• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulasik makinasının ici kopuk dolu

cetiner

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
287
251
158
Ankara
Bulasik makinasını defalarca deterjansiz çalıştırmama rağmen içindeki kopuk gitmiyor. Ne yapabirim. Bilgisi olan var mı?

Ne koydunuz deterjan olarak?
Temiz bir havluyla içindeki köpüğü alın.
Tekrar çalıştırıp tekrar köpüğü alın.
Birkaç kerede temizlenir.
Servis çağırırsanız makinanız garaanti kapsamından çıkar.

Elde yıkamak için kullanılan bulaşık deterjanı makinede kullanılmamalı. Bunlar çok köpük yapar, bilmiyorum siz ne kullandınız ama...
Makine deterjanı kullanılmalı kesinlikle.

Fairy kullanıyorum. Sorun yoktu. Baktım kopuk gitmiyor bitkisel det aldım koydum. Yine aynı . Domestos kullanmadım. Bu altıncı deterjansiz yikayisim hala makinanın altında kopuk görüyorum

Filtreyi falan yıkadım. Normal bul. Mak deterjani koydum.

post: 38271607, member: 273059"]Elde yıkamak için kullanılan bulaşık deterjanı makinede kullanılmamalı. Bunlar çok köpük yapar, bilmiyorum siz ne kullandınız ama...
Makine deterjanı kullanılmalı kesinlikle.[/QUOTE]

Arada açıp bakıyorum köpükten görünmüyor makina. Hiç normal bir durum degil. Anlayamadım.QUOTE="Sephoraa, post: 38271561, member: 144822"]Ne koydunuz deterjan olarak?
Temiz bir havluyla içindeki köpüğü alın.
Tekrar çalıştırıp tekrar köpüğü alın.
Birkaç kerede temizlenir.
Servis çağırırsanız makinanız garaanti kapsamından çıkar.[/QUOTE]

Ben de normal bulasik deterjanı koymustum bi keresinde kapağı açmamla her yer köpük olmuştu 3 4 kere boş çalıştırdım geçmişti. Bence servis çağırın, Bulaşık makinesi deterjanınin köpurtmesi normal değildir yani

Evet yaa Allah razı olsun doğru hemen yapayım.
canım su çıkartan pervaneler var ya onlar çıkarabilirsen çıkar.bazı modellerde kolay çıkıyor.benim makinenin kullanma kılavuzunda eğer makinenizde köpük varsa pervaneneleri çıkarıp yıkayın yazıyordu

hemen çıkardım pervaneyi yıkadım. Tekrar çalıştırdım baktım yine kopuk var. Bu kopuk nerden geliyor.

tuzu falan tam makinanın değil mi? az ise belki köpüğü kıramıyordur diye tahminde bulunayım, o tuz o işe de yarıyor bence :)) az kireçli veya çok kireçli suda köpük oluşması değişir ya ordan mantık yürüttüm :)

hemen çıkardım pervaneyi yıkadım. Tekrar çalıştırdım baktım yine kopuk var. Bu kopuk nerden geliyor.
o kadar durulamaya rağmen hala nasıl köpük çıkar bende anlamadım canım.çokta çalıştırıp kapatma makineyi canım bozulur elinde kalır Allah korusun.nette bak bakalım neler yazıyor köpüren makine için.olmazsa mecbur servise vercen

Tuzunu daha yeni koydum. Aslında doğru mantık . Ama kopuruyorda kopuruyor.
tuzu falan tam makinanın değil mi? az ise belki köpüğü kıramıyordur diye tahminde bulunayım, o tuz o işe de yarıyor bence :)) az kireçli veya çok kireçli suda köpük oluşması değişir ya ordan mantık yürüttüm :)

o kadar durulamaya rağmen hala nasıl köpük çıkar bende anlamadım canım.çokta çalıştırıp kapatma makineyi canım bozulur elinde kalır Allah korusun.nette bak bakalım neler yazıyor köpüren makine için.olmazsa mecbur servise vercen
Tamam canım sagol bı bakayım hemen

bi kere ben el deterjnı koymuştum bütün mutfak köpük olmuştu. birkaç kere yıka düzelir belki düzelmezse mecbur servis çağırıcan

Back