Bulaşık makinesi tuz ayarı bat bardaklar yardım lütfen

All is well

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.327
2.248
Merhaba hanımlar makinem arçelik 6243ı bardakları bir yıl sonunda mat çizik yapmaya başladı ve lekeli sonuçta gelen servis finish parlatıcı ve tabletten fiairy ya da finısh guantum kullanın dedi diğer tabletler kalıntı yapıuor dedi ve en önemlisi bu bölgenin suları kireçsiz tuz da çiziyordur camları dedi.
Halı yıkama varsa çekin bitsin içindeki tuz dedi fakat yoktu ve kendisi bitti ılıgı yanıyor .sorun şu ki bir kaç yerde okudum tuz ayarı nasıl yapılır ışığı yansa da sıfıra getirmek gerekliymiş ayarını diye okudum etkisi bitsin diye
Ayrıca buğulu mat bardaklar camlar için çözümü olanlar var mı

Bardakları bulaşık makinesi parlatıcısı ya da sirke ile bir yıkayın. Bolca durulayın. Çizilmişse geçeceğini sanmıyorum ama denemekte fayda var

En güzeli çizilen veya matlaşan bardakları atıp yerine yenilerini almak,ben öyle yapmıştım.
Benim makinem de o hale getiriyordu bardaklarımı.
Tuz kullanmayı bıraktım.
Şu an BİM'de satılan bulaşık tabletlerinden kullanıyorum.
Ayrıca parlatıcı olarak da orada satılanı kullanıyorum,memnunum artık bardaklarım matlaşmıyor.

Makineyi degistirdik iih,parlatici tuz degistirdik, degisik markalar denedik iih makineyi bosken ozel yikayici ile yikadik iih,sirke iih,program ayari iih,servis sorun yok dedi makine normal hersey normalmis vs vs en sonunda 6-7 ayda bir cay bardagi,cay tabagi su bardagi uclulerini komple atip yeniliyoruz baska care bulamadik bir muddet sonra insana ikram edilir gibi olmuyor o bardaklar bildigin kirec kaplamis gibi (cizme yok bizimkinde)artik biraktik mucadeleyi tutuyoruz market zuccaciyeci yolunu
Makine marka modelide ayni bir oncekide yine Arcelik 2alt modeliydi ama bu kadar yapmazdi artik deterjanlardami bose var makinelerdemi bilmiyirum
Konu sahibi birde cok gec kurutuyor sizinkide oylemi servis 2 defa gelip normal hicbise yok diip gitti

Son düzenleme:
En güzeli çizilen veya matlaşan bardakları atıp yerine yenilerini almak,ben öyle yapmıştım.
Benim makinem de o hale getiriyordu bardaklarımı.
Tuz kullanmayı bıraktım.
Şu an BİM'de satılan bulaşık tabletlerinden kullanıyorum.
Ayrıca parlatıcı olarak da orada satılanı kullanıyorum,memnunum artık bardaklarım matlaşmıyor.
Aynen hic parayi deterjana gommeye gerek yok hepsi ayni mecbur 6,8 ayda bir cam esya degistirmek zorunda kaliyorsun

Bu makineyle alakalı bişe bence..

Çunku ben yeri gelir en adi deterjan ve parlatıcıyı kullanırım..yınede herseyim cam gibi..

Kaynanamın makinesi yeni deterjanı ıyı oldugu halde bardaklar bulanık..

Çizilenleri atın asla düzelmiyor
Fairy ciddi anlamda bulaşıkta sabun adı bırakıyor
Deterjan ekolojik kullanıyorum
Tuz yerine limontuzu
Parlatıcı sirke
Ne çizik kaldı ne deterjan kokusu ve tadı

