Bulmuşta bunuyor muyum?

merhabalar, benim 4 yıla yakın bir ilişkim var ve okulum bittiğinde evlenmeyi düşünüyoruz. sevgilimle tanışmam 2,5 yıllık ilişkim bittikten 6 ay sonra gerçekleşmişti ve ben o sıralarda halen biraz acı çekiyordum. Ancak konuştum hoşlandım ve sevebileceğimi düşünerek çıkmaya başladım. Öyle bende büyük bir aşk yoktu ama onda vardı. Bunca yıl sevgi ve saygı çerçevesinde devam ettik ben ona o bana karşı öyleydi. Yalnız ben sadece sevgi ile yetinirken o hep aşkla yaklaştı bana.. Kavgaların çoğunu o alttan aldı. Önceleri takmıyordum bu durumu, sevgi var sonuçta devam eder diyordum. Şimdi bu sevgisizlik çok koyuyor bana ayrıca değişmiş gibiyim hani sevgim de garip bir hale bürünmüş gibi hissediyorum, buluşmayınca özlemiyorum, sarılınca vs o kıpırtılar olmuyor artık içimde.. yani bendeki bu aşk eksikliği günden güne mutsuz etmeye başladı beni. içten içe acaba daha iyisini hak ediyor muyumdur, ben bir daha aşkı tadamadan mı göçüp gideceğim bu dünyadan, ya evlenirsek hem kendimi hem onu mutsuz ederek ikimize de hayatı zehir edersem, bu şekilde ilişkiye devam etmem ona haksızlık mı oluyor tarzı sorular gün boyu kafamda dolaşıp duruyor.. Öyle ki farkında olmadan abuk subuk bir tartışmada anlayışsızlık yapıp çekip gittim geçen buluşmada o peşimden geldi sonra oturdum evde ağladım ben niye böyle oldum neden çekip gidiyorum artık sevmiyor muyum ondan mı oluyor diye.. sonra o bana bu ilişki sen bitti demeden bitmez biliyorsun ama böyle yaparak beni yıldırmaya çalışma ayrılmak istiyorsan açık açık söyle anlarım dedi.. Ben ayrılmak istemiyorum dedim gene düşüncelerimi dökemedim. Ayrıca içten içe onun da benden daha iyi birisini hak ettiğini düşünmeye başladım. Bir yandan biz uzaktık birbirimize ilk 3 yıl sonra o üniversiteyi bitirince benim olduğum şehirde işe girdi benim okulumun bitmesini bekliyor. Ve eminim ki o da bu durumun farkındadır yani içten içe benim onu onun beni sevdiği kadar sevmediğimi tahmin ettiğini düşünüyorum, eğer aşktan gözü kör olma durumu gibi birşey yoksa.. ama akıllıdır şahsen bunun farkında olduğunu düşünüyorum. bir de kendisi çok iyi bir insan temiz kalpli yardım severdir hatta benden daha iyi kalpli olduğunu söyleyebilirim çok vicdanlıdır.. Her neyse diyeceğim o ki sizce ben bencil, kötü bir insan mıyım böyle devam etmem hem ona hem bana haksızlık olur mu? ayrılırsam 4 yıllık ilişkime yazık olur diyip kendime ve bize yediremiyorum :110:bir yandan evlenince ikimizi de mutsuz ederim diye korkuyorum.. sizce ne yapmalıyım?:KK42:
valla şımarmışsın sadece başka sorun yok karşındaki gelip bitti dese ölcek yer ararsın.Hep diyorum sevcen ama belli etmiycen.BENCİL DEĞİLSİN CANIM ŞIMARIKSIN NET.COM

Tabiki ayrılın..
Insanların birbirine tahammül etmesini sağlayan tek şey sevgi. Sevdiğimiz insanların nazina tizine katlanabiliriz ama sevmediğimiz bir insanin küçük hataları bize çok büyük görünür. Ilerde keşke dememek için ayrılın..

