• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulaşık makinam

bulaşıkların bulanık mı?

ben içini arada o ürünlerle temizletiyorum. ama çok sık değil. deterjan ve sirke kullanıyorum. deterjanın yanına limontuzu eklediğim de oluyor. limon tuzu birşey yapar mı bilmiyorum. sadece kireç söktüğünü biliyorum. kireci söktüğünü su ısıtıcının içerisinde kullandığım için biliyorum.

bulaşık makinesinden olduğuna eminseniz. servis raporu tutturun her geldiklerinde. yıl içinde 5di galiba.. tüketiciye gidebilirsiniz.. 6 aydan önce olsaydı o zaman servis raporu tutturup tamir ettirmeden direk tüketiciye giderdiniz.
2009 yılından beri 15 kez Gelmişler

Aydinda bi kadin dava acmisti bu konuda. Hatta gelen bilir kisiye makinasinda yikanan bi bardakla cay ikram etmis, bilirkisinin midesi bulanmis. Kadin da davayi kazanmis.

Hepsini denedim canm
Mak ilk kurulduğunda servisş prill dedi kullandım sonra fairy aldım şimdi 2 senedir çalgon toz kullanıyorum

Calgon bulaşık makinesi deterjanı değil biliyorsunuz değil mi? Yanlışlıkla mı yazdınız bunu?

Üçü bir arada ürünler bazı makinalarda pek iyi sonuç vermiyor. Benim makinamda da öyle. O yüzden üçü bir arada tableti ve toz deterjanı bıraktım. Tuzu parlatızıyı ayrı ayrı kullanıp finish jel deterjan kıllanıyorum. Jel deterjan hem daha uzun gidiyor hem de daha güzel temizliyor. Ama pril'in jelinden pek memnun kalmadım.

2-3 ayda bir flitreyi çıkarıp yıkıyorum, içine makine temizleyici koyup boş çalıştırıyorum pırıl pırıl oluyor..

Makinenizin kazanı plastikse o da sebep olabiliyor bulanık çıkmasına sanırım.

Bu makineyle ikgili bi durum aynisu anneme de olmuştu ve evet degismiolar bi sueu yontem denemisti annem. Makinenin icini dis fircasiyla yikamak nedir ya ole yapicak olsam elde yikarim bulasiklari bende senede 2 kez filan makine temizeyicisiyle yikiorum yetio tuketici haklarına basvurabilirsiniz cunku sizin resimlerdekiler bildigin yikanmamis
Evet dalga geçer gibi di mi diş fırcaşı ile yıka temizle dediler
Tüketici halklarına başvurun bi fiyat aralığı varmış makinamın ücreti ondan fazla olduğu için mahkemeye başvurun demişlerdi sanırım yanlış gatırlamıyorsam

E
Calgon bulaşık makinesi deterjanı değil biliyorsunuz değil mi? Yanlışlıkla mı yazdınız bunu?

Üçü bir arada ürünler bazı makinalarda pek iyi sonuç vermiyor. Benim makinamda da öyle. O yüzden üçü bir arada tableti ve toz deterjanı bıraktım. Tuzu parlatızıyı ayrı ayrı kullanıp finish jel deterjan kıllanıyorum. Jel deterjan hem daha uzun gidiyor hem de daha güzel temizliyor. Ama pril'in jelinden pek memnun kalmadım.

2-3 ayda bir flitreyi çıkarıp yıkıyorum, içine makine temizleyici koyup boş çalıştırıyorum pırıl pırıl oluyor..

Makinenizin kazanı plastikse o da sebep olabiliyor bulanık çıkmasına sanırım.
evet canım Yanlışlıkla yazmışım calgonit fınısh doğrusu filtreyi her hafta temizliyorum yıkıyorum

E

evet canım Yanlışlıkla yazmışım calgonit fınısh doğrusu filtreyi her hafta temizliyorum yıkıyorum

Toz deterjanı bırakın. Finish jele geçin. Tuzunu parlatıcısını tamamlayın eksik kalmasın. Bir de öyle deneyin bakalım. Bardaklarda deterjan kalıntısı var sanki. Parlatıcı yerşne limon sirke falan koymayın sakın.

