Buna tepki verir miydiniz, normal mi bu durum

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.434
1.786
Hanımlar selam,

Ben mi abartıyorum. Çünkü tepki verince ailem kızıyor. Şimdi annemin kardeşleri başka şehirde. Küçük kardeşi doktor kontrolü için her sene gelip 15 gün kalıyor. Gelmeden önce asla abla ben şu zaman size gelicem vs demiyor. Sabah zil çalıyor o zaman haberimiz oluyor. Evimiz çok küçük. O evdeyken işten gelip uzanamıyorum, sabah rahat rahat hazırlanamıyorum. Kardeşimle aynı odadayım, sabah ışığı yakınca o rahatsız oluyo salonda dayım kalıyor. 15 günün hepsinde olmasa bile bazılarında bizim uyımamıza yakın geliyor. (Saat 11 gibi hepimiz çalışıyoruz, o saate kadar acil bi işi de yok atkadaşlsrıyla takıldığı için geç geliyor.) Hafta içi biz yemek yiyoruz evde olmadığı için o gelince ona tekrar sofra kur. Ay ayrıca yemin ederim parasında değilim ama bu düşüncesizlik sinirimi bozuyor artık insan 15 gün kalıp tek bi kere bile bi ekmek almaz mı ya.

Diğer büyük dayım da önceden gelir 1 hafta kadar kalırdı, kaldığı günlerde de eve 10dan önce gelmezdi. Gelmeden önce asla haber vermezdi. En son yine haberimiz yokken 11 gibi bize gelince kapıyı açmadım. Sonra şükür gelmedi. Gelince de misafir gibi olmazdı. Yatarken boxer, şort gibi şeyler yatardı. Ev küçük olduğu için hepimiz görmek durumunda kalıyoruz. Eşofman vermemize rağmen giymezdi.

Ayy kısaca bezdim, yıllardır aynı düzen. Şehir dışından gelen akrabanız her yıl, size gelip 15 gün kalmasına tepki verir miydiniz? Normal mi bu?

Şurada anlattığınız en anormal şey haber vermeden çat kapı yatılı misafirliğe gelmeleri..

Haydi sağlık şu bu bir sebeple gelinmiş.

Acaba annenizin haberi var da size mi söylemiyordu ki geleceklerini.

Senede bir olan bişey için bu kadar tepki vermeye gerek yok bence. Büyüdüğüm evde her sene en az üç ay misafir ağırlardık, biri gelir biri giderdi yakın akrabaların. Hala öyle, bu yaza çok rezervasyon var. Ama biz misafir seven, akrabalık ilişkileri sıkı insanlarız, o yüzden rahatsız olmuyoruz. Misafir sevmeyen insan için 15 gün bile sıkıntı olabilir, bilmiyorum.

Ben dayımı hiç sevmem. O yüzden 15 gün değil 1,5 gün bile kalsa rahatsız olurdum. Ama annenin de kardeşi yani, birşey desen yine sizin huzurunuz kaçacak, annenin canı sıkılacak, böyle düşüncesiz bir adam otele para vermektense onca tatsız muhabbetten sonra yine sizde kalacak. Boşu boşuna sinirlerin gerilecek.
Ben yerinde olsam (sevmediğim misafir gelince böyle yapıyorum) fırsattan istifade akşam etkinliklerine katılır, es dostumla buluşur, bir gün aysede fatmada falan kalır evi otel gibi kullanırdım. Küçücük evde dayımla karşılaşmaktan iyidir:)

Şurada anlattığınız en anormal şey haber vermeden çat kapı yatılı misafirliğe gelmeleri..

Haydi sağlık şu bu bir sebeple gelinmiş.

Acaba annenizin haberi var da size mi söylemiyordu ki geleceklerini.

Hayır onun da haberi yok

Ben dayımı hiç sevmem. O yüzden 15 gün değil 1,5 gün bile kalsa rahatsız olurdum. Ama annenin de kardeşi yani, birşey desen yine sizin huzurunuz kaçacak, annenin canı sıkılacak, böyle düşüncesiz bir adam otele para vermektense onca tatsız muhabbetten sonra yine sizde kalacak. Boşu boşuna sinirlerin gerilecek.
Ben yerinde olsam (sevmediğim misafir gelince böyle yapıyorum) fırsattan istifade akşam etkinliklerine katılır, es dostumla buluşur, bir gün aysede fatmada falan kalır evi otel gibi kullanırdım. Küçücük evde dayımla karşılaşmaktan iyidir:)

Ahahhahahahah akşam 10dan sonra eve girersem, babamla birbirimize giriyoruz. Ayrıca dayım ben eve geç gelimce gşder bunu tüm sülaleye anlatır, herkes bi ayıplar sjndjfnfıfk

15 gün sağlık sebepli geliyor, sizi odanızdan yatağınızdan etmiyor. Haber verse daha iyi ama evi çekip çeviren bir anne varken ve o bundan şikayetçi değilken sizin söylemeniz hoş olmaz. İdeal değil ama normal bir durum.