merhabalar, benim 4 yıla yakın bir ilişkim var ve okulum bittiğinde evlenmeyi düşünüyoruz. sevgilimle tanışmam 2,5 yıllık ilişkim bittikten 6 ay sonra gerçekleşmişti ve ben o sıralarda halen biraz acı çekiyordum. Ancak konuştum hoşlandım ve sevebileceğimi düşünerek çıkmaya başladım. Öyle bende büyük bir aşk yoktu ama onda vardı. Bunca yıl sevgi ve saygı çerçevesinde devam ettik ben ona o bana karşı öyleydi. Yalnız ben sadece sevgi ile yetinirken o hep aşkla yaklaştı bana.. Kavgaların çoğunu o alttan aldı. Önceleri takmıyordum bu durumu, sevgi var sonuçta devam eder diyordum. Şimdi bu sevgisizlik çok koyuyor bana ayrıca değişmiş gibiyim hani sevgim de garip bir hale bürünmüş gibi hissediyorum, buluşmayınca özlemiyorum, sarılınca vs o kıpırtılar olmuyor artık içimde.. yani bendeki bu aşk eksikliği günden güne mutsuz etmeye başladı beni. içten içe acaba daha iyisini hak ediyor muyumdur, ben bir daha aşkı tadamadan mı göçüp gideceğim bu dünyadan, ya evlenirsek hem kendimi hem onu mutsuz ederek ikimize de hayatı zehir edersem, bu şekilde ilişkiye devam etmem ona haksızlık mı oluyor tarzı sorular gün boyu kafamda dolaşıp duruyor.. Öyle ki farkında olmadan abuk subuk bir tartışmada anlayışsızlık yapıp çekip gittim geçen buluşmada o peşimden geldi sonra oturdum evde ağladım ben niye böyle oldum neden çekip gidiyorum artık sevmiyor muyum ondan mı oluyor diye.. sonra o bana bu ilişki sen bitti demeden bitmez biliyorsun ama böyle yaparak beni yıldırmaya çalışma ayrılmak istiyorsan açık açık söyle anlarım dedi.. Ben ayrılmak istemiyorum dedim gene düşüncelerimi dökemedim. Ayrıca içten içe onun da benden daha iyi birisini hak ettiğini düşünmeye başladım. Bir yandan biz uzaktık birbirimize ilk 3 yıl sonra o üniversiteyi bitirince benim olduğum şehirde işe girdi benim okulumun bitmesini bekliyor. Ve eminim ki o da bu durumun farkındadır yani içten içe benim onu onun beni sevdiği kadar sevmediğimi tahmin ettiğini düşünüyorum, eğer aşktan gözü kör olma durumu gibi birşey yoksa.. ama akıllıdır şahsen bunun farkında olduğunu düşünüyorum. bir de kendisi çok iyi bir insan temiz kalpli yardım severdir hatta benden daha iyi kalpli olduğunu söyleyebilirim çok vicdanlıdır.. Her neyse diyeceğim o ki sizce ben bencil, kötü bir insan mıyım böyle devam etmem hem ona hem bana haksızlık olur mu? ayrılırsam 4 yıllık ilişkime yazık olur diyip kendime ve bize yediremiyorum :110:bir yandan evlenince ikimizi de mutsuz ederim diye korkuyorum.. sizce ne yapmalıyım?:KK42:
Evlilik kararını minnettarlık duygusuyla almayın sakın, karşınızdaki iyi biri olabilir fakat ona karşı olan hisleriniz bir arkadaşınıza hissettiklerinize benziyorsa ikiniz de çok üzülürsünüz ileride.

valla şımarmışsın sadece başka sorun yok karşındaki gelip bitti dese ölcek yer ararsın.Hep diyorum sevcen ama belli etmiycen.BENCİL DEĞİLSİN CANIM ŞIMARIKSIN NET.COM
bitti dese ölecek yer arayacağımı nereden biliyorsun, çok mu iyi tanıyorsun beni de üstüne şımarık tanımını yapıştırıyorsun? kusura bakma da böyle abuk yorumlara ihtiyacım yok, empati kurabilen bayanlardan gerekli yorumları aldım zaten.

