• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bulasiklarimda deterjan izi

zelihaydin

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2014
71
18
13
İstanbul
Merhaba kizlar
bulasik makinem yikanan bulasiklarda deterjan izi birakiyor. Tabletlerdendir diye siviya gectim o da iz birakiyor. Ne yapmaliyim ?
Tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum
tesekkur ederim cevaplar icin

Kapsul kullandigimizda yine tuz ve parlatici koyuyor musunuz??
Ben bikac kisiye sormustum gerek yok dediler??

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Ben ekstradan tuz falan kullanmiyorum ki. Tabletlerde veya jelde "hepsibirden" yazdigi icin baska birsey kullanmiyorum .
Tuzu hic kullanmadim yani

Asagıda tuz koyma yeri yokmu hımmm o zaman parlatıcıdandır.Birde yıkarken makıneye bulasıkların üstüne sirke ve biraz camasır suyu gezdir öyle yıkat iyi oluyor...:34:

makinanin filtresini temizle..benimde aynisi olmustu deterjani degistirdim.finisch limonlu aldim pahali ama olsun.piril piril yapti ve harika parlak ve temiz.makinam bile parladi ici yeni alinmis gibi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

1 tne limonu 4 e bolup makinanin dibine atin hem guzel kokuyo hemde daha parlak 2 -3 yikama yapiyor ayni limon tavsiye ederim deneyin

Ben ekstradan tuz falan kullanmiyorum ki. Tabletlerde veya jelde "hepsibirden" yazdigi icin baska birsey kullanmiyorum .
Tuzu hic kullanmadim yani

Ben de ilk başta 3u bir arada yazdığı için tuz ve parlatici koyma gereksinimi duymuyordum ama baktım ki hep lekeli ve deterjan izleri var dedim ki dur bi koyayım. Inanin ondan sonra düzeldi. Ne kadar 3u bir arada da yazsa parlatici ve tuzu koyun ayrıca ben tableti koyduktan sonra azcık da domestos koyuyorum tablet yerine oh mis gibi pasparlak oluyor ve kararmayi, sararmayi da engelliyor. . Tavsiye ederim.

ben jel deterjani tuz ve parlatıcı kullanıyorum ona rağmen kurumuş deterjan kalıntılarıyla çıkıyor birkaç bardak. hep de köşedekiler. çok sinir.

Sudaki kireç yüzünden oluyordur o
Tablet kullansanız dahi tuz kullanın ekstradan

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bulaşıklarda yıkamalardan sonra meydana gelen izler , genelde yıkama suyunun sertlik derecesinin başka bir tabirle sudaki kireç miktarının yüksekliğine bağlıdır.Bulaşık makinanız aynı zamanda bir su yumuşatma makinası görevi görür.Suyu yumuşatmanın ve yıkama sonrası izlere neden olan kireci tutmanın en önemli yolu makinanızı tuzsuz bırakmamanızdır.Yıkama işlemi , kullandığınız toz ya da sıvı deterjan olsun alkali olarak gerçekleşir.Yıkanmış çatal, bıçak, tabak, bardak, porselen v.b. malzemelerinizin üzerinde , alkali yıkamadan kaynaklanan artıklar ve/veya buğu tabakası oluşur.Son durulama işlemi olarak kullanmanız gereken parlatıcılar ise asidik yapılıdır. Parlatıcılar bu kalıntıları ve/veya buğuları nötralize ederek ortamdan uzaklaştırır.Bulaşıklarınız, hem daha parlak bir görünüm hem daha hijyenik bir yapıya kavuşur.Bulaşık makinanıza ara sıra tuz koymayı unutsanız bile, deterjanınızın ya da parlatıcınızın içeriğinde bulunan sertlik giderici maddeler sizde '' amaaannn , tuz da parlatıcı da koymaya gerek yok '' yargısı oluşturabilir.Unutmamalısınız ki mükemmel ve üst düzey bir hijyenik etki için tüm argümanların eksiksiz olması gerekmektedir.Sirke de parlatıcı olarak kullanılan bir materyaldir.Ancak şunu unutmamalısınız ki , sirke yalnızca parlaklık ve antibakteriyel etki sağlar.Alkali yıkamadan kaynaklanan kimyasalların iyi bir parlatıcıyla mutlaka nötralize edilip ortamdan uzaklaştırılması gerekmektedir. Bilindik markaların yanında , isteyen arkadaşlarıma daha basit yöntemler ve/veya firmaların ürünlerini tavsiye edebilirim.

Back