Bunalımdayım yoksa gerçekden depresyonda mıyım?

ysmmp

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
52
1
16
Ankara
merhabalar
aşırı derecede hassas düşünen ve beklediğimi bulamayan biriyim.hep özverili davranan ben olumsuzlukları anlayışla karşılayan ben.bazen kendimle başbaşa kalınca içimde mutsuzluk umutsuzluk kabarıp kabarıp beni nefes aldırmayacak kadar büyüyor.bu kez hangi derdi hangi sorunu düşüneceğimi şaşıyorum.olumlu giden şeyleri düşünüp şükredip halime yüzümü güldürüyorum 3gün sonra yine aynı sorun.aslında içimde beni bırakmayan bir geçmiş var sanki izimi sürüyor.çocuklukla alakalımı bilmiyorum.belkide geçmişde yaşanan bazı olumsuzluklar olsa gerek.ama çoğu şeyi dile getirip haykıracak cesaretim yok

hayatta herşey yolunda giderken sanki olumsuzluklarla doluymuş gibi kendini kötü hissettiğin oluyormu.iyi giden şeylerede çomak sokar gibi içinden mutlaka bir olumsuzluk bulup çıkarıyormusun.en kötüsüde dışarıya hep mutlu neşeli oluyormusun olmak zorundayız ya sanki.en kötüsüde ne biliyormusun dış çevreden gelen olumsuz sıkıntılar beni üzmeye yetiyor.işde oan iyi giden şeyleride gözüm görmüyor.normalmi bunlar bilmiyorum

Evet oluyor. ben bendeki sıkıntıyı sürekli geçmişe takılı kalmama bi türlü geride bırakamama bağlıyorm sende mi öyle bilmiyorum.

Olmaz olsun o kötü duygular..kötü yaşananlar..Ben de bilmiyorum..

Normal değil. Psikolojik destek almalısın. Kimse dışarıya karşı hep mutlu görünmek zorunda değil ki. Neden olsun? Maskelerinizi kalınlaştırmayın. Sonra yüzünüze yapışıp kalırlar. İnsan olmak zaten bazen mutlu bazen mutsuz bazen hüzünlü bazen coşkulu olabilmek değil mi? Hayatında senin için en önemli konu ne ise (aile, evlilik, çocuk, para, aşk vs) o konuda büyük sıkıntıların olmalı. Onları halletmen lazım. Mutlaka kendin tek başına halletmelisin diye düşünme. Bazen birçok şeye gücümüz yetmiyor. Psikologun sana yapacağı en büyük yardım sana farklı bir bakış açısı kazandırmak olur. Başka gözle bakınca artık herşey kötü görünmüyor insana. Veya herşeyden olumsuzluk çıkarmaya çalışmıyorsun. Daha sakin, daha huzurlu, daha içten gülebilen bir insan oluyorsun.

Mutsuzluk, aktivitelerinde azalma vs var mı?

evet çoğu kez mutsuz hissediyorum çocuğumla oyun oynayıp gezerken rahatlıyorum.fakat içimden atamadığım şeyler var.galiba çocukluğuma dayalı ve son 10 yılda yaşanan sıkıntılar.

sizinle özel bir yazışma isterim mümkünse lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…