Buna tepki verir miydiniz, normal mi bu durum

Yılda 15 günü sorun etmem. Ben de okuyunca senede birkaç kere tekrarlanıyor falan sandım. 365 günde 15 gün…

Kadin olan evde ister kardes olsun, ister yegen birakin boxeri atletle bile dolasilmaz. Farkli bolgelerden olmamiza ragmen ne kendi ailemde ne de esimin ailesinde boyle birsey gormedim. Sonucta saglik kontrolu icin gelmis, gelme denmez bence. ancak insan misafir geldigi yere uyum saglar. Herkes atiyorum 11de uyuyorsa o eve 12de gelinmez. Bana abes geldi bu durum. Ben olsam gelme demek yerine kurallara uyulmasini soylerdim herhalde

bana normal geldi,

sureler gayet tolere edilebilir.

e gelen de kardes, cok yakin, geldigi sehirde etkinlik su bu yapiyor, arkadaslari ile bulusup eve gec geliyor olabilir, bu da normal geldi.

hic haber vermeden cat kapi gelmesi ise cok cok enteresan, buyuk dayinin kapida kalmasi cok komik olmus bu yonden, iyi de olmus, bir dahakine haber verir.

Anneniz boxerla yattığını görüpte uyarmıyormu yahu
Dayınıza tepki vermeyin annenize verin bence tepenize o çıkarmış sonuçta

Kimseyi agirlayamam o kadar. Anne babamin evinde bir kere bile boyle uzun bir yatili misafirlik gormedim ben.
Beni ilgilendirmiyor gecelere kadar geziyorsa hastaliktan ölmüyordur kalacak yer tutsun kendine ama ailenizin evindesiniz ve aileniz bir şey demiyorsa ne yapilir bilmem.

Dayılarınız anneannenizin onları yetiştirme şekli yüzünden bu kadar rahat davranıyor. Eminim bu sadece sizin evde değil hayatlarının her alanında var olan bir rahatlık

Hanımlar selam,

Ben mi abartıyorum. Çünkü tepki verince ailem kızıyor. Şimdi annemin kardeşleri başka şehirde. Küçük kardeşi doktor kontrolü için her sene gelip 15 gün kalıyor. Gelmeden önce asla abla ben şu zaman size gelicem vs demiyor. Sabah zil çalıyor o zaman haberimiz oluyor. Evimiz çok küçük. O evdeyken işten gelip uzanamıyorum, sabah rahat rahat hazırlanamıyorum. Kardeşimle aynı odadayım, sabah ışığı yakınca o rahatsız oluyo salonda dayım kalıyor. 15 günün hepsinde olmasa bile bazılarında bizim uyımamıza yakın geliyor. (Saat 11 gibi hepimiz çalışıyoruz, o saate kadar acil bi işi de yok atkadaşlsrıyla takıldığı için geç geliyor.) Hafta içi biz yemek yiyoruz evde olmadığı için o gelince ona tekrar sofra kur. Ay ayrıca yemin ederim parasında değilim ama bu düşüncesizlik sinirimi bozuyor artık insan 15 gün kalıp tek bi kere bile bi ekmek almaz mı ya.

Diğer büyük dayım da önceden gelir 1 hafta kadar kalırdı, kaldığı günlerde de eve 10dan önce gelmezdi. Gelmeden önce asla haber vermezdi. En son yine haberimiz yokken 11 gibi bize gelince kapıyı açmadım. Sonra şükür gelmedi. Gelince de misafir gibi olmazdı. Yatarken boxer, şort gibi şeyler yatardı. Ev küçük olduğu için hepimiz görmek durumunda kalıyoruz. Eşofman vermemize rağmen giymezdi.

