Bulmuşta bunuyor muyum?

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
288
merhabalar, benim 4 yıla yakın bir ilişkim var ve okulum bittiğinde evlenmeyi düşünüyoruz. sevgilimle tanışmam 2,5 yıllık ilişkim bittikten 6 ay sonra gerçekleşmişti ve ben o sıralarda halen biraz acı çekiyordum. Ancak konuştum hoşlandım ve sevebileceğimi düşünerek çıkmaya başladım. Öyle bende büyük bir aşk yoktu ama onda vardı. Bunca yıl sevgi ve saygı çerçevesinde devam ettik ben ona o bana karşı öyleydi. Yalnız ben sadece sevgi ile yetinirken o hep aşkla yaklaştı bana.. Kavgaların çoğunu o alttan aldı. Önceleri takmıyordum bu durumu, sevgi var sonuçta devam eder diyordum. Şimdi bu sevgisizlik çok koyuyor bana ayrıca değişmiş gibiyim hani sevgim de garip bir hale bürünmüş gibi hissediyorum, buluşmayınca özlemiyorum, sarılınca vs o kıpırtılar olmuyor artık içimde.. yani bendeki bu aşk eksikliği günden güne mutsuz etmeye başladı beni. içten içe acaba daha iyisini hak ediyor muyumdur, ben bir daha aşkı tadamadan mı göçüp gideceğim bu dünyadan, ya evlenirsek hem kendimi hem onu mutsuz ederek ikimize de hayatı zehir edersem, bu şekilde ilişkiye devam etmem ona haksızlık mı oluyor tarzı sorular gün boyu kafamda dolaşıp duruyor.. Öyle ki farkında olmadan abuk subuk bir tartışmada anlayışsızlık yapıp çekip gittim geçen buluşmada o peşimden geldi sonra oturdum evde ağladım ben niye böyle oldum neden çekip gidiyorum artık sevmiyor muyum ondan mı oluyor diye.. sonra o bana bu ilişki sen bitti demeden bitmez biliyorsun ama böyle yaparak beni yıldırmaya çalışma ayrılmak istiyorsan açık açık söyle anlarım dedi.. Ben ayrılmak istemiyorum dedim gene düşüncelerimi dökemedim. Ayrıca içten içe onun da benden daha iyi birisini hak ettiğini düşünmeye başladım. Bir yandan biz uzaktık birbirimize ilk 3 yıl sonra o üniversiteyi bitirince benim olduğum şehirde işe girdi benim okulumun bitmesini bekliyor. Ve eminim ki o da bu durumun farkındadır yani içten içe benim onu onun beni sevdiği kadar sevmediğimi tahmin ettiğini düşünüyorum, eğer aşktan gözü kör olma durumu gibi birşey yoksa.. ama akıllıdır şahsen bunun farkında olduğunu düşünüyorum. bir de kendisi çok iyi bir insan temiz kalpli yardım severdir hatta benden daha iyi kalpli olduğunu söyleyebilirim çok vicdanlıdır.. Her neyse diyeceğim o ki sizce ben bencil, kötü bir insan mıyım böyle devam etmem hem ona hem bana haksızlık olur mu? ayrılırsam 4 yıllık ilişkime yazık olur diyip kendime ve bize yediremiyorum bir yandan evlenince ikimizi de mutsuz ederim diye korkuyorum.. sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
evet hayatımda böyle bir ilgi olmazsa eksik hisseder miyim diyorum onun korkusu var baya

Anlattıklarınıza bakınca onu sizin gözünüzde eşsiz yapan hiçbir şey yok diye anlıyorum. Sadece ilgi görmeyi, sevilmeyi seviyorsunuz. Üstüne de kafanızda bir sürü acaba var. Bir evlilik böyle başlamamalı.

eğer ilgi göstermesi, bana karşı şefkatle yaklaşımı ve çok iyi bir kalbi olması onu bende eşsiz yapıyorsa sadece bunlar var elimde.. ama hani onu görünce ufak bir heyecan kıpırtısı, midede kelebek uçuşma hissi vs hiçbir şey olmuyor bende

