- 8 Nisan 2015
- 17
- 1
- 29
-
- Konu Sahibi labellaa46
Annesinin onaylaması için niye 2 yıl bekliyorsunuz.Yaş kaç bilmiyorum.Ama yaşlarınız uygunsa,çocuk aileye bağımlı olmayıp,kendi başına ev geçindirecek durumdaysa ve birikimi de varsa,annesini kendi ikna etsin ve etmeli.Yahu avrupada bile alevilik sünnilik mi atrtışılıyor.Gerçi Almanya ya giden çoğu kadın (sözüm meclisten dışarı) köyden,şehri görmeden Almanya ya gidiyor.Köy gelenek ve zihniyetini devam ettiriyor.nasil anlatcagimi bilemiyorum almanyada yasiyorum benim sevgilim var 1 sene olacak benim ailemin haberi var zaten sevgilimi taniyorlar eskiden tanışıyoruz yani. ben alevi sevgilim sünni kürt biz evlenmeyi düsünüyorduk ama sevgilimin annesi beni ve ailemi cok sasirtti cünkü beni istemiyor ve nedeni alevi olmam. yok aleviler almanlar gibi yok aleviler bizim kültüre uyamazlar felaan filan bizi cok iyi taniyorlar annem bazen gider cayini icer cok iyi insanlar aslinda benide tanir ve sever ben bahane oldugunu düsünüyorum kendisi hep ogullarina söylerdi ay cok güzel bi kizi var akilli simdi oglu gelmis beni istiyor ama annesi buna karsi ve neden? alevi oldugum icin napcagimizi şaşırdık annesi yok diyor olmaz baska birsey de demiyor kacmak gibi bir planim yok bunu asla ve asla anneme yapamam bunuda ona söyledim zaten. simdi biz konuştuk ve bir karar verdik iki sene daha beklicez belki annesi kabul eder diye eger etmezse annem ve babamla konuscagiz ve annesinden gizli evlenecegiz sence dogrumu yanlismi? biz birbirmizi cok seviyoruz sevgilimde diyor ya sen ya hic kimse oda simdi bu iki sene icerisinde calisip para kazanip ikimize bir ev almak istiyor isi zaten var cok iyide para aliyor..yani sıkıntı cekmeyiz bende okulu bitirdim mesleğe basliyorum sence arkadaslar?
belki annesi kabul eder diye annesi cok inatci..ev alma durum var evet dedigim gibi cok iyi bir isi var..malesef alevilik sunnilik her yerde tartisliyorAnnesinin onaylaması için niye 2 yıl bekliyorsunuz.Yaş kaç bilmiyorum.Ama yaşlarınız uygunsa,çocuk aileye bağımlı olmayıp,kendi başına ev geçindirecek durumdaysa ve birikimi de varsa,annesini kendi ikna etsin ve etmeli.Yahu avrupada bile alevilik sünnilik mi atrtışılıyor.Gerçi Almanya ya giden çoğu kadın (sözüm meclisten dışarı) köyden,şehri görmeden Almanya ya gidiyor.Köy gelenek ve zihniyetini devam ettiriyor.
Annesinin inadı annesini bağlar.Kabul etmiyorsa kendi bilir.belki annesi kabul eder diye annesi cok inatci..ev alma durum var evet dedigim gibi cok iyi bir isi var..malesef alevilik sunnilik her yerde tartisliyor
Zipzip ne yavYaslariniz kac ? ( Burdan zipzipe selamlar) 2 sene cok degil mi? Eger sizi gercekten seviyorsa sizi kabullendirir. 2 sene zaman kaybi da olabilir sizin icin.Her alevi de ayni degil.Insanlar cok yanlis seylerle bilgilendiriliyorlar.Kulaktan dolma..Umarim en kisa zamanda asarsiniz.
Yaslariniz kac ? ( Burdan zipzipe selamlar) 2 sene cok degil mi? Eger sizi gercekten seviyorsa sizi kabullendirir. 2 sene zaman kaybi da olabilir sizin icin.Her alevi de ayni degil.Insanlar cok yanlis seylerle bilgilendiriliyorlar.Kulaktan dolma..Umarim en kisa zamanda asarsiniz.
