Tatlı Tarifi Bülbül Konağı-Resimli

Kahve Delisi

pişşşt noliyiii :))
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
975
3
kızlar çok kolay bir ramazan tatlısıı ,çok da hafiff...

tatlının hamuru için;
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı sirke
yarım çay bardağısıvı yağ
1 paket yumuşak margarin
1yumurta akı,sarısı üzerine sürülecek
1tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartmatozu
yeteri kadar ceviz yarım yarım olacak
şerbeti için;
1kg şeker
750 ml su

önce şerbeti hazırlanır su ile şeker kaynatılır.
tatlının hamuru için bütün malzemeler karıştırılıp alabildiği kadar un la iyice yoğurulur
daha sonra merdane ile hamuru aç
çay bardağı ile kes kestiğin parçaları tepsiye yerleştir
kalan hamuru topla tekrar aç
çay bardağı ile kestikten sonra küçük bir kapakla ortalarını del diğer yuvarlak parçaların üzerine koy sonraortalarına cevizi yerleştir yumurtayı sür.30-45 dk kadar pişir çıkar çıkmaz şerbeti dök iyice şerbetini çektikten sonra servise hazırdır

bende bu tatliyi yapiyorum canim ama benim tarifimde su yok
birde yumurtanin sarisi degil aki üzerine l

kahve delisi cok güzel görünüyor sendeki bu tarifide yapmistim ama benim yaptigim tarif cok daha güzel oluyor istersen yazarim birde onu dene farki gör
cok güzel ve kitir kitir oluyor agizda dagiliyor

bende bu tatliyi yapiyorum canim ama benim tarifimde su yok
birde yumurtanin sarisi degil aki üzerine l
evet canım bu tarifin çok çeşiti var
mesel bende yine aynı tatlının sirke yerine yoğurt konulanı var onda hiç bi şekilde yumurta yok ama ben tat olarak en çok bunu beğendim cevizlerimide bi bütün olarak kıramadım yoksam görüntüsü daha güzel oluyoookaydirigubbakcemile5

kahve delisi cok güzel görünüyor sendeki bu tarifide yapmistim ama benim yaptigim tarif cok daha güzel oluyor istersen yazarim birde onu dene farki gör
cok güzel ve kitir kitir oluyor agizda dagiliyor
sendeki nasıl anlat bakıym bide seninkini deniyelim

2 kasik yogurt
2´kasik sirke
3 kasik margarin
1 cay bardagi sivi yag
1 yumurta sarisi (aki disina)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kolay gelsin

2 kasik yogurt
2´kasik sirke
3 kasik margarin
1 cay bardagi sivi yag
1 yumurta sarisi (aki disina)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kolay gelsin
saolasın bacım bide seninkini deniyek barikaydirigubbakcemile5 bendeki diğer tarife benziyo ama onda sirke yok..tşkkŞeniz

Kahve Delisi senin tarifi yaptım çok güzel oldu ama belki ilk sefer yapamamışımdır diye bikaç şey sorcam mesela yerken cevizi dökülüyor üstteki hamur ayrılıyor onun için acaba hamuru yumurta akı ile falan yapıştırmak mı gerekiyor. birde üstüne yumurta sarısı sürüldü diyemidir alltaki hamur şerbeti çok çekip hamurumsu oldu üstdaha kıtır kıtır onun dışında kolay hafif ve çook güzeldi

ayrılmaması lazım bende hiç öle olmuyoo:uhm:acaba ununumu çok koydunki hamur birbirine özdeşleşmediicevizi koyarken parmağınla hafifçe bastır.bide pişirirken altı hamurumsu oluyosa altını biras daha pişir bikere banada olmuştu beğenmene sevindim canımm

offff yeme de yanında yat....tatlıları görünce gece gece canım çekti şimdi....
ellerine sağlık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…