Bunaldim sıkıldım hayatim boyunca hep başkalarını kiskanmaktan imrenmekten..

Vallahi canım bunu okurken kendimi gördüm hatta kızlara okudum aynı bizim hayat şeklimiz dedi yani canım insanların bir çogu böyle yaşıyor emin ol
Öyledir Canim ama inan evde kalmak sevdigmi gorememek kadar can sıkıcı degil , köye giderim tamam bugün is yaptın kızım dedeğin günde sen git gez dese ben uçarak köye gider is yaparım

Ailenden farklı bir şehirde üniversite okuyarak başlayabilirsin. Daha sonra bir işe girip kendine yeni bir hayat kurarsın. 15 yaşında değilsin ki, neden çaresiz olasın?

Ailenden farklı bir şehirde üniversite okuyarak başlayabilirsin. Daha sonra bir işe girip kendine yeni bir hayat kurarsın. 15 yaşında değilsin ki, neden çaresiz olasın?
İki yıllıktı babam öyle böyle ddi göndermedi bu ssattn snra gönderdiklerini de takımın etmiym

Öyledir Canim ama inan evde kalmak sevdigmi gorememek kadar can sıkıcı degil , köye giderim tamam bugün is yaptın kızım dedeğin günde sen git gez dese ben uçarak köye gider is yaparım
Kandır ozmn canım kaç kaç git sevdicegine

Allahım ya yine baskıcı bir aile konusu görünce çok sinirleniyorum yemin ederim ya valla kaçıp gitsen haklısın böyle hayat mı geçer Okumuyorsun anladığım kadarı ile sınavlara falan hazırlansan, imkanın yok mu? Bence başka bir şehire gidip okumak falan olurdu bunun çözümü.

İki yıllıktı babam öyle böyle ddi göndermedi bu ssattn snra gönderdiklerini de takımın etmiym
Üniversite sınavına hazırlan açıköğretimden oku üniversiteyi ister 2 yıllık ister 4 yıllık,anadolu Üniversitesi,istanbul üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi aöf bölümlerini okuyabilirsin açıktan.

bende tam bunu soracaktim
Cevap vermiştim bn buna. Lise 3te tanıştık iki sene zaten okul bahanesiyle görüştük okuldan sonra aydan ayda olsa zar zor görüştük , ama uç ay öncesi kadar gidip görme gezme imkanimda bitti ailem erkek arkadaşımı istemediği için ve bunu da erkek arkadaşım bildiği için anlayışlı karsiliyo illede gel gorusuz deyip beni sıkmıyo telefondan falan sürekli görüşüp konuşuyoruz

İnan ki benim yerimde bskasi olsa çoktan kaçıp gitmişti.. Ama ben yine ne karşı geliyorum ne bska bisi onlara karşı hep iyi olmaya calisiyorum ama çok bunalıyorum artik herşeye ağlar oldum sıkıntı yapar oldum

Merhaba ben eminim ki çok güzel bi hayatın olacak ilerde ömür boyu anne ve babanla yaşamayacaksın kendi yolunu çizeceksin bu yolu şimdiden kafanda tasarla ve kendin için en iyi olanı seç eğitim evlilik derken kopacaksın onlardan ben şehirde büyüdüm apartmanın bahçesine bile inemez çocuklara hayranlıkla bakardık pencereden, top oynuyorlardı çok güzeldi eğleniyolardı, yazın hep evdeydik, öğretmen ne yaptınız derdi evde oturduk demeye utanır yalan atardım parka gitsek bile büyük bi geziydi bizim için çocukluğum evde geçti babam komşular ve akrabalara dahi gitmezdi haliyle bizde gidemezdik, şükür evliyim şimdi babam hala aynı kafada görüşmüyorum çok sık annemi kaybettik Allah rahmet eylesin onu da çık kısıtladı babam, fakat kendi çocuğuma ve kendime bu hayatta daha mutlu nasıl olabilirim bunu öğretiyorum ağacı kuşu denizi oyunu severek ve doya doya yaşayarak hep kötü şeyler düşünüp başıma şu gelecek diye düşünmektense tedbiri alıp Allah'a emanet yola çıkarak, üni mezunuyum anneyim fakat ailemden dolayı hala özgüvenim eksik olsun Allah başka meziyetler vermiş ben de mutluyum böyle çocuğumla parka gidince markete avm ye hatta tatile Allah'ın adaletsiz olmadığını çok iyi anlıyorum herşey geçicidir umarım çok güzel günler beklemektedir sizi ben kimseyi kıskanmazdım ama çok üzülürdüm çocukken neden benim ailem böyle diye isyanım onlaraydı, şimdi görüyorum ki kendi hayatını yönlendirmek insanın elinde ve geçmişi hatırlamak dahi zor artık