İyi peki ayrılın o zaman. Hayatı zehir etmek ne demek ya. Ben dua ile her şeyin hallolacağına inananlardanım. Kalpler Allahın elindedir. Dua ederseniz ona olan hislerinizin artacağı inancındayım. Ama bu tarz düşünürseniz karar olumsuz çıkacak. Ayrılın o zaman. Ama sonuçlarına da katlanın. Yarın öbür gün ya da yıllaaar sonra buraya eşim beni terk etti ya da aldatıldım ya da terk ettim ama şimdi çok seviyorum vs vs vs diye konular açmayacaksanız doğru bildiğiniz yoldan gidin. Ama ilahi adaleti unutmayın. O her arkanızda olacak. Sağlıcakla
evet aslında ben de dua ile her şeyin olacağına inanıyorum, açıkçası ayrılmak gelmiyor içimden.. sadece Allah'a bunun için dua etmekten utanıyorum biraz hergün o kadar ciddi şeyler için dua eden insanlar varken benim bunun için dua etmem saçma olur gibi geliyor :KK43:

benzer bir durumu bende senin yaşındayken yaşadım onu daha fazla üzmemek için 3 senelik ilişkimi bitirdim ilk zamanlar çok güzeldi rahatlamıştım işe yeni başladığım için kafama göre gezip tozuyordum ama bir süre sonra az biraz da olsa koymaya başlıyor. hele ki onun gibi seni sevecek insan bulamamaktan mıdır nedir boşlukta oluyorsun. yinede bugünde olsa aynı kararı verirdim. bence evlilikte aşk tutku ten uyumu çok çooookkk önemli. 2 aylık evliyim kocama çok aşık olarak evlendim iyikide öyle yapmışım diyorum. evlişlik sevgililik gibi değil. bence ayrıl gez toz hem yaşın daha çok ufak hem de günahsız adamın zamanını çalma

evet aslında ben de dua ile her şeyin olacağına inanıyorum, açıkçası ayrılmak gelmiyor içimden.. sadece Allah'a bunun için dua etmekten utanıyorum biraz hergün o kadar ciddi şeyler için dua eden insanlar varken benim bunun için dua etmem saçma olur gibi geliyor :KK43:
Hayır hayırrr!! Allah kendine dua etmesini istediği insana sıkıntı verir. Ne demek dua etmeye utanıyorum. Rabbimiz dua edin size icabet edeyim der. Sakın böyle düşünmeyin. Bu dua etmemeniz için şeytanın bir aldatması. Böyle düşünmeyin.

Bazı dönemler olur bu tip şeyler.
Amiyane tabirle rahat batar.
Adam kendini azıcık geri çeksin ya da sizden uzaklaşsın bak nasıl aşkın sevgin depreşiyor görürsün.
Bazen kadınlar olarak acı çekmeye meyilli bir yapımız olduğunu düşünüyorum,elimizin altında ilgili,fedakar,romantik erkekler varken kıymet bilmiyoruz sonra adam gidince vah vah vah tüh tüh tüh :/

sadece Allah'a bunun için dua etmekten utanıyorum biraz hergün o kadar ciddi şeyler için dua eden insanlar varken benim bunun için dua etmem saçma olur gibi geliyor :KK43:

Bu kısmı gorunce yazmadan duramadim.

Dua ve dileğin saçması, küçüğü, büyüğü olmaz.

Kimisi bir şirkette üst düzey yönetici olmak için dua ederken kimisi de bir kuru ekmek diler.