Bir de her programda mı böyle oluyor? Ben de makinamın kısa programını kullanamıyorum mesela. Kurutmuyor o yüzden lekeli çıkıyor. Uzun programlardan birini denediniz mi?

Toz deterjanı bırakın. Finish jele geçin. Tuzunu parlatıcısını tamamlayın eksik kalmasın. Bir de öyle deneyin bakalım. Bardaklarda deterjan kalıntısı var sanki. Parlatıcı yerşne limon sirke falan koymayın sakın.

Bir de her programda mı böyle oluyor? Ben de makinamın kısa programını kullanamıyorum mesela. Kurutmuyor o yüzden lekeli çıkıyor. Uzun programlardan birini denediniz mi?

ben sirke kullanıyorum. memnunum... bozar dediklerini duydum. 3-4 yıldır kullanıyorum. sıkıntı olmadı...

kimyasal maddenin en son kullanılması nedeniyle bulaşıkların üstünde kimyasal kalıntı kalır endişesiyle sirke kullanmaya başladım.

ben sirke kullanıyorum. memnunum... bozar dediklerini duydum. 3-4 yıldır kullanıyorum. sıkıntı olmadı...

kimyasal maddenin en son kullanılması nedeniyle bulaşıkların üstünde kimyasal kalıntı kalır endişesiyle sirke kullanmaya başladım.

Annemlerin makinası o yüzden bozuldu. Servis elemanı baktığı gibi sirke mi kullanıyorsunuz bunda dedi. Bir bildikleri vardır heralde.

Endişelerde haklısınız ama uzun programlar neredeyse 20-25 dakika duruluyor en son. Sanmıyorum kalıntı olsun.

Bir tanıdığımız bu nedenle değiştirttoi makinasını.
Uğraştı, ama geldi yenisi.

Haklarınızı öğrenin.
Aynı şikayetle 4. gelişte mi, 1 yılda 4. gelişte mi ne değiştirmek zorundalar sanırım.

Benim makinede de bardaklarda ufak ufak deterjan kalintilari kaliyordu, dip tarafinda. Su icerken gormustum geri puskurtmustum suyu. O gun bugundur makineyi iki defa uzun programda calistiririm, ilki deterjanli, ikincisi sade. Piril piril cikiyor simdi. Bu makine konusunda herkes kendi caresini kendi buluyor sanirim.

İkinci bi defa durulama programini aciyor musun peki?
Bunlar deterjan kalintisi mi sence? Ne olabilir ki? Servisci ne diyor seni suclamaktan baska.
Servis her seferinde bi şey buluyor

Mesala filtre temiz diyor onlar gelmeden tekrar gözden geçirip yıkıyorum bahaneleri bu olmadın diye kontrol ediyorum...

Kesinlikle dik dizim istemiyor servis ne saçma dimi o telleri ne için koymuşlarsa

En sın geldiklerinde deterjansız çok koyduğuma karar verdiler 1 yemek kaşığından az koyduğumu belirttim oda çok bu dedi Çay kaşığı kadar dedi afalladım

Bulaşıklarını durulmadan peçete ile silip koymamı söylediler Yağlı ve salçalı koymamı söylediler koydum salça lekeli çıktı

Bir tanıdığımız bu nedenle değiştirttoi makinasını.
Uğraştı, ama geldi yenisi.

Haklarınızı öğrenin.
Aynı şikayetle 4. gelişte mi, 1 yılda 4. gelişte mi ne değiştirmek zorundalar sanırım.
Servis o kadar uyanık ki hata göstermiyorlar beni hatalı gösteriyorlar ben de farklı marka makina bakıyorum ya onda da olursa diye endişeliyim

benim de le gibi bi kokuyla çıkıyo badaklarım, içinden bişey içmek mümkün değil, servis çağırdım, benzer şeyler söylediler, şöyle temizle böyle temizle, elde yıkarım makinanın içini silip parlatmakla uğraşıcağıma, sürekli makina temizliyicileri alıyorum, kokulardan asıyorum, düzelmiyo, merak ettim sizin makinanın makasını

Servis her seferinde bi şey buluyor

Mesala filtre temiz diyor onlar gelmeden tekrar gözden geçirip yıkıyorum bahaneleri bu olmadın diye kontrol ediyorum...