Ayy kısaca bezdim, yıllardır aynı düzen. Şehir dışından gelen akrabanız her yıl, size gelip 15 gün kalmasına tepki verir miydiniz? Normal mi bu?
Canım sende 15 gün yani şöyle bakınca kısa gibi.ama kalan kişinin davranışı yanlış.yani geç gelebilir belki uzun zaman görmediği arkadaşları olabilir.ama izinsiz gelmesi ve uygunsuz giyinmesi konusunda haklısın

Bu gençlerin akraba garezi nedir bende onu anlamıyorum aman misafir gelmesin gitmesin uyuyamıyorum yok sofra kuruyorum ne zaman bu noktaya geldik? Biz teyzeler dayılar yengeler kalabalık sofralar gördük her bayram anneanneme dedeme gider toplanırdık o günleri çok ararım. Size ne zararı var? Alt tarafı 2 hafta görüyorsunuz.2 hafta önüne yemek kurmak mı zor yerinizden etmiyor ya bu ne tahammülsüzlük. Hele dayıya kapı açmama hadsizliği nasıl yapılabiliyor kovmuşsunuz ya ben yapsam annem baya kızar.siz evlenince kapanır evinize kimseyi aman ha sokmazsınız incileriniz dökülür iki yerinizden oynayacaksınız diye. Yazık..

Bekarken ananın babanın evı evliyken kocanın evı bu cocukların soz hakkı yok mu
Maalesef yok. Çocuğum yok ama olsaydı söz hakkı olmazdı. Benim abim, canım ciğerim, aynı evde büyümüş, aynı sofraya oturmuş, aynı odayı paylaşmışız. Yokluğu varlığı birlikte görmüş, birlikte gülmüş birlikte ağlamışız. Dünkü çocuk gelip bana “diyim bizdi kilmisin bin rihitsiz iliyirim” diyemez. Öyle bir hakkı yok. Haddini bilecek.

(Konu sahibi sözlerim size değil)

Maalesef yok. Çocuğum yok ama olsaydı söz hakkı olmazdı. Benim abim, canım ciğerim, aynı evde büyümüş, aynı sofraya oturmuş, aynı odayı paylaşmışız. Yokluğu varlığı birlikte görmüş, birlikte gülmüş birlikte ağlamışız. Dünkü çocuk gelip bana “diyim bizdi kilmisin bin rihitsiz iliyirim” diyemez. Öyle bir hakkı yok. Haddini bilecek.

(Konu sahibi sözlerim size değil)

Aynı özveriyi dayımlardan göremeyince malesef ben deliriyorum. Sürekli bizi kullakdıklarını düşündüğüm için kalmasını isyemiyorum. Sizin gibi düşündüğüm de ben de erkek kardeşime asla hayır diyemez seve seve kabul ederdim ama bu dayım bşze ne borcunu zamanında ödüyor ne normal zamanda arayıp annemi, babamı hal hatır soruyor. Sonra şak bize gelip haftalarca kalıyor.

Bu gençlerin akraba garezi nedir bende onu anlamıyorum aman misafir gelmesin gitmesin uyuyamıyorum yok sofra kuruyorum ne zaman bu noktaya geldik? Biz teyzeler dayılar yengeler kalabalık sofralar gördük her bayram anneanneme dedeme gider toplanırdık o günleri çok ararım. Size ne zararı var? Alt tarafı 2 hafta görüyorsunuz.2 hafta önüne yemek kurmak mı zor yerinizden etmiyor ya bu ne tahammülsüzlük. Hele dayıya kapı açmama hadsizliği nasıl yapılabiliyor kovmuşsunuz ya ben yapsam annem baya kızar.siz evlenince kapanır evinize kimseyi aman ha sokmazsınız incileriniz dökülür iki yerinizden oynayacaksınız diye. Yazık..

Hadsizlikle ilgisi yok. Büyük dayım bize gelip sürekli kardeşimle dalga geçiyor. Bizi küçümseyerek konuşuyordu. Haber vermeden gece şak diye gelmesi, evde 2 tane kız olmasına rağmen boxerla yatması. Ve o dönem 3-4 ayda bu durum tekrar ediyordu. Niye kabulleneyim, ayrıca 2 hafta sofra üstüne sofra kurmak gün0n 13 saatini iş+yolda tüketen biri için uzun bi süre.

