bunlar nasıl oyunlar çocuklarımıza yazık...

en son siz yazdığınız için bu konuda sizden alıntı yapmak istedim. ben bu kadar kesin yasaklamayı da doğru bulmuyorum.

telefon alırsın ama internet paketi olmaz mesela. telefon her türlü bir ihtiyaç çünkü. tv izler. ama belli sizin de onaylayacağınız şeyleri. bilgisayar kullanır MS Office programlarını kullanmayı öğrenir, ödevleri olduğunda interneti kullanır. bir şeyler araştırmak için kullanır. takip etmek lazım ama komple yasaklamak da çocuğu çağın gerisinde bırakır.
Bir yandan haklısınız ama teknolojinin çocukları aptallaştırdığını düşünüyorum, televizyon ben ve eşim de izlemiyoruz. Evimizde televizyon yok, o yüzden çocuğumuzu da öyle yetiştirmeyi düşünüyoruz. Telefon ise akıllı olmayanlardan olabilir mesaj ve arama amaçlı kullanmak üzere, o da 13-14 yaşında öncesi çok çok erken. Bilgisayara gelince ben yasaklasam bile okul vs derken zaten kullanma yoluna gidecek, beni dinlemeyeceğinide biliyorum. Ancak ben elimden geldiğince uzak tutmaya çalışcağım :)

sanırım ebanın sitesinde eğitici oyunlar var çocuklar ders de görmüş oluyorlar
hem hepsinin milli eğitimden onaylı olduğunu bilirsiniz hem çocuk dersleri oyun oynayarak almış olur ama bence bir saatten fazla oturmamalı çocuklar

Bu konudan bende muzdaribim. Ne yaparsam yapayım engelleyemiyorum. Ben oğluma geçen seneye kadar tablet almadım, telefon vermedim ancak 7 yıl koruyabildim. Ama sonra diğer yaşıtlarının elinde gördü, oğlumun olmadığı için dışladılar resmen ve mecbur kaldım almaya.
İş sadece bizimle bitmiyor ki. Kaç kere dedim çocuğu olan tanıdıklarıma bir araya gelince tablet getirmeyin çocuklar oyuncaklarıyla oynasınlar diye ama yok olmadı işte. Şimdiki çocuklar birbirleriyle oynamayı paylaşmayı bilmiyor. Varsa yoksa tablet telefon. Annelerinde işine geliyor susturucu gibi veriyorlar tableti çocuklar oturduğu yerden kalkmıyolar bile.
Üstelik bunların yan etkileride çok. Çocuklar agresifleşiyor, sosyalleşemiyor bi türlü tabii en önemlisi de bu saçma sapan görüntülerle beyinleri kirleniyor. Mümkün olsa teknolojiden uzak bi köyde yaşasam... Başka türlü bir kurtuluş göremiyorum...

Valla vermeyin çocuklarınıza tablet mablet. Benim 13 yaşında kardeşim var, karne hediyesi olarak tablet istiyor. Akıllı olmayan bir telefonu vardı, geçen gün kalkmış diyor ki arkadaşlarımda çok güzel telefonlar var benimki eski, ben Zenfone 5 (bir akıllı telefon markası) istiyorum diye. Bilgisayarın başına oturduğunda kalkmak bilmiyor zaten, uyumayı unutacak çocuk bıraksak. Bu ne arkadaş, bizim tabletimiz mi vardı? Benim ilk bilgisayarım alındığında 17 yaşındaydım, artık bir ihtiyaçtı o da o yüzden alındı.

Şimdi çocukların eline hep telefon veriyoruz ben nasipse ilk defa anne olacağım ama şimdiden çocuğumun geleceğinden korkuyorum..
bende çocuğunun geleceğinden korkuyorum, başkalarının sıkıntıları ile dalga geçen, onu alay konusu yapan bir annesi olacak..

yanlıs olmasına katılıyorum

ama ben o ılk oyunun ne oyunu oldugunu merak ettım o kapak resmı neye ıstınaden orada

yanlıs olmasına katılıyorum

ama ben o ılk oyunun ne oyunu oldugunu merak ettım o kapak resmı neye ıstınaden orada
Açmadım valla cutecim bu şu kk daki reklam resimlerine de donmesinde :))) çocuk oyunları tanıtım reklamı ama.

merak mı ettiniz?
Bak polemiğe girmeyim dedim ama kaşındın bu konu başlığında konu sahibine omuz atabileceğin hiç bir öge yok..kendini savunacak kaçak dövüşmeyecek bir karakterin olsa bana cevabını kendi konunda verirsin..gelip sana cevap yazan adamın profiline girip açmış olduğu konulardan birini seçerek değil...ben olduğum gibi burdayım ama sen neredesin...reel hayatında da mı boylesin yoksa..bir huyum daha ben dayağı sineye çekecek karakterde değilim çok şukur yumurta kovuğundan çıkmadım..insanım insan gibi yaşarım..bebeğime nasıl bakacağımın sorgulamasını yapacak bir bireye benzemiyorsun bile o kısmına girmeyeceğim..anlatabildim mi MUTSUZ26 kardeşim.

Bak polemiğe girmeyim dedim ama kaşındın bu konu başlığında konu sahibine omuz atabileceğin hiç bir öge yok..kendini savunacak kaçak dövüşmeyecek bir karakterin olsa bana cevabını kendi konunda verirsin..gelip sana cevap yazan adamın profiline girip açmış olduğu konulardan birini seçerek değil...ben olduğum gibi burdayım ama sen neredesin...reel hayatında da mı boylesin yoksa..bir huyum daha ben dayağı sineye çekecek karakterde değilim çok şukur yumurta kovuğundan çıkmadım..insanım insan gibi yaşarım..bebeğime nasıl bakacağımın sorgulamasını yapacak bir bireye benzemiyorsun bile o kısmına girmeyeceğim..anlatabildim mi MUTSUZ26 kardeşim.

arkadaş konuları tek tek gezip intikam alıyor aklınca :) biz onu bir kibleyelim de azıcık tatile çıkarır Mune Mune belki..

arkadaş konuları tek tek gezip intikam alıyor aklınca :) biz onu bir kibleyelim de azıcık tatile çıkarır Mune Mune belki..
Aynen hangi akılla konu geziyorsa yanına almış iki kişi erkektir dovercileri sayfa sayfa gezmenin mantığı nerde hani yoruma geldiği konuma bak daha malzemelileri dururken :)))) Mune Mune

tamam benim konumun altında da veririm sana cevap. problem değil. Önemli olan insan olabilmek, dayağı sineye çektiğimi için değil yorumun dalga geçmek içindi unuttun galiba.

Aynen hangi akılla konu geziyorsa yanına almış iki kişi erkektir dovercileri sayfa sayfa gezmenin mantığı nerde hani yoruma geldiği konuma bak daha malzemelileri dururken :)))) Mune Mune
sende evlisin bakalım daha yenisin hayat sana ne göstericek umarım dalga geçtiğin insanların durumuna düşmezsin. inan hiç istemem..

sizin gerçekten iyi bir psikiyatriste ihtiyacınız var, zira ruh durumunuz hiç iç açıcı değil.. şunu yapmaya harcadığınız eforu evliliğinize harcamanızı tavsiye ederim..
bende sizi insan olabilmeye , kendi yaşamadığınız şeyler için bu kadar havadan atıp tutmamaya birazda olsa empati kurabilme yeteneğinizi geliştirmeye davet ediyorum

X