Hikmet sahibinin nazarında samimi istekler dikkate alınmasıydı 'bir kuru ekmek için dua mi edilir' ya da 'bir ekmeğe muhtaç olanlar varken daha büyük istekler simarikliktir' diye düşünülür, kimseye dileği verilmezdi.

Sizin su anda daha büyük bir derdiniz olsa onun için konu açardıniz demek ki bu durum sizin için büyük bir sorun yani el açılacak bir sıkıntı öyleyse saçma bir şey için dua etmiş olmayacaksınız.

Çözüme gelecek olursak samimi şekilde hayirlisini dilemenizin yanında buraya yazdığınız seffaflikta hatta buraya yazilmayacak detaylariyla paylaşmanızı öneririm meseleyi muhatabinizla.

Aksi halde ne yaparsanız yapın gittiği yere kadar giden, sizin daha iyi bir alternatif bulana kadar surdurdugunuz öyle olmasa bile bittiğinde öyle algılanacak bir ilgi somurusu bırakmış olacaksınız kişisel tarihinizde.

İşin acisi bunu sadece o söylemeyecek, vicdaniniz da hatırlatıp duracak size ki halihazırda fisildamaya başlamış bile.

Çünkü ben de bir manada senin yazdıklarında kendimi gördüm.Güya sevgili değiliz biz ama gel Gör ki hayatimin tam ortasında çünkü en değer verdiğim arkadasım o benim en başta. Insanlar zannediyorlar ki, o dünyasını senin Etrafında döndürüyorlar ya sen çok bundan vazgeçemediğin için onu bırakmadığını, bırakamadığını zannediyorlar. Işin aslı şu bilmiyorlar: aslında sen ona karşı birşeyler hissediyorsun, yanında çok mutlu olduğun zamanlar oluyor çünkü bir baksana dört dönüyor nerdeyse Etrafında! Bir insan başka ne ister ki! Sevmek ister işte, onun seni sevdiği gibi, aşkla baktığı gibi bakmak istiyor. O sana 100 yaparken senin ona ancak 1 yapabilmen onun olduğu kadar senin de canını yakıyor. Bencil insan böyle hisseder mi? Sen kesinlikle bencil değilsin. Aksine, çok fazla düşündüğün için bu kadar karışmışsın. Belki bazen aradığında seni konuşmak istemiyorsun, güzel sözler söylediğinde, Gözlerine aşkla bakarak karşılık vermek istiyorsun ama gelmiyor işte o kalpten birşey. 93' lüysen 1 yaş büyüğüm senden sadece ve diyorum ki, böyle düşünüyorsan birşeyler ters. Bazen kendini ona gereksiz yere kızardın buluyorsan birşeyler ters, o çok üzülür diye gidemiyorsun, çünkü o hep senin içinde kendisini sevebilme ihtimaline tutunuyor. Belki sen ayrılsan da o senden vazgeçip, umudu kesmeyecek. Ama şu anda tamamen bitirme derim. yalnız kalıp düşünmekle en iyisini yaparsın. Sadece kendini dinle. Ve şunu sor: O bana karşı bu kadar iyi olmasaydı, kaprislerime bile aşık olmasaydı, benim için Bir sürü şey yapmasaydı, böyle aşık bakmasaydı, ben onu sever miydim? Yoksa onun bana olan bu büyük sevgisi mi bizi buraya kadar getirdi.. Bu kadar üzülüp de kendine hayatı zindan etme.
dediğiniz gibi çok fazla düşünüyorum ve bir süre sonra kafam karışmaya başlıyor. neden ben onun kadar çok sevemiyorum, bir sevgilide olması gereken bütün özelliklere sahipken bende bir sorun mu var, davranışlarım onu çok mutsuz ediyor mudur lafları sürekli kafamda dolanıp duruyor.. tıpkı burada anlattığınız gibi, onun bana baktığı gibi benim ona bakamamam rahatsız ediyor beni. ve sorduğunuz soruyu kendime sorduğumda eğer kaprislerime dahi aşık olmasaydı sanırım ilişkimiz zor yürürdü ancak sadece onun sevgisiyle gelmedik buralara, zamanında ben de çok fedakarlık yaptım ailem olumsuz yaklaştı ben ayrılmayacağım diye onlara karşı çıktım vs.. ona ve kendime gereksiz yere kızdığım zamanlar da oluyor. etrafımda sürekli dönmesi hoşuma gitmiyor dersem yalan olur.. sanırım en iyisi dediğiniz gibi biraz düşünmek olacak.

