- 28 Mart 2015
- 50
- 77
- 34
aynen öyle.. ama işte içim acıyor öyle konuşurken o bana iyi davranırken.. sonuçta 4 yılını verdi bu ilişkiye ve bana şimdi ben ona, senin bana aşık olduğun gibi ben sana aşık değilim bitsin bu ilişki diyip çekip gidersem asıl o zaman bencil olurmuşum gibi geliyor yani sırf aşk duygusundan yoksunum diye onun emeğini çöpe atmak bilmiyorum bir yandan çocuksuluk yapar mıyım acaba böyle yaparsam diye de düşünmüyor değilimDaha iyisini hakediyor muyum lafından kasıt bence şu: Daha iyisi, insanın aşık olduğu kişidir.
Aşk yoksa gerisi boş be konu sahibi.
çok teşekkür ederim beni şu zamana kadar en iyi anlayan siz oldunuz gerçekten.. sizin yazdıklarınızda da kısmen kendimi gördüm. evet bazen öyle bir his geliyor ki elimde sihirli bir değnek olsa da bende ona karşı ayn şeyleri hissetsem diyorum. önce ayrılayım derken sonra 4 yıllık ilişki hem ben hem o emeğini verdi o kadar zorlukları birlikte atlattık şimdi sırf aşk duygusundan yoksunum diye bitirecek miyim bu ilişkiyi diyorum. bir yandan anneme babama bakıyorum birbirlerine o kadar yıl geçse dahi nasıl bağlılar onu görüyorum, bende bu durumun 1000 de 2 si falan anca vardır.. mezun olup çok geçmeden hayatımı kurmak istiyorum bir de bu kargaşanın içinde yeni birini tanıyıp yeni birine güvenmek onu sevmek vs çok uzun bir iş gibi geliyor bana.. ondan sıkışıp kalıyorum böyle. bir kaç gün sonra 2 günlüğüne şehir dışına çıkacağım o zaman olabildiğince onunla az konuşmayı ve kendimle baş başa kalıp düşünmeyi planlıyorum umarım bir çözüm bulabilirimKonunu görür Görmez yazmak istedim. hayır arkadasım sen bulmuşta bunmuyorsun. seni çok iyi anlıyorum çünkü Kısmen seninle benzer bir şey yaşıyorum. Biliyorum ki dünyada beni ondan çok kimse sevmeyecek kanıtladı bunu bana. Vazgeç dedim vazgeçmedi, kaç defa sana çok değer veriyorum ama bak seninle bir şeylere başlayacak kadar sevgi hissetmiyorum içimde dedim, üzüldü, Kırıldı vazgeçmedi. seni o kadar iyi anlıyorum ki, o şu anda üzülüyorsa eminim sen de en az onun kadar üzülüyorsun. Sana olumsuz eleştiriler gelecektir hatta dozunu arttırıp 'ayrıl, sen onu haketmiyorsun' diyenler olacaktır ne yaşadığını bilmeden, sakın bunlara takılıp bir de bunlar için üzülme. seni çok seviyor olabilir. bir dünya fedakarlık yapmış olabilir. ama unutma en başta seni çok sevdiği için yaptı bunları. Kendi isteyerek yaptı yani. Hayat bu! Herşey olabilir. bir an ona çok yoğun duygular hissedip, bir anda hissedemeyebilirsin. Bu çok Üzücü evet ama kalbine vurarak zorla ona karşı heyecanla atmasını sağlayamazsın ki! Vicdanını rahat tut. Sadece biraz uzak dur ondan ve düşün. Ve ben eminim sen bunu onu kırmayarak yapabilirsin. 'Onu kırma.' ,'bunu yapıp onu üzme.' Hayat kendinden bu kadar fedakarlık yapıp, karşı taraf üzülmesin diye düşünecek kadar uzun değil. Sensin önemli olan. Çünkü herkes Mutluluğun peşinde koşuyor. Belki o hayatının Mutluluğunu seninle buldu. Peki sen? Bu önemli. Evet insan biraz bencil olmalı çoğu zaman yapamasak da.