benim tek çare sanırım evlilik. ailem iyiler sadece bu baskıları var iste benim yasında olan kızları gezerken eğlenirken ben kendime bakıp benim Nie hic arkadaş cevrem yok yada Nie ben çıkıp gezemiyorumda evde hergun oturuyorum diye düşünmekten midene ağrılar girdi.

erkek arkadaşım var ciddi dusunuyorum o, aileme gore daha anlayisli çok iyi ama ailem istemiyo , alinin ailesi pek iyi biri değiller onun için.. annem istemediği için bnde tabi bi korkuyla yaşıyorum annemler İstemiyo acaba ilerde bi sorun çıkar mi severek evlenenler yada ailesinin onayı olmayan istemeden evlenenlerin sonu hüsranla bitiyo bende öyle olurum yada biz sana zamanı da demiştik lafını duymaktan vs seylerden korkmaktan düşünmekten herşeyi kafaya takar oldum.
bazen onunla hayal kuruyorum baba evinde yapamadigim şeyleri onunla hayal etmeyi seviyorum birlikte yaparız diye ne blm bana sunu alırız giydirirmisin yazın şuraya gezmeye gidelim kışın buraya gidelim vs Allah hayırlısıni versin ya

Ben kaçarak evlendim kimseye örnek gösteremem kendimi çünkü yalnız kaldım başka bi şehirde alışmam zor oldu ama önemli olan karşıdaki insanın sevgi ve saygısından emin olmak inş ailen onay verir evlenir kendi yolunu çizersin sevmediğin biriyle evlenmek daha zor olur ilerde pişman olurum diye düşünüp evlenmemek ya kaza yaparsa diye otobüse binmemek gibi birşey yani bazı şeyler kaderdir Allah korkusu olan iyi bir insansa ve anlaşıyorsanız ailenizde saygı göstermeli. Kaçarak evlenenlerin sonu hüsran değil aslında ama kötü giden bi evliliğe bahane aramak gibi geliyo yani ailesinin seçtiği insanla evlenip dayak yiyen insanlarda var ailesi de kabullenmiyo üstelik kocana dön diyolar, zarar göreceksem de Allah akıl vermiş kendi kararlarım yüzünden zarar görmüş olurum başkasının aklıyla iş yapmak yanlış rızasını almak tabiki iyidir orası ayrı.

1 yıllık evli olan birisi olarak acizane şunu diyebilirim: ailenin eleştirisi olursa kulak ver,ama ölç biç tart. Neden karşılar?Mesela çocuğun düzenli bir işi yoktur, veya bazı alışkanlıkları,ya da görgüsüz hareketleri çarpmıştır gözlerine.Böyle bir durumda kesinlikle iyi düşün.Ama deseler ki bu çocuk tamam çalışıyor ekmeğini taştan çıkarıyo ama parası yok.Veya evi yok,arabası yok vs.Bunları dert ediyorlarsa bu bana saçma gelir.İnsanın evi arabası olmayabilir,ama zamanla Allah nasip edebilir,elimizdeki paranın garantisi var mı?vARLIKLI diye evlenirsin 2 gün sonra iflas eder.