4 yillik iliskiden sonra kelebek melebek kalmaz.
Ama gorusmeyince ozlemiyorum falan demissin, demek ki sevmiyorsun da.
Uzatmadan ayril bence de.

="begbeg93, post: 42134597, member: 651300"]bitti dese ölecek yer arayacağımı nereden biliyorsun, çok mu iyi tanıyorsun beni de üstüne şımarık tanımını yapıştırıyorsun? kusura bakma da böyle abuk yorumlara ihtiyacım yok, empati kurabilen bayanlardan gerekli yorumları aldım zaten.[/QUOTE]
Hem şımarık hemde tahammülsüz :KK56: bencil miyim diye sorup bencilsin dense onemsemeyecek şımarık denince zoruna gitti.Elestiriye açık değilsen burda fikir sormayacaksin tatlım:KK67: nerden mi biliyorum simariklik öyle birşey ordan biliyorum elindekinin kiymetini bilmez kaybedince ondan iyisi olmaz:KK8:

="begbeg93, post: 42134597, member: 651300"]bitti dese ölecek yer arayacağımı nereden biliyorsun, çok mu iyi tanıyorsun beni de üstüne şımarık tanımını yapıştırıyorsun? kusura bakma da böyle abuk yorumlara ihtiyacım yok, empati kurabilen bayanlardan gerekli yorumları aldım zaten.
Hem şımarık hemde tahammülsüz :KK56: bencil miyim diye sorup bencilsin dense onemsemeyecek şımarık denince zoruna gitti.Elestiriye açık değilsen burda fikir sormayacaksin tatlım:KK67: nerden mi biliyorum simariklik öyle birşey ordan biliyorum elindekinin kiymetini bilmez kaybedince ondan iyisi olmaz:KK8:[/QUOTE]
senin gibilerin lafları zoruma gitmez, eleştiriyi kabul ederim ki kabul edip etmemem bana kalmış birşey bu Konuda ne sana ne de bir baskasına laf düşmez. ama saygısızlığa ve hakarete açık Değilim, senin yaptığın da bu. kısa ve öz olarak diyorum ki, laflarını dikkate bile almadım. ayrıca herkesi ayni genellemenin içine sokamazsın. hayata olan sinirini başka konulardan çıkarman dileğiyle.. :)

Son düzenleme:
eğer ilgi göstermesi, bana karşı şefkatle yaklaşımı ve çok iyi bir kalbi olması onu bende eşsiz yapıyorsa sadece bunlar var elimde.. ama hani onu görünce ufak bir heyecan kıpırtısı, midede kelebek uçuşma hissi vs hiçbir şey olmuyor bende :110:
4 yıllık bi ilişkide hangi kelebekten bahsediyorsun canım? filmlerde oluyor öyle yıllar sonra bile aşk kıpırtıları.

neyse asıl söyleceğimi söyleyim. olaki bugün ayrılırsanız yarın ben ne yaptım neden böyle yaptım pişmanım diye bi konu beklerim senden.

