Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erdoğan'dan sonra partinin başına geçecek isme dair mesaj gönderdi.
Başbakan Tayyip Erdoğanın Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda AKPnin başına kimin geçeceği yönündeki tartışmalar devam ederken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ekimdeki kongrede parti, teşkilat isterse, istişareler Abdullah Gül derse, elbette Sayın Gül bu talebi geri çevirmez ve aday olur dedi.
Hürrriyetten Fatih Çekirgeye konuşan Arınçın açıklamaları şöyle:
Sayın Başbakanımız seçilip mazbatasını alınca, başbakanlık bitecek. Geçici başbakan seçilecektir. Ekim ayında da genel başkan seçilir. Ondan sonraki mesele 2015e kadar partimizin ve hükümetin götürülmesidir. İnşallah 2015e kadar partimizi ve hükümetimizi götüreceğiz. O seçimlerden de başarıyla çıkacağız.
Genel Başkanlığa aday olur
Ekimdeki kongrede parti, teşkilat isterse, istişareler Abdullah Gül derse, elbette Sayın Gül bu talebi geri çevirmez. Genel başkanlığa aday olur. Gül bu milletin sevdiği bir arkadaşımız. Başarılı bir Cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Partimizin başına yakışır. 7 yıl ara verdiği için 3üncü dönem şartı da yok.