Bunları düşünüp, kendimi yemeyeceğim ben abarıyorum demek ki birsz da

konunun misafir sevip sevmeme ile o kadar ilgisi yok ki.. ev dediğin yer insanın özel alanı rahat ettiği yerdir. kapısız köyden gelir gibi habersiz gelen kim olur olsun terbiyesizlik yapmıştır. hem üst başına dikkat etmeden uyumak ne ya iğrenç bir şey.. gelen misafir kadın olsa dantelli gecelik ile yatsa tüm sülale arkasından demediğini bırakmazdı.. verdiğin tepkide sonuna kadar haklısın misafir misafirliğini bilecek, önceden geleceğini haber verecek normal saatte girip evdekilerin huzurunu kaçırmayacak

Diğer büyük dayım da önceden gelir 1 hafta kadar kalırdı, kaldığı günlerde de eve 10dan önce gelmezdi. Gelmeden önce asla haber vermezdi. En son yine haberimiz yokken 11 gibi bize gelince kapıyı açmadım. Sonra şükür gelmedi. Gelince de misafir gibi olmazdı. Yatarken boxer, şort gibi şeyler yatardı. Ev küçük olduğu için hepimiz görmek durumunda kalıyoruz. Eşofman vermemize rağmen giymezdi.
Buna verirdim.Yani anlamsiz.Her evin kendince bir duzeni var.Cat kapi geldin madem,don atlet gezme.
Digeri ise saglik.Amma velakin saglik bile olsa benim evime gelinirken haber verilmesi taraftariyim ben.

Ben de yatili misafirden hiiicc hoşlanmam. 15 gunde bir geliste kalmak icin uzun bir sure bence. Ama senede 1 kere geliyorsa pek de bisey denilemez bence ya. Annenizin kardesi sonucta. O gelmesin demiyorsa size de bisey demek düşmez

Sağlik nedeniyle gelene bişey demezdim ben. Benim evime haberli gelir herkes. Ama annemin evine habersiz gelirler. Hatta ben de habersiz giderim cogu zaman. Çünkü misafir secer, hep hazırdır evi ve ne zaman arayip haber versek habersiz gelin nolacak der. Haber veririm yinede ama gundüz bazen habersiz giderim. Demem o ki anneniz icin sorunsa o uygun dille uyarin degilse sizlik birsey yok idare edeceksiniz. Ekmek almadi demişiniz parasi yoktur belki , o sa rahat edemiyor olabilir sizde. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin ama orele cerecek para yoksa size geliyordur. Apsurt bir rahatsiz edicilik de goremedim. Az da tallrahatiniz kacsın bişey olmaz . Bana ergence geldi tavrinız 16 li yaslardaysaniz nirmal tabi davranişinız.

Vala böyle hatta daha beteri bendede var
Biz çizgiyi çektik darısı başınıza

Ben de o kadar uzun süreli misafir sevmeyenlerdenim ama doktor kontrolü için geliyor, keyfi gelmiyor anladığım kadarıyla. Madem evinizi kendi evi gibi kullanıyor yemeğini de kendi düşünsün siz hizmet etmek zorunda değilsiniz diye düşünüyorum. Gerçi çok da takılmazdım ben geliş saatine ve yemek olayına ama habersiz gelmesi sorun.

çok da müdahale şansın yok bence çünkü orası annenle babanın evi, sen çalışıyorsun ayrı eve taşınmadığın sürece onların sözü geçiyor yapacak bişey yok. 15 gün geçer gider daha da uzaması sıkıntı olurdu. senelerce dayısıyla aynı evde yaşamaya mecbur kalmış birisi olarak büyük kavgalardan sonra annemle konuşmamın üzerine evimizi barkımızı ayırdık. eğer annem ikna olmasa ben tek başıma ayrı eve çıkacaktım. dayıdan nefret ederim yani gereksizdir. kimse kusura bakmasın da ben akrabanın bana faydası dokunanını severim. faydası dokunmayan herkesi de kendimden uzak tutarım. birileriyle sırf kan bağım var diye onları sevmek, onlara katlanmak zorunda değilim.

anneniz rahatsız mı durumdan o önemli
ne rahatsızlığı var birde çalışmıyor mu dayınız?
don gömlek yatmasın bir zahmet anneniz uyardın bu konuda
eğer anneciğiniz rahatsız değilse onun hatrına 15 gün idare edin

senede 15 gun doktor kontrolu icin geliyorsa anneniz kardesine gelme diyemez cok yuksek ihtimalle. bu biraz yapiyla alakali. ornegin eger evimizde misafire verecek bir oda olmasa salonda yatacak olsa biz onu otele gonderirdik yani benim ailemde bu ayip karsilanmazdi. ama nisanlimin ailesi bunu hakaret kabul eder. turkiyedeki cogu aile de boyledir eminim. o yuzden eger orada kalacak baska kimsesi yoksa mecburen gelecek cunku annenizin kardesi. bence abartmiyorsunuz ama yapacak bir sey de yok gibi.

X