Bulaşık makinesi sağlıksız mı?

vaseline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
366
2
66
Bulaşık makinesi için denemediğim deterjan kalmadı artık calgonit hiç almıyorum kokusu, bulaşıkları temizlemesi çok kötü
Fairy almaya başlamıştım başlarda iyi gibiydi şimdi o da iğrenç gelmeye başladı
Sıvı deterjan da denedim hepsi çok kötü
Televizyonda bir doktordan dinledim bulaşık makinesinde bulaşıklar yıkansa bile mutlaka kullanacağınız tabağı, bardağı çeşmede tekrar durulayın dedi.
Geçen bulaşıklar makinede yıkandıktan sonra iyice durulansın diye makineyi bir daha deterjansız çalıştırdım.
Çalışırken makinenin kapağını açtım. Hayretler içinde kaldım makinenin içi sanki deterjanla yıkıyormuş gibi köpük köpük olmuştu...

Son düzenleme:
bende aynı seylerı dınledım tv de ve ondan sonra tabletımı ıkıye bolup kulllanmaya basladım artık kalıntı kalmıyor bulasıklarımda zaten akıtıp koydugum ıcın cok fazla deterjanada gerek yok bıde parlatıcı kısmına sırke koyuyorum.... ama sımdı elımdekı tabletler bıtsın sıvı deterjana gecıcem bence daha az kalıntı bırakır cunku camasırlarda sıvı deterjana gectım eskıden bıraz fazla kacırsam deterjanı camasırlarda kalıntı kalırdı sımdı hıc kalmıyor cok memenunum bence bulasık makınasındada sıvı deterjan kullanmak daha mantıklı olcaktır dıyorum...

bende aynı seylerı dınledım tv de ve ondan sonra tabletımı ıkıye bolup kulllanmaya basladım artık kalıntı kalmıyor bulasıklarımda zaten akıtıp koydugum ıcın cok fazla deterjanada gerek yok bıde parlatıcı kısmına sırke koyuyorum.... ama sımdı elımdekı tabletler bıtsın sıvı deterjana gecıcem bence daha az kalıntı bırakır cunku camasırlarda sıvı deterjana gectım eskıden bıraz fazla kacırsam deterjanı camasırlarda kalıntı kalırdı sımdı hıc kalmıyor cok memenunum bence bulasık makınasındada sıvı deterjan kullanmak daha mantıklı olcaktır dıyorum...

Ben hem çamaşır makinasında hem de bulaşık makinasında tablet ve toz detarjanları tamamen bıraktım..Çünkü ya tam erimiyor ya da kalıntı bırakıyordu...Sıvı detarjanlar kullanıyorum artık ve daha memnunum...Parlatıcı olarak sirke olayını duymuştum ama henüz denemedim..Memnun kaldınız mı ?

Makine içerisine su tazzikli şekilde veriliyor bu yüzden makinenin içi köpük olması normal değil mi? Elde yıkadığımız zamanda köpük çıkması gerek sizin söylediklerinize göre elde yıkadığımızda... Benimkiler hiç köpürmüyor elde yıkarken :44::44::44::44:

Birde sakınılan göze çöp batar misali böyle şeylere çok takılmamak gerek bence :34::34::34:

Son düzenleme:
deterjan koymasanız da köpük olması normal çünkü parlatıcı ve tuz var makinede. (parlatıcı deterjanın köpürmesini sağlayan bir madde aynı zamanda)

parlatıcı yerine sirke koymanın daha sağlıklı olduğunu duymuştum ben de. annem de sirke kullanıyor memnunmuş.

ben de sıvı deterjan kullanıyorum memnunum ama makineyi ilk aldığım zamanlarda deterjanların kokusuna alışmak çok zor olmuştu, şu anda koku falan duymuyorum, alışıyor insan bir süre sonra.

makine çalışırken kapağını açarsanız basınç yüzünden istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.

Son düzenleme:
elma yada üzüm hangisi varsa evde koyuyorum yani parlatıcı tabiyki daha güzel yapıyor ama ben sirkede iyi denemeni tavsiye ederim hamde erkan topuz demıstı kı ıste makına bıttıkten sonra butun bulasıkları sırkelı suya batırıp cıkartın onunla kım ugrascak hem makınaya koydugumuz sırke sayesınde en son sırkelenmıs oluyo bulasıklar dıye dusunuyorum...

Sirke de bir süre sonra makinanın plastiğini eritebiliyormuş asitli olduğu için...

benim çevremde herkes sirke kullanıyor böyle bir sorun yaşamadık ama dediginiz dogru asit var sonuçta olabilir...

Ben elma sirkesi kullanıyorum bardakları çok güzel parlatıyor .ilk zamanlar sirke kokusu oluyor ama zamanla koku kalmıyor....

Detarjan yerine arapsabunu tavsiyesini duymuştum ama deneyenler tam bir fiyasko olduğunu söylüyorlar...Yani işe yaramamış arap sabunu olayı..Denediniz mi siz hiç ?

benim çevremde herkes sirke kullanıyor böyle bir sorun yaşamadık ama dediginiz dogru asit var sonuçta olabilir...

geçenlerde kk'de doğal bulaşık makinası deterjanı yaptıklarını okumuştum bir başlıkta. pahalıya mal oluyormuş ama en azından doğal :34:

Back