Son düzenleme:
Hanımlar selam,

Ben mi abartıyorum. Çünkü tepki verince ailem kızıyor. Şimdi annemin kardeşleri başka şehirde. Küçük kardeşi doktor kontrolü için her sene gelip 15 gün kalıyor. Gelmeden önce asla abla ben şu zaman size gelicem vs demiyor. Sabah zil çalıyor o zaman haberimiz oluyor. Evimiz çok küçük. O evdeyken işten gelip uzanamıyorum, sabah rahat rahat hazırlanamıyorum. Kardeşimle aynı odadayım, sabah ışığı yakınca o rahatsız oluyo salonda dayım kalıyor. 15 günün hepsinde olmasa bile bazılarında bizim uyımamıza yakın geliyor. (Saat 11 gibi hepimiz çalışıyoruz, o saate kadar acil bi işi de yok atkadaşlsrıyla takıldığı için geç geliyor.) Hafta içi biz yemek yiyoruz evde olmadığı için o gelince ona tekrar sofra kur. Ay ayrıca yemin ederim parasında değilim ama bu düşüncesizlik sinirimi bozuyor artık insan 15 gün kalıp tek bi kere bile bi ekmek almaz mı ya.

Diğer büyük dayım da önceden gelir 1 hafta kadar kalırdı, kaldığı günlerde de eve 10dan önce gelmezdi. Gelmeden önce asla haber vermezdi. En son yine haberimiz yokken 11 gibi bize gelince kapıyı açmadım. Sonra şükür gelmedi. Gelince de misafir gibi olmazdı. Yatarken boxer, şort gibi şeyler yatardı. Ev küçük olduğu için hepimiz görmek durumunda kalıyoruz. Eşofman vermemize rağmen giymezdi.

Ayy kısaca bezdim, yıllardır aynı düzen. Şehir dışından gelen akrabanız her yıl, size gelip 15 gün kalmasına tepki verir miydiniz? Normal mi bu?
Valla yüz vermeyin ne diyeyim , çok arsızlarmış yuh yani..

Senelerdir bu şekilde habersiz gelmesinin evde donla atletle gezmesini sebebi dayınız değil anneniz. Yıllardır bunu yapıyorsa da anneniz çıkıp kardeşim bi dahakine haberli gel evde atlet don dolaşma bu ne hal demediği için. Demek ki anneniz sizin kadar rahatsız değil.

Sağlık için geliyor koskoca yılda 15 gün kalıyor ki annenizin kardeşi yani dış kapının mandalı değil bu adam. Geldiğinde gelmişken gezip dolaşması arkadaşlarıyla vakit geçirmesi de anormal değil. O gelmeden yatacaksanız da verin bi anahtar geldiğinde girsin eve yatsın.

Fazla abartıyorsunuz bence.

Tepki vermem..annemin kardesi benim de dayım sonuçta...sadece anneniz önceden haber vermesini rica etmeli..birde boxer la yatmaması konusunda uyarmali

Kesinlikle rahatsız olurdum
Hem misafir seven biri değilim
Hem de 15 gün çok
Ama şu da var annenin kardeşi ve o gel diyorsa ve rahatsız da olmuyorsa yapacak pek bir şey yok

Gelmeden önce haber ver demek zor olmamali

Aynı özveriyi dayımlardan göremeyince malesef ben deliriyorum. Sürekli bizi kullakdıklarını düşündüğüm için kalmasını isyemiyorum. Sizin gibi düşündüğüm de ben de erkek kardeşime asla hayır diyemez seve seve kabul ederdim ama bu dayım bşze ne borcunu zamanında ödüyor ne normal zamanda arayıp annemi, babamı hal hatır soruyor. Sonra şak bize gelip haftalarca kalıyor.
Olsun annenin kardeşi. Kardeşe bir şeyler yaparken, yardım ederken, evinde ağırlarken karşılığını beklemezsin.

X