bunlar sadece hurafe demi, gerçek olamaz:(

benim de sol elimin orta parmaginda iki uc santim boyunda uzunlamasina bi leke var afedersiniz poh bulasmis gibi :KK53: benim annecigim neye dokundu acaba :KK45:

O degil de, ayvaya dokunduktan sonra nerene dokunursan cocugunun orasinda gamze olur derler, anneme de demisler o da merakindan omzuna dokunmus sol omzumda gamze var. Guzel annem niye yanagina dokunmadin diyorum cevap alamiyorum :)
hamileler bi denese ya sonucu bana da bildirsinler bizim ki tesaduf mu acaba diye merak ediyorum :KK15:
Karpuz iyiydi:-) öteki lekede herşey olabilir:) ayvada kaldımı bilmiyorum mevsimi geçti varsa bir ağaçda hemen gidiyim:KK72:
Ayva olsa yapardım gamzenin zararı yok.aman kendiliğinden olsun olacaksa,benimde yanağımda iki gamzem var bana çeksin ben yapmayım:)

Ohh maaşallah bende inş.bir pamuk doğururum:)) mutlaka vardır ama bizim halk hikayelerimizde çok:)
E çocuk baya siparişle yapılabiliyormuş ya.

Gamzeli bi çocuk mu istiyorsunuz? Hemen bi ayva buluyorsunuz gerisi kolay, neresinde gamze istiyorsanız oraya dokunduruyorsunuz işlem tamam.

Gerdanında bir beni mutlaka olsun diyenlerden misiniz? Alıyorsunuz bi dut, çilek meşrebinize göre, gerisini siz anladınız zaten.:KK70:

İnanıp da şöyle şeylere canınızı sıkmayın hiç hamile halinizle. Yazık hem size hem bebeğinize zarar.

Genellikle yüzde görülen kırmızı renkli benlere porto şarabı lekesi deniyo, bir çeşit damar beni ve yediğiniz dutla uzaktan yakından ilgisi yok. Tamamen pigment veya damar yapısı kaynaklı bi sorun ve yeni doğan bebeklerin sadece %0.4 ünde görülüyo. Yani yüzünde kırmızı lekesi olan bi çocuğunuz olma olasılığı baya düsük.

Her şeyi geçtim, bilimi falan bıraktım konuya metafiziksel yaklaştım. Bi annenin komşunun bahçesinden izinsiz dut almasının cezasını ödemek minicik bebege mi kaldı hem de ömür boyu yüzünde tasıyacağı bi lekeyle, adil mi bu yani? Nasıl kafalar bunlar ya :KK53:

E çocuk baya siparişle yapılabiliyormuş ya.

Gamzeli bi çocuk mu istiyorsunuz? Hemen bi ayva buluyorsunuz gerisi kolay, neresinde gamze istiyorsanız oraya dokunduruyorsunuz işlem tamam.

Gerdanında bir beni mutlaka olsun diyenlerden misiniz? Alıyorsunuz bi dut, çilek meşrebinize göre, gerisini siz anladınız zaten.:KK70:

İnanıp da şöyle şeylere canınızı sıkmayın hiç hamile halinizle. Yazık hem size hem bebeğinize zarar.

Genellikle yüzde görülen kırmızı renkli benlere porto şarabı lekesi deniyo, bir çeşit damar beni ve yediğiniz dutla uzaktan yakından ilgisi yok. Tamamen pigment veya damar yapısı kaynaklı bi sorun ve yeni doğan bebeklerin sadece %0.4 ünde görülüyo. Yani yüzünde kırmızı lekesi olan bi çocuğunuz olma olasılığı baya düsük.

Her şeyi geçtim, bilimi falan bıraktım konuya metafiziksel yaklaştım. Bi annenin komşunun bahçesinden izinsiz dut almasının cezasını ödemek minicik bebege mi kaldı hem de ömür boyu yüzünde tasıyacağı bi lekeyle, adil mi bu yani? Nasıl kafalar bunlar ya :KK53:
:KK3:çok iyi:KK9::KK9::KK9:

benim de sol elimin orta parmaginda iki uc santim boyunda uzunlamasina bi leke var afedersiniz poh bulasmis gibi :KK53: benim annecigim neye dokundu acaba :KK45:

O degil de, ayvaya dokunduktan sonra nerene dokunursan cocugunun orasinda gamze olur derler, anneme de demisler o da merakindan omzuna dokunmus sol omzumda gamze var. Guzel annem niye yanagina dokunmadin diyorum cevap alamiyorum :)
hamileler bi denese ya sonucu bana da bildirsinler bizim ki tesaduf mu acaba diye merak ediyorum :KK15:
Onu ben çok yaptım, hatta kayınvalidemin zoruyla ayva çiçeği bile sürdüm ı ıh olmadı kızçemde gamze felan

Tabi ki hurafe.Canım öyle şey mi olur,hamile olduğunuz için hassas düşünüyorsunuz.Bu yazılanları yabancı bir kadın göre gülerdi.Üzülmeyin,takmayın.

bende hamileyken gül kokluyordum burnu pembe olur koklama dediler bilmeden olmuştu şimdi hiç bir şeyi yok çok şükür ama denemek için nar yiyordum ellerim narlıyken ense köküme sürdüm elimi şimdi kızçemin ensesi kıpkırmızı:KK14: yani bende de bilmeden olmuş bir şey olmaz dert etme

Ya ben de neyi merak ediyorum. Hani elimizle yedikten sonra sağa sola sürmeden yıkarsak yine de leke olur mu bir de catalla yediğimiz zaman elimizi sürmeden yani yine unutup yüzümüze sürerek olur mu? Elimizi hemen yıkamalı mıyız catalla yense bile?

