Bulanti,istahsizlik,yorgunluk sorunsalı...

Doli

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2010
579
589
303
Antalya
Merhaba kizlar. Gebeligimin 12.haftasindayim.6.haftadan bu yana normalde yediklerimin ancak yarisini yiyebiliyorum. Canim bir sey istemiyor. Bulanti,bas donmesini demiyorum bile. Cok istifar edemiyorum. Cok affiniza siginarak yaziyorum tiksindirmek istemem ama mide bos sadece safra suyu dedileri sarimsi tükürük oluyor. Sata gore 13+4 olmali yaklasik 11 gun geriden geliyor. Yiyemedigim icin uzuluyorum hem kendime hem bebege. Deneyip olumlu sonuc aldiginiz bir seyler var mi ? En basindan beri 55im 0 kilo hatta biraz verdim. Yorgunum yemek pisiremiyorum. Onume koysalar yiyemiyorum bile bazen. Cok zormus. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Not: sabahlari çubuk kraker yemekten cocuk cubuk kraker olucak acemiyim kusura bakmayin. Ilk bebek.

Cok gecmis olsun ben 9 ay kusanlardanim ve 9 ay hamilelik boyunca tek yedigim domates ekmek peynir boyle gecrdm ama bebegin kilo alsin istyrsan muz ye bol bol hem bulantini bastirir hemde kilo aldirir bebegine doktr tavsiyesi bu kuru yemisleri her daim gozunun onunde tut ve gir cik bitane bitanr zorlada olsa ye bu arada gebeligin daha yeni bir donem istahsizlik olur bir donem istahin acilir bu normal bol bol dinlen ve kussanda bol su tuket gecr uzulme kucagina alinca hersyi untuyrsun saglikla kavs ins

Kuruyemişi cok denedim diyemem. Tesekkur ederim insallah bir an evvel dogsa diyorum. Su da cok icsmiyorum malesef. Normalde de icemezdim. Ve tahlillerde bununla ilgili sıkıntı cikmiyor. Aidin salih'in bir sayfasinda okumustum. Vucut gerek duymuyorsa su istemiyormus. Belki de vucudum istemiyor. Cok su icince bobrekler yoruluyormus. Tesekkurler tekrardan. Muzu da arttirayim.

Annenizin yanında falan kalsanız biraz, denediniz mi ? Ben oğlumdayken evden tiksinmiştim 2 kg vermiştim dediğiniz gibi hiçbişey yiyemedim ama anneme gidip kalınca kokuyu almadan pişirince herşeyden yerdim. Bir de mutlaka serum almanızı öneririm dr önermedi mi? Ben kg verdim diyince yemek yiyemiyorum diyince haftada 1 serum verirdi son zamanlarda. Ki brn yememe rağmen oğlum 1 hafta önde olurdu gelişimi. Siz mutlaka dr la görüşün serum toparlıypr insanı

Hiç canını sıkma canım ben 16ncı haftaya kadar hep istifra ile geçirdim. Bir gram iştahım yoktu günde yediğim 3-5 yemek kaşığı yemekti sadece onu da çıkarıyordum. 4 kilo verdim. Ama bebeğimin gelişimi hep iyiydi bundan sonra da iyi olur inşaallah. O alacağını alıyor sen merak etme ne insanlar gördüm 9ay istifra eden ama bebeği normal kiloda boyda doğan. Ama yine de durumdan doktorunu haberdar et. Yemek yiyemediğini söyle ek olarak vitamin versin. En azından ordan vitamin alırsın hem bebek için ve sen de önemlisin.

Annem memlekette ve bana bakilacak durumda degil kendi rahatsizligindan oturu. Simdi fark ettim ven de mutfaga girince kaciyorum zar zor bulasiklari dizip suya tutuyorum. Sadece meyve yiyebiliyorum. Sali gunu randevum var soracagim doktoruma serumu. Artik omega 3 mu vitamin mi verir bilmiyorum. Cok yoruldum boyle olmaktan. Kimse de yok yanima gelip eve ceki duzen verecek. Beyler pek yapamiyor . Tesekkur ederim tavsiyeniz icin. Kolumu kaldiracak halim olmuyor bazen ancak yazdim.

Benim gelisimi geride olunca endiselendim. Insallah biz de buyutuz sagliklica. Tesekkur ederim. Istah acici dua ariycam bu gidişle

Benim gelisimi geride olunca endiselendim. Insallah biz de buyutuz sagliklica. Tesekkur ederim. Istah acici dua ariycam bu gidişle
Allah yardımcınız olsun, son günler artık yavaş yavaş düzelirsiniz diye umuyorum :)

Tost yapın bir de bana en iyi gelen şeydi. Mutfajtan tiksindiğim için hatta salonda falan yapardım ttek sevdiğim tosttu. İyi gelirdi. Bir de makarna sade iyi gelirsi. Şimdi bu 3 ay anneden alıyor bebek vitaminleri hiç korkmayın gelişmeyecek diye. Sadece sizden aldığı için siz güçsüz düşüyorsunuz. Aslında serumla dr size destek veriyor. Bebiş zaten 3.aydan sonra yediklerinizle daha güzel gelişecek inşallah korkmayın her gün çıkıp temiz hava alın 15 dk yürüyün çokkk iyi gelecek

canım ben de gebeliğimin başlarındayım eltim kadın doğum uzmanı, bana yediğim şeylere zencefil katabileceğimi söylemişti bilimsel olarak da işe yaradığı ispatlanmış. Bir dene istersen işe yarıyor.

12+1 yim ben de. Benim de basta senin gibiydi aci su cikariyodum ya da sadece oguruyodum. Maalesef sonra direkt cikarmaya basladim. Oyuzden son 1 aydir bulanti ilaci iciyorum. Yoksa mümkün degil yemek yemek, zorlasam tum gunu cikariyorum.
Ise gidiyorum ve masabasi olmama ragmen eve enerjim kalmiyo. Haftanin bi'kac gunu sagolsun kayinvalidem yapip yolluyo.
Yemek icin tek diyecegim baharatli seylerden uzak dur. Sevdigin caninin cektigi şeyi o an bulmaya calis ve ye.

Benim de geçen hafta gerideydi yavrum burdaki tavsiyelerle günde 2 büyük bardak süt ve 2 muz, 10-13 tane badem, bir avuç ceviz, bazen 1 bazen 2 (bazen tereyağında bazen de suda) yumurta, 7 adet hurma, ya kırmızı ya beyaz et, bir tabak karışık salata, kahvaltıda 2 kibrit kutusu kadar belki daha çok kaşar yedim. Karnım büyüdü gibi ama kontrol yarın bakalım ne kadar yaramış. Sen de bunları deneyebilirsin belki. Gerçi bulantı var diyorsun hiç birini yapamasan da muz, kaşar ve bademi zorla.

Muz bende işe yaramışti biraz meyvede mi yiyemiyorsunuz

Süt normalde de içmem ben 6 ay anne sutu icmisim daha da yok cok az cikolatali falan icerim. Ama muzu yerim. Muzda da kabiz olayim oluyor. Diger meyveleri bol bol yiyorum. Yarin kontrol var artik aglayacak kivama geldim acim yiyemiyorum cunku. Bu arada en etkili bulanti ilacini aliyorum. Su aralar ev bana cok kötü kokuyor,cildiricam. Hayirlisi olsun hakkimizfa. Tesekkur ederim yorumunuz icin.

Bir tatlı kaşığı kahve yutabilirsen yut. Boğulmadan ama, şu bulundur yanında. Bulantıyı kesiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…