çok teşekkür ederim beni şu zamana kadar en iyi anlayan siz oldunuz gerçekten.. sizin yazdıklarınızda da kısmen kendimi gördüm. evet bazen öyle bir his geliyor ki elimde sihirli bir değnek olsa da bende ona karşı ayn şeyleri hissetsem diyorum. önce ayrılayım derken sonra 4 yıllık ilişki hem ben hem o emeğini verdi o kadar zorlukları birlikte atlattık şimdi sırf aşk duygusundan yoksunum diye bitirecek miyim bu ilişkiyi diyorum. bir yandan anneme babama bakıyorum birbirlerine o kadar yıl geçse dahi nasıl bağlılar onu görüyorum, bende bu durumun 1000 de 2 si falan anca vardır.. mezun olup çok geçmeden hayatımı kurmak istiyorum bir de bu kargaşanın içinde yeni birini tanıyıp yeni birine güvenmek onu sevmek vs çok uzun bir iş gibi geliyor bana.. ondan sıkışıp kalıyorum böyle. bir kaç gün sonra 2 günlüğüne şehir dışına çıkacağım o zaman olabildiğince onunla az konuşmayı ve kendimle baş başa kalıp düşünmeyi planlıyorum umarım bir çözüm bulabilirim
çok teşekkür ederim beni şu zamana kadar en iyi anlayan siz oldunuz gerçekten.. sizin yazdıklarınızda da kısmen kendimi gördüm. evet bazen öyle bir his geliyor ki elimde sihirli bir değnek olsa da bende ona karşı ayn şeyleri hissetsem diyorum. önce ayrılayım derken sonra 4 yıllık ilişki hem ben hem o emeğini verdi o kadar zorlukları birlikte atlattık şimdi sırf aşk duygusundan yoksunum diye bitirecek miyim bu ilişkiyi diyorum. bir yandan anneme babama bakıyorum birbirlerine o kadar yıl geçse dahi nasıl bağlılar onu görüyorum, bende bu durumun 1000 de 2 si falan anca vardır.. mezun olup çok geçmeden hayatımı kurmak istiyorum bir de bu kargaşanın içinde yeni birini tanıyıp yeni birine güvenmek onu sevmek vs çok uzun bir iş gibi geliyor bana.. ondan sıkışıp kalıyorum böyle. bir kaç gün sonra 2 günlüğüne şehir dışına çıkacağım o zaman olabildiğince onunla az konuşmayı ve kendimle baş başa kalıp düşünmeyi planlıyorum umarım bir çözüm bulabilirim
içimden bir ses diyor ki sen bu çocuktan ayrılıp onu kaybedersen ona aşık olacaksın. O zaman kıymete binecek, o zaman aşık olacaksın. o zaman geç olur mu olmaz mı bilmiyorum ama.
insan kendini nasil 'daha iyisine layigim' diye tanimlar ki? cok iticiHem aşksız devam eden, saırlınca hissi olmayan sensin hem de 'daha iyisini hakediyor muyum?' mu diyorsun? Daha iyi insan nedir anlatsana biraz? Adam aşık, alttan alıyor, kendisini sevmeyen birini seviyor. Allah dah akötüsüyle imtihan etmesin seni. Çocuğun hakkına girmeden, bencilce kendini düşünmeden ayrıl bir zahmet..
böyle tanımlar işte.insan kendini nasil 'daha iyisine layigim' diye tanimlar ki? cok itici
he tamamböyle tanımlar işte.
