• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulaşık makinesi

Sena616

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
2.687
6.735
158
27
İyi akşamlar herkese. Direkt konuya giriyorum. Bulaşık makinesinin arkası kirlenmiştir süpürüp sileyim dedim. Öne doğru çektim ve adeta fıskiye gibi su fışkırdı. Ben de sanıyorum içerisindeki su boşalacak bekledim 1 dakika kadar. Mutfağı su bastı tabi göl oldu resmen. Hemen musluk aklıma geldi musluğunu kapattım. Temiz su hortumu varya koyu gri renkli olan. Onun bir kısmı (yuvarlak olan kısım) makinede kaldı gri kısım ise dışarıda kaldı. Galiba boru koptu. 2011den beri hiç değişmemişti. Yerleri sildim. Başına böyle bir şey gelen oldu mu? Moralim bozuldu. Servis çağırıp yeni hortum mu almamız gerekiyor şimdi? Takmaya çalıştım takılmıyor demek ki kopmuş.

Gecmis olsun benimde buzdolabim sogutmuyo bilginiz varsa banada yardimci olun

Gecmis olsun benimde buzdolabim sogutmuyo bilginiz varsa banada yardimci olun
Sağolun, geçen yıl bizim de buzdolabı soğutmamıştı. Bir de tık tık sesler geliyordu. Servis çağırdık. O da motoru arızalı demişti. Orijinal olmayan bir motor taktı sıfır kutuymuş güya. Bu sizi 3 yıl idare eder dedi. Soğutuyor ama tık tık sesler yine olmaya başladı. Onu da 2011de almıştık. Gittiği yere kadar gidecek. Sizinkinin sorunu da bana göre motor kaynaklı. Yine de siz bilirsiniz.

Musluğu kapatınca su akması kesildiyse temiz su hortumunda sıkıntı vardır. İki ucu beyaz mandallı, gri renk bir hortumdan bahsediyorum. Bir ucu musluğa bir ucu da makineye giren yerde, çevirince sıkışır. Makineye giren yerde hortum harici sıkıntı varsa servis çağırın, yoksa bu hortumlar bildiğim kadarıyla standart, internetten sipariş verin gelince de takın. Youtubeda dolu videosu vardır nasıl yapıldığı hakkında, çok basit bir işlem aslında.

Sağolun, geçen yıl bizim de buzdolabı soğutmamıştı. Bir de tık tık sesler geliyordu. Servis çağırdık. O da motoru arızalı demişti. Orijinal olmayan bir motor taktı sıfır kutuymuş güya. Bu sizi 3 yıl idare eder dedi. Soğutuyor ama tık tık sesler yine olmaya başladı. Onu da 2011de almıştık. Gittiği yere kadar gidecek. Sizinkinin sorunu da bana göre motor kaynaklı. Yine de siz bilirsiniz.
Tik tik sesler benimkimden de geliyo esim baktiriz masraf coksa yeni dolap aliriz dedi

Musluğu kapatınca su akması kesildiyse temiz su hortumunda sıkıntı vardır. İki ucu beyaz mandallı, gri renk bir hortumdan bahsediyorum. Bir ucu musluğa bir ucu da makineye giren yerde, çevirince sıkışır. Makineye giren yerde hortum harici sıkıntı varsa servis çağırın, yoksa bu hortumlar bildiğim kadarıyla standart, internetten sipariş verin gelince de takın. Youtubeda dolu videosu vardır nasıl yapıldığı hakkında, çok basit bir işlem aslında.
Anladım evet doğru musluğa takılı olan ucu duruyor yerinde. O beyaz mandal dediğiniz plastik beyaz yer bir kısmı makinede bir kısmı dışarıda kaldı. Koptu büyük ihtimalle. Yerine takamadım. Çok teşekkür ederim yenisini alacağım. Su anahtarıyla içerideki kısmı çıkarıyorlarmış o yuvarlak parçayı döndürüp. Videolardan bakarım artık.

O hortumdan alin takin zor degil ki servise para vermeye gerek yok bence. Yapi marketlerde satilabilir ya da internetten alabilirsiniz.
Anladım teşekkür ederim cevapladığınız için. Evet servis geldiğinde hiçbir şey yapmasa bile 150 TL alıyormuş. Yukarıda bir üye de yazmış. Borunun aynısını satın alıp kendim videolardan bakıp takacağım.

Anladım teşekkür ederim cevapladığınız için. Evet servis geldiğinde hiçbir şey yapmasa bile 150 TL alıyormuş. Yukarıda bir üye de yazmış. Borunun aynısını satın alıp kendim videolardan bakıp takacağım.
Rica ederim. Once makinada kalan parcayi cevirip cikartin. Cikartabilirseniz sıkışma vs yoksa yeni hortum alip takmak 5 dakikalik iş. Yaparsiniz💪

Rica ederim. Once makinada kalan parcayi cevirip cikartin. Cikartabilirseniz sıkışma vs yoksa yeni hortum alip takmak 5 dakikalik iş. Yaparsiniz💪
Anladım sıkıştıysa onu da videoda su anahtarı ile döndürüp çıkardılar. Çıkarıp yeni aldığım hortumu takacağım. Başarırım umarım 👍

Servisi çağırın taktırın. O boru çok uygun fiyatlı bir şey zaten.

Boruyu servisten alın. Geçen böyle bir şey geldi k.babam başka yerden daha pahalıya almış o da tam tutmamış. Servisten 50-60 gibi bir şeye alıp kendi halletti.

Back