Bunlar da benim püf noktalarım..

burcumecem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
258
1
46
İstanbul
# Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.

Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar. Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi. Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin.
Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun.
ütü yaparken ütü masasının altına alümyun fulyo koyarsak daha çabuk biter ütülerimiz Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.

Lavaboyu temizlerken tuzla bastırarak silince hem iyi temizler hem de kokuları giderir.

buzlu eti çabuk çözmek için soguk suya tuz atıp bekleyin daha kısa zamanda çözülecektir.pörsümüş dometesleri yarım saat tuzlu suda bekeltin.çay ve kahve lekerini karbonatla silin

kavanozlara sarımsak koymak iyi fikir
çünkü hep tedirgin kalıyorum ya böcek oluşursa da farketmem diye :)))
çözülen et için suya tuz atıldığını bilmiyordum bunuda denicemmm

Son düzenleme:
ewet canım dene eger bildigin varsa paylaş sende ne demişler el elden üstündür bir elin nesi var iki elin sesi var

Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için :
Biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın Gomlek yakalarindaki kirleri gidermek icin,
gomlegi makineye atmadan once yaka kismina
sabun surup 15 dakika bekletin.
Tutkal lekelerini cikarmak icin,
sirke ile islatip, bol su ile durulanmalidir. Utude sararan elbise
hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur. Pisirdiginiz kek kalibindan cikmiyor ise,
kabin altina islak bir bez yayarak biraz bekletin Parlakligini yitirmis bir surahiye
eski gorunumunu kazandirmak icin yarisina kadar yirtilmis
gazete kagidi doldurun,
ucte birine de sicak suy doldurup siki siki sallayin Musluklarinizi temizlemek icin bez yerine eski
bir naylon corabi tercih edin sonuc daha mukemmel olacaktir. (deniyorum ve çok etkili hem bezlere de para vermiomm)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…