BULANTİ KUSMA MİDE YANMASİ ARKADASLAR COK ZOR DURUMDAYİM DESTEK İSTİYORUM NE ZAMAN GECİCEK?????

Emininannesi0412

Elif
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
924
666
37
9 haftalik hamileyim ve asiri bulantim mide de sislik sabahtan baslayan ve ac kaldikca asiri kusmaya giden bir hal icindeyim ac duramaz hale geldim mutfaga giremiyorum psikolojik bunalimdayim hersey ustume geliyor varmi bu durumda olanlar nolur bi destek yardim ne zaman biticek bu

canım benim 15. haftaya kadar devam etti sonra iştahım açıldı 2 kere serum aldım iyi geldi
Allah bagislasin sag saglim kavusun insallah bebisinizle
Aslında bu ikinci gebeligim cok da istedim ama bu bulantilar beni gercekten cok kotu bir hale soktu surekli yatiyorum ac duramiyorum ilk hamileligimde hep actik hic acikmiyordum bos mideyi cikariyordum ama bu icimi kazindiriyo yemek yemezsem ayaga bile kalkamiyorum boyle seyler olmusmuydu canim sizde de..

amin canım cümlemizin yok ben bir yudum su dahi içemedim hep çıkardım çok halsiz kaldım herşeyden tiksindim bir ayda 7 kilo verdim daha kötüydüm yani sen yiyebiliyorsan yine iyi

bende 6 haftalik hamileyim cok midem bulaniyor.simdilik kusma yok ama kokulara dayanamiyorum.canim 3 ay veya 3.5 gibi tam geciyor uzun bir sure.allah yardimcimiz olsun.tuzlu seyler ye fazla ac kalma ozaman daha kotu oluyor.bulanti haplarida var etkisi oluyor onlardan kullan.bebege zarari yok.doktoruna soyle

amin canım cümlemizin yok ben bir yudum su dahi içemedim hep çıkardım çok halsiz kaldım herşeyden tiksindim bir ayda 7 kilo verdim daha kötüydüm yani sen yiyebiliyorsan yine iyi
Oglumda ayni dedigin gibiydim agzima lokma koyamadim 5. Aydan sonra da elma ayva gibi meyvelerle beslendim hep bunda istahli oldum ama oda zor cunku mutfaga girip su bile alamiyorum zofran diye bi hap varmis arkadasim kullaniyor onu aldim ama doktorumun bilgisi disinda yani onu bile cikardim isin asli hicbisey fayfa etmedi canim..seninkinin cinsiyeti belli oldumu 15 haftayi gecmissin sanirim

Aminn canim Allah yardimcimiz olsun herkes bana kiziyor sanki ilk hamileligin gibi davraniyosun diye ama bunun ilki sonu yok cok zor geciyor bende oyle kokularla basladim 8. Haftada bulantim kusmam asiri oldu simdi 9. Haftadayim gunler bana gecmiyor gercekten yataktan kalkmiyorum iyice bitirdim kendimi bi hap aldim ama cok kullanmiyorum onuda cikardim..randevumda 15 gun sonra cok yogun bir doktorum var bunun icin gidrrsem 3 saat bekletirler beni o yuzden bi bulanti hapi eziyet olur iyice su an kullandigim hapi doktoruma danismadan aldim o yuzden cok kullanmiyorum canim

kızım olacak inşallah canım inşallah bu zor günler çabuk geçer insanın psikolojisini fena sarsıyor

Cnm senin anlattıklarının aynısını 5ay boyunca hergün çektim sürekli ağlıyodum dayanamıyodum psikolojim bozuldu resmen 1aydır şükür geçti arada bulantı mide yanması oluyo ilk baştan beri ağzımda pis bi tat vardı bi o gećmedi tost gözleme ekşi elma tuzlu domates bunları dene biraz işe yarıyo şekerli tatlı şeyler yeme daha kötü yapar allah yardımcın olsun

Canim ben 8 aydir cekiyorum bulanti kusmayi yanmayi ilk zamanlar hamileliktendi sonradan mide problemi cektigimden bulanti oluyo yanma bulanti en gec 20inci haftada bitmesi lazim tabi benim istisna degilsen diramamine metpamid zofran bunlar bulantiya iyi geliyo dr lari tumu bulantiya bunlari weriyor serum yersen buraz rahatlarsin cok cok gecmis olsun

kızımda 9 ay bulantım oldu.ne zor günlerdi ağzımın tadı hiç olmadı.
Malesef bu hamileliğimdede 6 ay bulantım sürdü.
Bünyeyle alakalı olduğunu düşünüyorum.bazı arkadaşlarım ben hiç bulantı vs şey çekmedim diyince sinirlerim bozuluyordu.

