• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulimia (yiyip kusma hastalığı)

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.988
18.072
248
28
Merhaba hanımlar şu sıralar fazla konu açıyorum ama elimde değil bazı şeyler birikti sanırım. Neyse ben yaklaşık üç dört sene önce bulimia hastasıydım yiyip kusuyordum çünkü kiloluydum ve bu sayede 10 kilo verdim. Sonra iş çığrığından çıktı artık zevkine birsürü abur cuburu eve doldurup bir hışımla bunları yiyip kusuyordum. Dişlerime zarar verdiği için bunu yapmamaya karar verdim ve uzun süredir iki yıldır falan bunu asla yapmıyorum. Sağlıklı bir şekilde de kilomu koruyordum fakat son zamanlarda yine duygusal yemelerim başladı aç olmasam bile kendime engel olamıyorum 6 kilo aldım duygusal boşluktayım ve bunu yeme düzenime yansıtıyorum dayanamayıp demin kustum çünkü fotoğraflarda kendimi beğenmiyorum suratım bazlama gibi çıkıyor inanın kilo bana hiç yakışmıyor biri sen kilo almışsın deyince direkt yüzüm düşüyor bacaklarım bile şişti. Ama kusmak istemiyorum çünkü kalbe ve dişlere çok zararı var. Duygusal açlık yaşayan var mı aranızda bununla nasıl başa çıkıyorsunuz? Eski yeme düzenime nasıl dönebilirim?

Bence bir psikolog ve diyetisten yardimi al.Yaptigin sey cok tehlikeli. Bu aliskanligina devam edersen Allah korusun istem disi kusmaya devam edersin.Artik sen istemesen bile bunyen aliskanligina devam eder.Yıllar once tv de gormustum.Yapma lutfen cok tehlikeli

Merhaba hanımlar şu sıralar fazla konu açıyorum ama elimde değil bazı şeyler birikti sanırım. Neyse ben yaklaşık üç dört sene önce bulimia hastasıydım yiyip kusuyordum çünkü kiloluydum ve bu sayede 10 kilo verdim. Sonra iş çığrığından çıktı artık zevkine birsürü abur cuburu eve doldurup bir hışımla bunları yiyip kusuyordum. Dişlerime zarar verdiği için bunu yapmamaya karar verdim ve uzun süredir iki yıldır falan bunu asla yapmıyorum. Sağlıklı bir şekilde de kilomu koruyordum fakat son zamanlarda yine duygusal yemelerim başladı aç olmasam bile kendime engel olamıyorum 6 kilo aldım duygusal boşluktayım ve bunu yeme düzenime yansıtıyorum dayanamayıp demin kustum çünkü fotoğraflarda kendimi beğenmiyorum suratım bazlama gibi çıkıyor inanın kilo bana hiç yakışmıyor biri sen kilo almışsın deyince direkt yüzüm düşüyor bacaklarım bile şişti. Ama kusmak istemiyorum çünkü kalbe ve dişlere çok zararı var. Duygusal açlık yaşayan var mı aranızda bununla nasıl başa çıkıyorsunuz? Eski yeme düzenime nasıl dönebilirim?
cok acıl sekılde hemen destek almanız gerekıyor
herkesın basına gelebılır bunun farkında olup kabul etmenız guzel bırsey
tehlıkelı boyuta gelmıs cok yanlıs yaptıgınız sızde bılıyorsunuz daha fazla zarar yasamayın lutfen

Bu aralar hayatınızda ne değişti peki? Yani bu duygusal açlığın sebebini bulmak iyi bir çözüm olabilir. Bu konuyu bir psikologla görüşebilirsiniz.