Makineyi degistirdik iih,parlatici tuz degistirdik, degisik markalar denedik iih makineyi bosken ozel yikayici ile yikadik iih,sirke iih,program ayari iih,servis sorun yok dedi makine normal hersey normalmis vs vs en sonunda 6-7 ayda bir cay bardagi,cay tabagi su bardagi uclulerini komple atip yeniliyoruz baska care bulamadik bir muddet sonra insana ikram edilir gibi olmuyor o bardaklar bildigin kirec kaplamis gibi (cizme yok bizimkinde)artik biraktik mucadeleyi tutuyoruz market zuccaciyeci yolunu
Makine marka modelide ayni bir oncekide yine Arcelik 2alt modeliydi ama bu kadar yapmazdi artik deterjanlardami bose var makinelerdemi bilmiyirum
Konu sahibi birde cok gec kurutuyor sizinkide oylemi servis 2 defa gelip normal hicbise yok diip gitti
Evet açıyorum kapagı ıslak bildiğiniz gelip baktı sucaklık vuruyormuş açınca sorun yok ıslak kalmasına cevap veremedi ama arçelik benimki de ama en guzel makine arçeliğin beyaz 2 ya da 3 programlamlıları almadığıma pişmanım benimkisi neden böyle yıkamıyor dedim adam abla onlar başka dedi resmen bu o kadar iyi yıkanaz demek istedi gerçekten de öyle benimki gri 4 programlı onlar gayet ekonomik hem de harika yıkıyor

Bizimde sulardan galiba kireç içinde bütün bulaşıklar çare bulamadim şimdi yine yıkanmışlari bidaha yıkıyorum napicamida bilmiyorum bursa dayız bu arada çözüm varmi arkadaş lar

Bizimde sulardan galiba kireç içinde bütün bulaşıklar çare bulamadim şimdi yine yıkanmışlari bidaha yıkıyorum napicamida bilmiyorum bursa dayız bu arada çözüm varmi arkadaş lar
Bizimde kireçsiz olduğunu söyledi suların o yuzden tuz kullanmayın dedi gelip baktılar mı makineye

Yok bakmadılar henüz çağırmadım servis bizim sudan eminim bir buçuk aydır böyle çeşmeden akan su bildiğin ayran gibi hic düzelmiyor belki bursa biçare bulurum

Çizilenler düzelmez ama normalde makina tuz unu sürekli kontrol edin.ben hangi tablet i kullansam da yanına sirke de koyuyorum mutlaka.3 yıldır ne bir çizik ne bir matlaşma yok

Bizim sular fena kireçli fairy kullanıyorum tablet ve parlatıcı olarak. Parlatıcıyı da düzenli kullanmam. 1 yıldır hiç kireçlenme matlaşma yok cam gibi.

Evet açıyorum kapagı ıslak bildiğiniz gelip baktı sucaklık vuruyormuş açınca sorun yok ıslak kalmasına cevap veremedi ama arçelik benimki de ama en guzel makine arçeliğin beyaz 2 ya da 3 programlamlıları almadığıma pişmanım benimkisi neden böyle yıkamıyor dedim adam abla onlar başka dedi resmen bu o kadar iyi yıkanaz demek istedi gerçekten de öyle benimki gri 4 programlı onlar gayet ekonomik hem de harika yıkıyor
Makinemiz ayni marka model iste saatlerce bekliyorum tamamen kapatiyor kendini tum isiklar sonuyor gidip kapagini aciyorum birazda kapak acik sogumasini bekliyorum ama kurulama bezi kullaniyorum
Adama dedim ki fircayla yikayip yerlestiriyorum tortu yok yemek atigi yok e deterjan kaliteli belli aralikla assagidaki aparatini cikarip elde yikiyorum kendi bakimi ayri birde kurula ben elimde yikarim bulasigi makinenin ne mantigi kaldi millet suya tutmadan atio tabagi canagi ses yok genel bir sorunu yok diyo
Eski beyaz tabir yerindeyse cok zeki olmayan makineleri tas gibiydi
Son servisci tablette 3 etki kullaniyosaniz tuz parlatici kullanmayin birakin yansin isik birsey olmaz dedi
Yada klasik toz deterjan kullanin tuzu parlaticiyi belli arada koyarsiniz simdiki deterjanlarda ek var birde tuz vs fazlada gelip bozabiliyor dedi ama o yontemde fos

Son düzenleme:
Hem makinanin içine hem.gözüne limon tuzunu karbonatı dök birde sirke salla:)
Pril pril çıkıyor şimdi. Rezil kireçli çıkan bulaşıklarım.
Arada deterjan gözüne gene karbonat atıp tableti de direk içine atıyorum gene tertemiz.

Parlatıcı ve sirke ise yaramiyorsa pervaneleri kontrol edin, içine bir seyler dolmuş olabilir bir de gider borusu yukarda kaliyor olabilir o zaman pis su giderden tam gitmiyor ve bulasiklari mat birakiyor.. Kv'nin de ayni problemi vardi gider borusundan yapıyormuş..

X