Böyle bir şeye bu kadar takılıp üzüleceğim aklıma gelmezdi.6 aylık hamileyim, eşimle akşam üstü yürüyüş yapalım dedik.sonra minik minik kara dut ağaçları gördük, tabi ben hemen saldırdım nasıl yiyorum, kendimden geçmiş gibi aslında o kadarda çok sevmem ama hamile olunca canım çekti..Neyse yedik bitirdik beni gören bir teyze aman yüzüne falan değme çocuğunda doğum lekesi olur dedi.eşim baktı.yanağıma kocaman değmişim dutlu elimi, koca bir kırmızı.hemen sildim ama kafama takıldı acaip moralim bozuldu, netten baktım dolu seyler yazmışlar bende balık lekesi, bende çilek, ,bende zeytin...bi arkadasımla konuşdum,kuzeninin yüzünde bi leke varmış annesi hamileyken birşey yemiş yüzüne sürmüş elini., o yüzden kızının yüzünde kırmızı leke olmuş:KK43:çok moralim bozuk:KK43:olamaz böyle bişey dimi varmı böyle duydugunuz, basınıza gelen bişey.birde çocuk gelişimi meuzunuyum okadar hocalar anlattı,hatırlıyorum ozaman böyle bir konu bile işlemişdik hurafe diye, ama insan hamile olunca gözü birşey görmüyor herşeyden korkuyor herşeye inanabiliyor.eşimde kafamı dağıtmaya çalışıyor ama resmen çöktüm 2 saat içinde. Birde yüz yani keşke başka yerim olsaydı, kızımın yüzünde birşey olmaz inşallah.

Kesinlikle dogru değil.
Bu konu ile ilgili bir doktorla konusun rahatlamak için yoksa bu üzüntüden bebe zarar verebilir

:KK200::KK200::KK200::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
Kadın 50 defa parkta yerlere saçılan dutlardan yediğini yazmış. Halka açık yani. Ağacı cebine atıp eve götürmemiş.
Kaldı ki konu sahibinin belediye parkında yediği dutlara gelene kadar,neler var neler..
O zaman bazı insanların çocuklarının yüzünün katran gibi olması gerekirdi.
Reza amcanın kızında bilinen bir leke var mı? Yok... Parkta dut yemeye devam et güzel kardeşim.

Benim anacığımın da canı ne çekse bulmuşlar yedirtmişler ama gel gör ki kalçamda dünya haritası gibi beyaz lekeler var kocaman :-) doğum lekesi bi tuhaf ama bunlar da güzel. İnsanın +1farkı oluyo diye pozitif düşün :-)

uffff kım uydurmus bunları nasıl kul hakkına gırmıs acaba tabıkı hurafe bunlar ne alakası var yuzunde dut lekesı cıkacakmıs eğimtimliymişşisn de hanı ınanma boyle seylere

Bilimin tıbbın aciklayamadigi çok şey var..Ama işimize gelmeyince hurafe deriz nedense..Dikkat etmekte fayda var ama kafana takma ben ciğere dokununca bide gülü koklayinca diye biliyordum dut duymadim.Ayrıca haram olunca olur diyorlar öyle hatırlıyorum.Olma ihtimali % 1 bile olmayan birşey için bebisini sıkma..

ayy 10 gün kalmış, Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Konunun devamınıda merakla beklemekteyim. Hurafe olduğunu bir kezde senden duyarız inşallah...

Bende hamileyken böyle birsey olduğunu duydum..ve dıken üstünde yaşamaya başladım..

Hem o meyvelere ellemıyeceksın..
Hem izinsiz hiçbirşey yemeyeceksın..yediğin elini hiçbir yerine surmeyeceksın..

Doğru mu değil mi bilinmez ama hamilelikte paranoyaklık yaşattığı kesin..

Birde artık doğurmak uzeresin..bu donemde olmaz dıye biliyorum..bebek yeni gelişirken olurmuş herhalde..

Ay ne bilim diyorlar işte bişeyler

ayy 10 gün kalmış, Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Konunun devamınıda merakla beklemekteyim. Hurafe olduğunu bir kezde senden duyarız inşallah...
:)) konu bayag eskiydi ben bile unutmusum valla bak aklıma takıldı şimdi bu arada doğum cuma günü inşallah bebek dopsun kendime geliyim yazcam allahım korusun insallah leke falan olmasın.

:)) konu bayag eskiydi ben bile unutmusum valla bak aklıma takıldı şimdi bu arada doğum cuma günü inşallah bebek dopsun kendime geliyim yazcam allahım korusun insallah leke falan olmasın.
Amin inşallah canım. Bende merakla bekliyorum, zira psikopata bağlamış durumdayım :KK45:

X