çok teşekkür ederim. sorduğunuz bu sorulara yanıt vermeye kalktığımda onunla daha mutlu olacakmışım gibi geliyor ayrıca ah almak ve onun gibi seven birinin çıkmama ihtimali beni çok korkutuyor.. ayrıldığımda kesinlikle daha mutlu olurum diyemiyorum.. karşımdakinin bu denli fedakar olması benim için çok önemli bu sorulara yanıt vermeye kalktığımda bazıları belirsiz kalıyor ancak anlıyorum ki olumlu yanları olumsuz yanlarından fazla.. zaten ayrılamamamın sebebi sorduğunuz sorularda onun artılı yanlarının çok olması. şimdi sırf artıları benim için fazla diye hayatını da zehir etmek istemiyorum açıkçasıHay yaşa ben de tam buna değinecektim. Bu kkda genelde erkeklerin terk edişleri ile ilgili konular açılır. Burada hepimiz bir güzel saydırırız. Aynı konu başlığınızdaki gibi. Bulmuş da bunuyor şöyle böyle. Ama konu kadın terk etmesi ya da kıymet bilmemesi olunca birden kadının haklı olduğuna inanan ve ona göre yazı yazan arkadaşları anlamıyorum. Buraya bir bayan terk edildiğini yazsa karşı tarafın da buradaki arkadaşın bahane ettiği şeyleri bahane edip ayrıldığını söylese kaç kişi erkeği haklı görür soruyorum size?
Yine burada geçen gün açılan bir konu vardı. Bayan erkek arkadaşını terk etmiş. Yine böyle bahanelerle. Çocuk evlenmiş çocuğu bile var. Konu açan bayan onu sevdiğini yeni anlamış ve ona faceden yazmalımıyım diye konu açmıştı. Bizim toplum olarak en büyük problemimiz artılarıyla eksileriyle değerlendirememek. Konu sahibi bayan arkadaşım. cidden sevmiyorsan kırmadan ayrıl derim. Ama ayrılmadan önce şunları düşünmelisin:
1- Ayrıldığımda daha mutlu olacak mıyım?
2-Ayrıldıktan sonra beni bu denli seven başka bir insan bulabilir miyim?
3- Karşıdaki kişinin beni sevmesi fedakarlık yapması bu denli iyi olması benim için ne kadar önemli?
4- Eğer ah alırsam bu bir gün benden çıkar mı? (Daha yeni bununla ilgili dün bir konu açıldı. Kadın nişanlısını terk ediyor başka bir adamla evleniyor. O kişiyle mutlu olduğunu düşünürken tam tamına 7 yıl sonra adam eski sevgilisiyle hastanede sarılırken yakalıyor ve boşanacak sanırım)
5- Ya tam tersi bir durumu yaşarsam ( Açacak olursak birini çok çok seversem ama karşıdaki bana böyle bahanelerle gelip ayrılacağını söylerse ne hissederim. Empati yapabilmen için yazdım bunu.
6- Terk ettim diyelim hayatımın geri kalanında ya onu ararsam.(Şahsen beni biri böyle terk etse ona: Allah sana her istediğini versin ama benim özelliğimdeki bir insanı vermesin diye dua ederim. Yani senin istediklerin onda olan özelliklerden daha mı değerli bunun kararı önemli)
Sorular böyle uzar gider. En önemli soru da şu: Ya o başkasıyla olur evlenirse ben bunu kaldırabilir miyim? Bence işin rengi burada değişecek ve kaldıramayacaksınız. Benim için neler yapmıştı oysaki bir hiç uğruna terk ettim şimdi o mutlu ama benim hayatımda beni önemsemeyen insan var deme şansınızı %90 olarak görüyorum. Bir söz var çok beğenirim. İnsanlar onlar için neler yaptığınızı pek anlamazlar. Ta ki bırakana kadar derler.
yukarıdaki soruları artı eksileyerek cevapla kendin benzer sorular üret sonra da buna göre bir karar ver. Empati yapmayı unutma. Umarım yardımcı olabilecek şeyler yazmıştırım.
çok teşekkür ederim. sorduğunuz bu sorulara yanıt vermeye kalktığımda onunla daha mutlu olacakmışım gibi geliyor ayrıca ah almak ve onun gibi seven birinin çıkmama ihtimali beni çok korkutuyor.. ayrıldığımda kesinlikle daha mutlu olurum diyemiyorum.. karşımdakinin bu denli fedakar olması benim için çok önemli bu sorulara yanıt vermeye kalktığımda bazıları belirsiz kalıyor ancak anlıyorum ki olumlu yanları olumsuz yanlarından fazla.. zaten ayrılamamamın sebebi sorduğunuz sorularda onun artılı yanlarının çok olması. şimdi sırf artıları benim için fazla diye hayatını da zehir etmek istemiyorum açıkçası