Hem aşksız devam eden, saırlınca hissi olmayan sensin hem de 'daha iyisini hakediyor muyum?' mu diyorsun? Daha iyi insan nedir anlatsana biraz? Adam aşık, alttan alıyor, kendisini sevmeyen birini seviyor. Allah dah akötüsüyle imtihan etmesin seni. Çocuğun hakkına girmeden, bencilce kendini düşünmeden ayrıl bir zahmet..

evet hayatımda böyle bir ilgi olmazsa eksik hisseder miyim diyorum onun korkusu var baya
AŞK olmazsa olmaz değil bence..Ama madem senn için bukadar onemlı..Karşıdakıne acı çektırmenn bı manası yok.Söyle ve bıtır..Ama korkunda yersız degıl onu dıyım.Alışmssn boşlukta hısserdsn.Adamda farklı bı puruz yoksa,sana aşık ilgılı saygılı ıse yanı karakteıde ıyı ıse,senn sevmemen içn sebep nedir?Aşkda bıgun bıtıyor sevgıye donusuyor..Ama sevgıyle baslayıp bırbırıne aşık olan çok ınsan gordum..Mesele galıba görebılmek,sevebılmek,farkındalk..

Kendinden emin olmadan onunla ciddi bir adım atma bence onunla bir ömür geçireceksin sevgi olmadan uzun ömürlü bir evlilik olmaz iki taraf da üzülüp yıpranacağına sağlıklı bir kararla yolunuza devam edersiniz

Valla şekerim sorularını cevaplayayım.

1. O da salak değil senin aşık olmadığının farkında.

2. 21 yaş kendini s3vmediğin birine mahkum etmek için çok genç. 35 olsan anlarım.

3. Ben senin yaptığını 21 yaşındayken yaptım 22de ayrıldım. Sonra başka birine aşık oldum hiç pişman değilim.

4. Ben ayrılmandan yanayım, çünkü ben öyle yaptım. Ama burda aşık olmadığı adamlarla evlenip mutlu olan kadınlar da var. Yani sorunun cevabı kişiden kişiye göre değişir. Mesela benim için aşk, tutku çok çok önemli ama bazısı için saygı, iyi koca baba olması yeterli. Sen kendin madem aşka bu kadar heveslisin bence ayrıl. Hayat uzun , mutlaka gerçekten seveceğin biri olacak o zaman da boşansam mı diye düşüneceksin.

İyi kalp, şefkat, ilgi göstermesi elbette muhteşem özellikler ama sadece bu özellikler bir insanı eşsiz yapmaz diye düşünüyorum, çünkü bunları bir dostta da, bir arkadaşta da, ya da bir gün başka bir insanda da bulabilirsiniz. Demek istediğim tam da bahsettiğiniz kıpırtı hali aslında. Ona bakınca birlikte bir ömür geçirme düşüncesi sizi mutluluktan sarhoş ediyor mu mesela, koca bir hayatı ondan başkasıyla harcamak istemezdim diyor musunuz, yanında bulduğunuz huzur size yetiyor mu, tatmin oluyor musunuz bu ilişkiden? İşte anlattıklarınızdan bu sorularıma olumlu bir cevap çıkaramadım.

haklısınız bütün bu sorulara cevabım hayır.. sadece onunla evlenirsem mutlu olacağımı düşünüyorum o kadar. ama ben bu düşünceler içerisindeyken bu da garanti değil..

haklısınız bunlara cevabımın hepsi hayır, sadece onunla evlenirsem mutlu olacağımı düşünüyorum o kadar ki bu da garanti değil ben bu düşünceler içerisindeyken..
Onun ilgisi sizi bir süre daha mutlu eder. Sonrasındaysa sizin de ilgi gösterebileceğiniz, kalbinizi çarptıracak biri olmamasının boşluğunu çekmeye başlarsınız. %100 böyle olur demiyorum ama büyük ihtimalle böyle olur. İnsanız çünkü, sevilmeye olduğu kadar sevmeye de ihtiyacımız var. O yüzden bence karşı tarafın ne hissettiği kadar kendi hislerinize de odaklanarak evlilik kararı almalısınız.

Daha iyisini hakediyor muyum lafından kasıt bence şu: Daha iyisi, insanın aşık olduğu kişidir.
Aşk yoksa gerisi boş be konu sahibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…