Kesinlikle dik dizim istemiyor servis ne saçma dimi o telleri ne için koymuşlarsa

En sın geldiklerinde deterjansız çok koyduğuma karar verdiler 1 yemek kaşığından az koyduğumu belirttim oda çok bu dedi Çay kaşığı kadar dedi afalladım

Bulaşıklarını durulmadan peçete ile silip koymamı söylediler Yağlı ve salçalı koymamı söylediler koydum salça lekeli çıktı
Cok sinir bozucu ya. Markasi ne makinenizin?
Benim bildigim tabaklar falan oyle ustuste konulursa onlara su falan degmez, deterjanli kalir hep. Dik koymak lazim.

2009 yılında aldığım Bulaşık makinam ile başın dertte. Extra Ücret ödeyip garanti süresini uzattığım makinam alındıktan 9 ay sonra sorun çıkarmaya başladı puslu kirli lekeli ...

Arkadaşlar sizler Bulaşık makinamızın içini ne Sıklıkla temizliyorsunuz ??? Hem de bir diş fırçası ile evet dil fırçası yanlış okumadınız DİŞ FIRÇASI servis makinamın içini sık sık diş fırçası ile yıkamamı istiyor... Her ay temizleme malzemelerinden kullanmamı söylüyor sizler yılda kaç kere temizlemrkniçin özel satılan ürünlerden Alıp kullanıyorsunuz ...

Servis her geldiğinde beni suçluyor

Temizlememişim
Uygun yerleştirmemişim
Uygun deterjan kullanmamışım vsvs

Sonuç 0 ayıplı ürün ve değişme yapmamak için direniyorlar ne yapmalıyım nerelere başvurmalıyız

Yardımcı olun
Sizler makinanızı nadıl kullanıyorsunuz ???
Ya ne alakasi var? Annemin makina da temizlememeye baslamisti deterjani degistirdik mevzu cozuldu
Hic acip da icini onla bunla temizlemisligimiz de yok
Tablet deterjan veya jel deterjan kullan canim sivi deterjan kullaniyorsan da hazneye koymadan once deterjan kutusunu iyice calkala cokme yaptigi icin sorunlu yikiuor leke birakiyor olabilir

2009 yılında aldığım Bulaşık makinam ile başın dertte. Extra Ücret ödeyip garanti süresini uzattığım makinam alındıktan 9 ay sonra sorun çıkarmaya başladı puslu kirli lekeli ...

Arkadaşlar sizler Bulaşık makinamızın içini ne Sıklıkla temizliyorsunuz ??? Hem de bir diş fırçası ile evet dil fırçası yanlış okumadınız DİŞ FIRÇASI servis makinamın içini sık sık diş fırçası ile yıkamamı istiyor... Her ay temizleme malzemelerinden kullanmamı söylüyor sizler yılda kaç kere temizlemrkniçin özel satılan ürünlerden Alıp kullanıyorsunuz ...

Servis her geldiğinde beni suçluyor

Temizlememişim
Uygun yerleştirmemişim
Uygun deterjan kullanmamışım vsvs

Sonuç 0 ayıplı ürün ve değişme yapmamak için direniyorlar ne yapmalıyım nerelere başvurmalıyız

Yardımcı olun
Sizler makinanızı nadıl kullanıyorsunuz ???
canım allahın sevgılı kulusun aynısı benım basımdaydı bu makınalarda gızlı tuz ayarı bolumu var suyun sert oldugu ıcın boyle cıkıyor bulasıklar servısı arayacaksın tuz ayarnı yukseltmelerını ısteyeceksın bak bakalım daha oluyormu bu deterjanla alakalı bır olay dgl mılletı kandırıyolrrrr

benim makina siemens bu arada, o kadar yıldım ki yeni bi arçelik falan almayı düşünüyorum, mümkünse en basit programlı olanı :(

Back
X