Bende
aynen canim psikolojinin bozulmasida cok zor cok etkiliyor bunyeyi insallah dediklerini deniycem canim ama bende oglumda ayni sekilde 4. Ayin bitimine kadar bulanti cektim uzerinden 3 sene gecti o zamanlarin unutmusum insan unutmasa tekrar bunlari yasamakistemez herhslde saglikla evlatlarimiza kavusalim insallah

Aynennn yaa nasil rahat hamilelik gecirdik biz diyorlar cildiriyorum yaa hic bulantidami olmadi falan diyorum yok yok masallah oylelerine bende ilk hamileligimde 4 ay ksdar cektim sonrasi mide yanmalari reflunun verdigi rahatsizlik falan oglumu dogurdugum gun kalkip gobek aticaktim sevincten agzimin tadi yerine gelmisti inanamiyordum

Cok uzuldum cok gecmis olsub gercekten sizi cok iyi snliyorun canim ilk hamileligimde 9 ay yanma cektim 3 yudum süt icerdim kalkip geceleri bile son 2 ay oturarak uyudum zorlu bir surec keske daha keyifli gecirebilsek..ben bi arkadasimdan duydum zofrani aldim ama cekiniyorum kullsnmaya doktorumada danismadim ama cok doktor veriyormus bu ilaci birde hamileligimin ilk 10 gununde 1 tane antibiotik 2 tane de grip ilaci icmistim insallah bisey olmsmistir kafama cok takiliyor hamile oldugumu bilmiyordum tabiki dalginligima gelip icmisim

Canım ayni durumdayım bende bu ikinci hamileliğin ama ilk hamileligimden daha zor geçiyor bulantim aynen 8. Hafta en şiddetli haftamdi kabus gibiydi 9 .haftada kötüydü simdi 12. Haftamdayim tamamen bitmedi ama eskiye gore biraz daha yiyebilsemde ağzimin tadı tam yerine gelmedi .dediğim gibi oglumda bu kadar çok ve agir çekmemiştir ve 12. Haftada bitmişti.anladimki her hamileliği insanin ayni olmuyor.bulantı hapı kullanmamak için direndim hic kullanmadı ama hergun agliyordum insanlıktan çıktım diyordum ,ama 10. Hafta na gelince azda olsa azalacak en azından birer lokma yiyebileceksin aynen bende de hep açlıktan modem agriyor ve AC kalırsam sahada çok bulanıyor .susuz kalma canım susuzluk dahada bulandiriyor.hep tuzlu kraker yiyeceğim diye şartlandırma kendini biktirip bulantini devam ettirir bisküvi falan da olur. Limonu tuzlayip yiyebilirsiniz rahatlatiyor.senin haftalarında en çok onu yemistim ve yoğurtlu makarna da yiyebilirsiniz çeken bilir allah yardımcımız olsun çok zor.

inşallah cnm biraz çekecez ama onları kucağımıza alınca herşeyi unutacaz ee annelik kolay değil

Bende mide hastasıyım. Çok uzun zamandır proton pompası inhabitörü tarzı bir ilaç kullanıyordum; fakat hamilelikte doktor bırak dedi. Antiasit tabletleriyle devam et dedi; fakat bu hiçbir işe yaramadı. İlk haftalarda midemi alın diye bağırasım geliyordu.Şimdi en düşük dozdan 1 hafta kullanıp 1 hafta bırakıyorum. Bıraktığım hafta su içsem midem ağrıyor. Ben sabahları çok az bal ve tuzsuz mihaliç loruyla kahvaltı ediyorum. Diğer tüm peynirler peynir mayasıyla yapıldığı için beni çoşturuyorlar. Kokularla da başım dertte. Pişerken duyarsam benim mide karışıyor. Ama pişme kokusunu duymazsam biraz biraz yiyebiliyorum. Elma-armut-muz-makarna-haşlanmış patates-galeta-yağsız-kokusuz yiyecekler-soğansız şeyler-1 ceviz-1 hurma-3 kuru kayısı-6 fındık-6 badem...Şimdilik bunlarla devam :) 4. aydan sonra gene konuşacağım doktorla. Koltukta uyuyorum. Namazı bile gözümle kılıyorum. Başımı secdeye götürünce başlıyor midem ağrıyıp yanmaya....

Cnm bende 8 haftalikk hamileyim ayni durumdaydim yemek yiyemez yemedikce dahada kotu hale gelmis bulunuyodum ki dr um bi ilac verdi kurtuldum tamamen diyemem ama istersen bi dr unla gorus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…