmüş elini., o yüzden kızının yüzünde kırmızı leke olmuş:KK43:çok moralim bozuk:KK43:olamaz böyle bişey dimi varmı böyle duydugunuz, basınıza gelen bişey.birde çocuk gelişimi meuzunuyum okadar hocalar anlattı,hatırlıyorum ozaman böyle bir konu bile işlemişdik hurafe diye, ama insan hamile olunca gözü birşey görmüyor herşeyden korkuyor herşeye inanabiliyor.eşimde kafamı dağıtmaya çalışıyor ama resmen çöktüm 2 saat içinde. Birde yüz yani keşke başka yerim olsaydı, kızımın yüzünde birşey olmaz inşallah.
hamile olunca insan çok hassas oluyor,,,bunlar hurafe hiç internete bakma,,, kendini strese sokma,, sen stres olunca bebeğinde geriliyor,,,,
sağlıkla alırısn kızını kucağına,,,

X