bunaldim

bende zaten bahane oldugunu düsünüyorum yanliz kalmak diye birsey yok dört kardes bunlar üc erkek bir kiz hepsi daha bekar..ve bende alevilerle alakasi olduğunu düşünmüyorum baska birsey olmali ya bizi kac senedir taniyorlar cok severdi bizi annemi babami kendisi önce diyordu bak ne güzel kizi var akilli ve simdi gelmis diyor aleviler öyle böyle bizim kültüre uyamazlar
2012de bi ilişkim vardı... kadın kendisi bizi tanıstırmıştı annesi ben bakım evinde çalısırken oğluyla uzun mesele özet geçiyim kadın bana hediyeler alırdı arabasına atar gezdirirdi aç kalmiyim diye sürekli bana işteyken bişeyler getirirdi üstüme bi düşerdiki sorma sonra ne mi oldu bunları yapan kadın bana düşman oldu beni kötüledi aradı tehdit etti küfür etti istemedi düşünsene bunları yapan kadın canavar oldu ama ben biliyorumki oğlunu paylaşamadı beni sonradan beğenmedi işin zor canım ben dayanamadım ayrıldım kurtuldum allah sabır versin

Kimse birini doğurdu diye onun efendisi değildir. Hayatını istediği şekilde yönlendirmeye hakkı yoktur benim düşünceme göre. Çocuk reşit olduktan sonra hukuki işlem ehliyetine tam olarak sahip oluyor (akıl zayıflığı, kısıtlanma gibi durumu yoksa). İsterse evlenir ailesi bile olsa onun diretmelerine uymak zorunda değil kimse. Ne demek mezhebi bana uygun değil evlenemezsin. İnsanlar anne babalarının hayallerini, düşüncelerini mi yaşıyor hep anlamakta güçlük çekiyorum ben.

Oh ne ala bir ülke ya; onla evlenemezsin, bu okulda okuyamazsın, şu bölümü seçemezsin, şu yerde çalışamazsın, mezhep farklı evlenemezsin, evlendin bize yakın olacaksın, evlendin burası benim de evim istediğim gibi girer çıkarım anahtarım olur, çocuk yapma hemen, yaptın madem benim istediğim ismi koyacaksın bidididi.

İnsanlar kendilerini çoğaltıp onlara analık babalık yapsalar daha iyi olur. Doğan çocuğa eziyet olmaz, hayatları çekilmez hale gelmez en azından. Kendisini tekrar büyütür, istediği gibi şekillendirir, gerçekleştiremediği hayallerini onun hayatında felan dener..

2012de bi ilişkim vardı... kadın kendisi bizi tanıstırmıştı annesi ben bakım evinde çalısırken oğluyla uzun mesele özet geçiyim kadın bana hediyeler alırdı arabasına atar gezdirirdi aç kalmiyim diye sürekli bana işteyken bişeyler getirirdi üstüme bi düşerdiki sorma sonra ne mi oldu bunları yapan kadın bana düşman oldu beni kötüledi aradı tehdit etti küfür etti istemedi düşünsene bunları yapan kadın canavar oldu ama ben biliyorumki oğlunu paylaşamadı beni sonradan beğenmedi işin zor canım ben dayanamadım ayrıldım kurtuldum allah sabır versin
ne bicim insanlar var ya anlam veremiyorum :110:

nasil anlatcagimi bilemiyorum almanyada yasiyorum benim sevgilim var 1 sene olacak benim ailemin haberi var zaten sevgilimi taniyorlar eskiden tanışıyoruz yani. ben alevi sevgilim sünni kürt biz evlenmeyi düsünüyorduk ama sevgilimin annesi beni ve ailemi cok sasirtti cünkü beni istemiyor ve nedeni alevi olmam. yok aleviler almanlar gibi yok aleviler bizim kültüre uyamazlar felaan filan bizi cok iyi taniyorlar annem bazen gider cayini icer cok iyi insanlar aslinda benide tanir ve sever ben bahane oldugunu düsünüyorum kendisi hep ogullarina söylerdi ay cok güzel bi kizi var akilli simdi oglu gelmis beni istiyor ama annesi buna karsi ve neden? alevi oldugum icin napcagimizi şaşırdık annesi yok diyor olmaz baska birsey de demiyor kacmak gibi bir planim yok bunu asla ve asla anneme yapamam bunuda ona söyledim zaten. simdi biz konuştuk ve bir karar verdik iki sene daha beklicez belki annesi kabul eder diye eger etmezse annem ve babamla konuscagiz ve annesinden gizli evlenecegiz sence dogrumu yanlismi? biz birbirmizi cok seviyoruz sevgilimde diyor ya sen ya hic kimse oda simdi bu iki sene icerisinde calisip para kazanip ikimize bir ev almak istiyor isi zaten var cok iyide para aliyor..yani sıkıntı cekmeyiz bende okulu bitirdim mesleğe basliyorum sence arkadaslar?
cahilce bir düşünce kşi kişiliğinden ötülü sevilip sayılmalı alevi,sunni,Yahudi vs için değil cehalet içinde kalmış insan tiplemeleri taviz verme önemli olan seninle sevgilinin uyuşması eger sevgilin ailesinn ağzının içine bakmıyorsa sahiplenir sevgisine ve evini yuvasını kurar seni de boşlukta bırakmaz gerekirse mesafe koyarsın ama yinede uzlaşmaya çalışırsın ailesiyle baktın yine bu konu üzerine tartışmaya giriyor o onun bencilliğidir bence hayat senin hayatın sen daha iyi bilirsin sevgilinin tutumunu ama ilerde evine karıştırtma eşinle iyi geçin sev say zmanla rayına oturtmak zorunda kalır kv olacak kişi de iş sende biter sen çizgini bozma hiç .

Senin mezhep olayı bahane gibi geldi bana... Annenle görüşen bir kadın o zamana kadar mezhep konusunu gündeme getirmezken, seni överken iş ciddiye binince mi alevi olduğunuz geldi aklına. Başka planları var kadının belli...

Sevgilinizin ikna etmesi lazım.Cünkü mezhep farklılıklarının bir evliligi bir askı etkilemesi gercekten sacma bence
Baktınız o da edemiyor ailenizde hala kabul ediyorsa buna ragmen zaten tanısıyorlarmıs gitsin konussun
Ama gizlice evlenirseniz olaylar daha da kötü bir hal alır bu kez icinden zor cıkarsınız

X