bunlar sadece hurafe demi, gerçek olamaz:(

Hurafe olduğunu düşünüyorum ama o dutları yıkamadan yemeniz hamilelikte sakıncalı herşeyi çok iyi yıkayıp yemenizi gerekiyor. Bide sahibinden izin alınmadan yenmesi de iyi değil bence. Yinede afiyet olsun

Banada çok söylediler ama inanmadim çilek yedim hiç dikkat etmedim. Bence inanmayin böyle şeylere.

Yurtdisinda neden olmuyor boyle seyler biri aciklar mi?
yurt dışında da var Tabiki :) hemanjiomların insidansı çok yüksek . ama onlar böyle hurafe uydurmuyor . zaten o Çilek lekesi denen gittikçe solar solar ve kaybolur . Tıbbi açıklaması olan bir durum . çok görüldüğü için anneler uydurmuş Durmuşlar . :) bizim insanımız da inanmaya müsait .

annem denemek için abime hamileyken ensesine saçlı olan kısıma narlı parmağını değdirmiş abimin ensesinde leke var ve her nar mevsimi dahada kızarır :KK51: ama hemmküçük hem pek görünmüyor dut için bişey diyemem ama böyle şeyler malesef hurafe değil gibi ki ben batıl inançlara falan inanmam

Bende duymuştum bunu ama şurdan geliyor temeli,izinsiz birşey alındığında genelde elini yüzüne sürme leke olur denir,teyze de izinsiz yediğinizi gördüğü için uyarmıştır. Hurafedir değildir bilemiyorum tabi.

justholdmetist: 41325327 .!.:
normal, ben anlıyorum seni
heyecanlı bir anne olarak bebeğinin üstüne titriyorsun :)
madem en kötü ihtimali düşün diyelim ki korktuğun gibi bir şey var (olmaz ama içini rahatlatmak için diyorum) o arsa belediyenin dedin
belediye kim için var, kamu

bitti gittii :p
Ya süpersin evet ya aslında işin bu kadar dibine inecek olursak ayıp olmazsa söylemek aslında buraların tamamı dedemle kardeşinin ve burdaki camiyi bile dedem yaptırdı parkın oldugu alanda bizim ama devlet park yaptı.ya aslında burda kimsenin meyveyle falan işi yok herkes zevk için ekti sahipleride hep kuzenler akrabalar Yabancı yok.benim yediğimi görseler hele hamile halimle sevinirler.o yüzden hiç düşünmedim.hiçde yemem ama işde yedim onu yani Ne deyim.

yüzüne sürünce midir bu leke olayı bilemem ama annemin canı et istemis bana hamileyken, yiyememiş. göbeğimin bi karış üstünde et gibi leke var. et gibi neyse artık :KK53: yani buna bağlıyolar bilemem doğru mu​

Annem ablama hamileyken ocaga gitmis( ocak ne demek ne manada soyledi bilmiyorum galiba ziyaret edilen bi yermis) demekki karnima dokundumda ablanin gogsune geldi der.
Ablamin gogsunun altinda sakiz lekesi gibi kocaman bi leke var siyah.
Ablam buyudukce sakiz yakismista parcalanmis gibi kesik kesik leke var hala.

Bizim oralarda turbede namaz kilarken elini yuzune surme sakin derler, ocaga gidincede bi yerine dokunma derler.
Ama bakinca, turkiyedekilere ozgu bisy bu.
Su an yurtdisindayiz kimse demiyor aaa turbeyemi gittin sen?
Gecer gecer dogum lekesi derler.

hic kafani yorma baci,Allahin izniyle bisey olmaz, yalniz sen kul hakkina dikkat et ,sana ait olani yemedigin icin üzül.

Çilek ilk çıktığında baya bir abanmıştım ama sağıma soluma değmemeye özen göstermiştim bakalım nolcek :KK66:

yurt dışında da var Tabiki :) hemanjiomların insidansı çok yüksek . ama onlar böyle hurafe uydurmuyor . zaten o Çilek lekesi denen gittikçe solar solar ve kaybolur . Tıbbi açıklaması olan bir durum . çok görüldüğü için anneler uydurmuş Durmuşlar . :) bizim insanımız da inanmaya müsait .

Yani dolayisiyla cilek yiyemedikleri icin yada dut yedikleri icin olmuyor.

Hurafe olduğunu düşünüyorum ama diarı yıkamadan yemeniz hamilelikte sakıncalı herşeyi çok iyi yıkayıp yemenizi gerekiyor. Bide sahibinden izin alınmadan yenmesi de iyi değil bence. Yinede afiyet olsun
Yıkanmadan yememde ayrı mesele dimi dısarda salata bile yemiyorum iyi yıkanmaz diye Eşime bilmişlik yapıyorum.ama işde yapmam dediğin sey olur.dayanamadım yedim ah yemez olaydım dut beni mahvetti.

Hurafe olduğunu düşünüyorum ama diarı yıkamadan yemeniz hamilelikte sakıncalı herşeyi çok iyi yıkayıp yemenizi gerekiyor. Bide sahibinden izin alınmadan yenmesi de iyi değil bence. Yinede afiyet olsun
Yıkanmadan yememde ayrı mesele dimi dısarda salata bile yemiyorum iyi yıkanmaz diye Eşime bilmişlik yapıyorum.ama işde yapmam dediğin sey olur.dayanamadım yedim ah yemez olaydım dut beni mahvetti.

Ben de esimin bana aldığı gülü kokladim inanmamama ragmen aklima takıldı. Esime çiçek aldığı ablaya sordurttum bişey olur mu diye bütün çiçekcilerin çocukları lekeli olurdu o zaman demiş abla.haklı.tabiki bişey olmadı. akliniza getirmeyin oyle seyler

X