Ama ahlak ve görgü hususunda gerçekten birşeyler görürlerse Allah'a dua et seni doğru yönlendirmesi için ve mantığına daha çok kulak ver.Aksi takdirde bir ömür ağlarsın.En azından böyle bir durumda en fazla 5-6 ay bilemedin 1 yıl üzülür,ama sonra alışır ve yoluna devam edersin.

Aileler tabiki şununla evlen diye baskı kurmamalı.Evlenmek istediğin insan için fikir beyan edebilirler, ama bunu beğenmediler diye başkasını sana zorlayamazlar zorlamamalılar.

Benim babam bana dediki(gerçi görücü usulü evlendik ama..): Kızım gördüğüm kadarıyla iyi mütevazi bir aileye benziyorlar,ama işin ''duygusal''kısmına biz karışmayız. İyi insan da olsa kalben birşey hissetmiyorsan için ısınmıyorsa ona karar verecek sensin.Çünkü bir ömür birlikte yaşayacak kişi sensin.

Zaten şahsen ben önce ailem beğensin,sıcak baksın,sonra da işin son karar kısmını bana bıraksınlar isterdim.Hamd olsun öyle oldu.Çünkü etrafımdaki örneklerden artık iyice anlamıştım ki: aileler konusunda baştan sıkıntı olmamalı.Önce onlar onaylamalı sonra da ben gönül rahatlığıyla kişisel kararımı vereyim.

Dua et,namazlarını kılarak Rabbinden yardım iste ki pişmanlıklar seni bulmasın.

Kendisi.çok iyi biri isi gücü var hatta is bulmak için nasil çabaladığımızı ben bilirim çünkü o da biliyo ailesinden fayda olmadığını kendi ayaklarının üstünde durmasinin gerektiğini görüp anliyo, evinde huzur yok istiyo ki kimseye muhtaç olmadan mutlu bi yuvamız olsun istiyo ama işte ailesi bi sapa yaramıyor o ayri..ben her zaman hayirlisini istiyorum insallahta öyle olur

Allah yardımcın olsun.İnşallah annenle konuşa konuşa bir ilerleme kaydedebilirsin.Arada başka konulardan girmeye çalış.Mesela sen 40 yaşındasın ben 20 ve aynı yerlere gidiyoruz ! gibi...Tabii bu konuşmaları sert değil yumuşak yapmakta fayda var.
Üniversiteye gidemiyorsan en azından açık öğretim düşünebilirsin.Bu hem seni oyalar hem geleceğine yatırım olur.
Bundan sonra özgür ve mutlu olmak istiyorsan geleceğini düşünmen lazım.Evlenince ekonomik özgürlüğün olsun.
Ayrıca evleneceğin kişiyi çok iyi seçip seni kısıtlamayacak,sosyallikten hoşlanan birini seçebilirsin.

Benim yerinde.bi bskasi olsun kacardi diye düşünüyorum ama ben cesaret edemiyorum iste ozguvensizim çok takintiliym ya ailem affetmezse ya annem kactigmi duyunca ona bisi olur mu akrabalarım ne der komşular ne der falan filan

Dedim canım gecen dayanamadım ben sizin istediğiniz yere gidiyorum ama kendi akranlarimin yanina gidip gelemiyorum dedim. Ee napim bunu sen seçtim diyo bana adam gibi söz ver sözünde dur fizana git diyo. Bu sözde erkek arkadasimla gorusmicegme dair. Basta demiştim söz ayrıldım diye ama baristik ve bunu annm bilmiyo yinede gondermiyo hissediyo galiba

Bu arada erkek arkadaşım çok anlayışlı biri beni hic kisitlamiyo önceden gorustugumuzde birlikte herşeyi aliyoduk mesela benim oje sürmemi babam kiziyo, o ise.alalım mi diyo tabi ben alamıyorum, boyle anlayışlı olmasinin nedeni annesi de kardeside açık bi bireyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…