Bulaşık makinem deterjanı eritmiyor

meltem44

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
638
37
118
İstanbul
Arkadaşlar 4 yıldır kullandığım makinem son 2 seferdir tablet deterjanı (calgonit 5i bir arada) eritmiyor, yıkama bitiyor kapağı açıyorum tablet öylece duruyor. Bir keresinde alt raftaki tabağa yapışmıştı şimdide en altta süzgecin orda duruyordu. Ne yapabilirim fikri olan varsa lütfen yardım edin:14:

musluk bağlantısının ordaki süzgeci tıkanmış olabilir.Bir keresinde başıma geldi süzgeci çıkarıp yıkadım tekrar eski haline döndü

Bugün pervaneleri yıkadım bütün delikleri açık hiçbirşey çıkmadı bir de altına koyup deneyeyim bakalım.

deterjanınız bayatlamışda olabilir bir defa boz ve en sıcak devirde çalıştırın son durulama yparkende bi miktar sirke sıkın içine kendine geliyor makina yani ben öyle yaptım:3:

benim makinem de aynı şekilde aynı tableti eritmiyor (bu son çıkan üzeri kaplamalı olan). 2 seferdir gözünün içinde sıkışmış buldum, erimiş ve çok zor çıktı. Ben de artık içine atıyorum, bir problem olmadı daha. Ancak benim makine 10 yıllık, 3 kere taşınma görmüş bir alet, buna bağlamıştım.

Eşim sıvı deterjan kullan diyor, ama ben yeterince iyi temizlediğine inanmıyorum, bakalım ne olacak.

ben sıvı deterjan kullanıyorum hem memnunum hemde bardaklarım tabaklarım çizilmiyor.isterseniz sizde deneyin.

eski konu ama;makinam quantumu tam eritmiyordu sıvıya geçtim kısa süre önce ;şimdi de sıvı deterjan kaşıkların üzerine bulaşmış ve erimemiş halde çıktı deliricem.

Back