senin gibilerin lafları zoruma gitmez, eleştiriyi kabul ederim ki kabul edip etmemem bana kalmış birşey bu Konuda ne sana ne de bir baskasına laf düşmez. ama saygısızlığa ve hakarete açık Değilim, senin yaptığın da bu. kısa ve öz olarak diyorum ki, laflarını dikkate bile almadım. ayrıca herkesi ayni genellemenin içine sokamazsın. hayata olan sinirini başka konulardan çıkarman dileğiyle.. :)
:-) sençok yaşa emi bu ergen hallerini ozleyeceksin ilerde :-) sen yazdiklarini bi okusana tatlım yaa kakamı yapmıs mıyım diye sormussun ben evet sicmissin dedim diye gurur meselesi yaptın :KK70::KK70:neyse hadi bakalım sana hayatta başarılar diliyorum.:KK70:

Son düzenleyen: Moderatör:
:-) sençok yaşa emi bu ergen hallerini ozleyeceksin ilerde :-) sen yazdiklarini bi okusana tatlım yaa kakamı yapmıs mıyım diye sormussun ben evet sicmissin dedim diye gurur meselesi yaptın :KK70::KK70:neyse hadi bakalım sana hayatta başarılar diliyorum.:KK70:[/QUOTE]
ah keşke herkes sizin kadar "kültürlü" :KK56:olabilseydi.. o zaman kimsede dert tasa kalmazdı.:KK55:

:mad::mad::mad::mad::mad:
t: 42143270 .!.:
:-) sençok yaşa emi bu ergen hallerini ozleyeceksin ilerde :-) sen yazdiklarini bi okusana tatlım yaa kakamı yapmıs mıyım diye sormussun ben evet sicmissin dedim diye gurur meselesi yaptın :KK70::KK70:neyse hadi bakalım sana hayatta başarılar diliyorum.:KK70:
ah keşke herkes sizin kadar "kültürlü" :KK56:olabilseydi.. o zaman kimsede dert tasa kalmazdı.:KK55:[/QUOTE]
Senin gibi universite
ah keşke herkes sizin kadar "kültürlü" :KK56:olabilseydi.. o zaman kimsede dert tasa kalmazdı.:KK55:[/QUOTE]
Üniversite de okuyup kk ya şöyle bir konu acamadigim icin kendimi cok eksik hissediyorum yaa :KK59:.kültürsüz olmak zor:KK71:

Seninki arayip seni senden daha cok sevdi sende oturup niye beni daha cok seviyo ben daha az seviyorum diye aglamayi unuttun mu yoksa.özüne dön suan sevgilin senin onu sevdiginden daha çok seviyor seni yaaa düşünsene sen onu sadece seviyosun o sana aşık ayrilmakta istemiyorsun ama sadece bunu düşünüp simarmak istiyorsun.Butun gun kafanda bunlar dolaşıyor cok seviyo cok seviyo ben daha iyisini mi hakediyorum acaba ben xaha az seviyorum ama ayrilmayacagim bahanemde uzun zamandir beraBeriz gidip kk ya konu acayim bari birazda orda simarayim ayy :KK48::KK48: bana şımarık diyen olursa da "Kültür" derim sana ne fln derim simariklik yapayim ama kimse şımarık demesin yok diyemez :KK45:

Seninki arayip seni senden daha cok sevdi sende oturup niye beni daha cok seviyo ben daha az seviyorum diye aglamayi unuttun mu yoksa.özüne dön suan sevgilin senin onu sevdiginden daha çok seviyor seni yaaa düşünsene sen onu sadece seviyosun o sana aşık ayrilmakta istemiyorsun ama sadece bunu düşünüp simarmak istiyorsun.Butun gun kafanda bunlar dolaşıyor cok seviyo cok seviyo ben daha iyisini mi hakediyorum acaba ben xaha az seviyorum ama ayrilmayacagim bahanemde uzun zamandir beraBeriz gidip kk ya konu acayim bari birazda orda simarayim ayy :KK48::KK48: bana şımarık diyen olursa da "Kültür" derim sana ne fln derim simariklik yapayim ama kimse şımarık demesin yok diyemez :KK45:
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

X