Zipzip diye bir uye vardi.Her konuya yaslar kac diye yorumlar yapardi.Herkesin dikkatini bayagi cekmisti bu durum.Zipzip ne yav
Gercekten o ailenin cok icli disli oldugu sozunun gectigi bir tanidik veya aile dostu falan yok mu? Yani ikna edilmeyecek bir durum yok.Halledilebilir.Erkek arkadasinizla konustunuz mu?her alevinin ayni olmadigini gelde bazi bilgisiz insanlara anlat
hayir malesef enistesi var denicek ama hic umudum yok cok kötü birsey bir sans vermeden yok neymis aleviler böyleymisGercekten o ailenin cok icli disli oldugu sozunun gectigi bir tanidik veya aile dostu falan yok mu? Yani ikna edilmeyecek bir durum yok.Halledilebilir.Erkek arkadasinizla konustunuz mu?
Hee tamam anladım:)) ben de başka birşey sandım:)Zipzip diye bir uye vardi.Her konuya yaslar kac diye yorumlar yapardi.Herkesin dikkatini bayagi cekmisti bu durum.
nasil anlatcagimi bilemiyorum almanyada yasiyorum benim sevgilim var 1 sene olacak benim ailemin haberi var zaten sevgilimi taniyorlar eskiden tanışıyoruz yani. ben alevi sevgilim sünni kürt biz evlenmeyi düsünüyorduk ama sevgilimin annesi beni ve ailemi cok sasirtti cünkü beni istemiyor ve nedeni alevi olmam. yok aleviler almanlar gibi yok aleviler bizim kültüre uyamazlar felaan filan bizi cok iyi taniyorlar annem bazen gider cayini icer cok iyi insanlar aslinda benide tanir ve sever ben bahane oldugunu düsünüyorum kendisi hep ogullarina söylerdi ay cok güzel bi kizi var akilli simdi oglu gelmis beni istiyor ama annesi buna karsi ve neden? alevi oldugum icin napcagimizi şaşırdık annesi yok diyor olmaz baska birsey de demiyor kacmak gibi bir planim yok bunu asla ve asla anneme yapamam bunuda ona söyledim zaten. simdi biz konuştuk ve bir karar verdik iki sene daha beklicez belki annesi kabul eder diye eger etmezse annem ve babamla konuscagiz ve annesinden gizli evlenecegiz sence dogrumu yanlismi? biz birbirmizi cok seviyoruz sevgilimde diyor ya sen ya hic kimse oda simdi bu iki sene icerisinde calisip para kazanip ikimize bir ev almak istiyor isi zaten var cok iyide para aliyor..yani sıkıntı cekmeyiz bende okulu bitirdim mesleğe basliyorum sence arkadaslar?
Bence yanlış, ev olunca ne olacak ki? Sadece eviniz olmuş olacak, mezhep falan değişmeyecek. Sevgilinizin annesi sizi ve ailenizi şaşırtmış ama sevgilinizin şaşırdığı yok, başından beri biliyordu ailesinin böyle olduğunu sonuçta.
Ailesine benim evliliğim sizin düşüncelerinizden daha önemli, nikaha gelirseniz mutlu olurum ama gelmezseniz siz bilirsiniz diyecek yapıdaysa devam edin ama sonradan ben senin için ailemi sildim, o yüzden sen de şuna mecbursun martavallarını da hesaba katın.
Ne demek bir anneden habersız nikah yapmak, aileniz buna razı olacak mı? Haa nikah oldu hersey tamam öyle mi? Bak gör asıl sorunlar o zaman başlayacak. O anneden bunu mahrum bırakmaya hakkınız yok! Çok buyuk bir problem değil, daha ılımlı yaklaşılırsa hallolacağını umuyorum.
annesini ezip gecemiyor babasi seneler önce vefat etti kendisi daha bebekti hatirlamiyor..annesi hem analik hem babalik yapti o yüzden anlıyorum onu
Alevisi sunnisi kurdu nedir ya.Insan insandir.Mezhep ya da kultur farkliliklari degil insanla alakali. Ben fransada yasiyorum. Portekizliyle Cezayirliyle Fransiziyla Senegallisiyle evli Turk hanimlar taniyorum.Hepsi de cok mutlulular.Herkes saygi gosteriyorlar birbirlerinin inanclarina. Asil problem insanlarin bu konuda dar goruslu olmasi herkesi bir kefeye koymasi.Herkesin sonu da 2.5 m topragin alti.Fark yok. Enistesi konussun. Benim arkadasimda seninki gibi bir problem yasiyor alevi sunni olayi degil. Arkadasim simdiden cok yiprandi. Sizi de yipratabilir bu durum buyutulurse..hayir malesef enistesi var denicek ama hic umudum yok cok kötü birsey bir sans vermeden yok neymis aleviler böyleymis