Kimse birini doğurdu diye onun efendisi değildir. Hayatını istediği şekilde yönlendirmeye hakkı yoktur benim düşünceme göre. Çocuk reşit olduktan sonra hukuki işlem ehliyetine tam olarak sahip oluyor (akıl zayıflığı, kısıtlanma gibi durumu yoksa). İsterse evlenir ailesi bile olsa onun diretmelerine uymak zorunda değil kimse. Ne demek mezhebi bana uygun değil evlenemezsin. İnsanlar anne babalarının hayallerini, düşüncelerini mi yaşıyor hep anlamakta güçlük çekiyorum ben.
Oh ne ala bir ülke ya; onla evlenemezsin, bu okulda okuyamazsın, şu bölümü seçemezsin, şu yerde çalışamazsın, mezhep farklı evlenemezsin, evlendin bize yakın olacaksın, evlendin burası benim de evim istediğim gibi girer çıkarım anahtarım olur, çocuk yapma hemen, yaptın madem benim istediğim ismi koyacaksın bidididi.
İnsanlar kendilerini çoğaltıp onlara analık babalık yapsalar daha iyi olur. Doğan çocuğa eziyet olmaz, hayatları çekilmez hale gelmez en azından. Kendisini tekrar büyütür, istediği gibi şekillendirir, gerçekleştiremediği hayallerini onun hayatında felan dener..