Ayrıca kimin yüzü sadece 6 kilo yüzünden bazlamaya dönebilir ki? Kendinize haksızlık ediyorsunuz :KK51:

Bilmiyorum nasıl dönersiniz ama umarım dönersiniz
En çok korktuğum şey kusmak benim fobim kendimden geçiyorum ölecek gibi oluyorum çok korkarım kusmaktan
Anlattığınız göre bayağı da zararliymis kendiniz onleyemiyorsaniz yardim alin

Bu aralar hayatınızda ne değişti peki? Yani bu duygusal açlığın sebebini bulmak iyi bir çözüm olabilir. Bu konuyu bir psikologla görüşebilirsiniz.

Ayrıca kimin yüzü sadece 6 kilo yüzünden bazlamaya dönebilir ki? Kendinize haksızlık ediyorsunuz :KK51:
Sınav stresi, geçmişe takıntılılık, depresyon bilemiyorum her şey birikti sanki boyum kısa olunca bir kilo alsam bile hemen fark ediyor

Ahhh bacım bırak bu bunu adamı öldürür kendimden biliyorum çünkü 39 kiloya düşüp oluyordum zayıflık da insss aşarsın benim başına liseden sonra geldi

Kusmak sadece dişlere kalbe değil. Insanin bogazina psikolojisine de zararli. Kusmak çok zor bir eylem. Boğazları aşırı tahriş ediyor.

Bence iradeli olmak kusmaktan çok daha kolay bir eylem. Buna inanın.

siz de vücut dismorfik bozukluğu olabilir. Bir önceki konunuzda aşırı zayıf olduğunuzdan bahsetmişsiniz , şimdi de bacaklarınızın bile şiştiğinden bahsediyorsunuz. Yeme bozuklukları ne yazık ki gerçekci olmayan vücut algısı yüzünden çok arttı . Kadınların bir çoğu binge eating 'e sahip ( aşırı yeme). Öncelikle sizi dış dünyaya anlatan kilonuz değil. Sizi mutsuz eden şeylerden mümkün mertebe uzaklaşın ve yemekte teselli aramamaya çalışın. Sorunlarınız ile yüzleşin hatta içine dalın.. Çünkü siz kendinizi tıka basa doldursanız da doldurmasınızda siz onları halletmediğiniz müddetçe orada duracaklar. Çok kaçırdığınız zamanlarda ise kendinizi affedin ve yine sağlıklı yemeye dönün.... tahmininizden biraz uzun sürecektir ama kolay yolların ( bulimia gibi ) her zaman geri dönüşü de hızlı olacaktır.

6 7 seneden beri ben bu hastalıkla kendi başıma mücadele ediyorum annem babam yendiğimi düşünüyor aradad benden şüpeleniyolar ama eşim bilmiyo anlamadı.ara ara fazlalaşıyo bazen yok oluyo ama yasımın oturmasıyla biraz azalttım haftada ortalama 2 kez kusuyorum bunuda planlıyorumhaftada 2 kere tıka basa yiyorum güzel yiyecekler sonra çıkarıyorum.bende suçluyum ama bu durumuma babam ve annem neden oldu annem cocukken herzaman cok yememe neden oldu evde devamlı pilav patates makarna pişerdi sebze et pek tüketemedim kilo alırdım bide annem tepki gösterirdi bi gün aynaya götürüp göbegimi açtı bak yeme ki,lo alıyorsun dedi aslında sadece onun dediği ve miktarlarada yememei istiyordu oysa zaten bana sağlıklı beslenme sunmuyordu.şimdi kime söylesen derdini kime anlatasan anlamıyorlar gene sen suçlusun böyle bi trajediyle gecerken ömrüm bide devamlı kusma hastalığından bahsederlerdi belki böyle bişeyin varlığını bilmesem aklıma gelipte uygulamıcam 22 yaslarında ilk kez bu yöntemi denedim ve bir daha bırakamadım ara ara yaptım dogumdan sonra buy yöntemle 20 kg verdim sağlık problemlerim olustu gözümde astıgmatım arttı farenjit gibi ama cok sükür ölümcül bi hastalığa yakalanmadım simdi ise haftada 2 ye düşürdüm yada aşırıya kaçırdığımda yapıyorum.

Back
X