Bulak Makinesinin parlatcsna Sirke

fundaa70

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
8
0
86
İzmir
arkadaşlar bulaşık makinesinin parlatıcı gözüne sirke tuz yerinede kaya tuzu kullanıyorum bilgi garanti servis elemanı söyledi üstelik uzun zamandır kullanıyorum hiç olmazsa kimyasal değil tavsiye ederim deterjan gözüne arabsabunu duydum ama onu daha denemedim

bana da tavsiye etti bi arkadaşım.sirk kokmuyo kesinlikle.hem de doğal

evet arkadaşlar bende kullanıyorum elma sirkesini parlatıcı gözünde çok memnunum tavsiye ederim hemde kimyasal deyil banada servis çağırmıştım o söyledi birde yeni büyük boy calgonit parlatıcı almıştım hiç kullanmadım o zamandan beri kullanıyorum yalnız sadece bulaşıklar biraz daha ıslak çıkıyo ama biraz bekleyince kuruyo şiddetle tavsiye ederimturkbayragi

Canım tuzu bilmem de, bizim de garanti servisinde çalışan bir akrabamız vardı
o da parlatıcı yerine elma sirkesi kullanın diyordu
gerçekten hem parlatıyor hem kimyasal değil

yaa ben de elma sirkesi koydum ama 2 yıkamada bütün bardaklar ve cam kaseler buğulu oldu..sanki sislenmiş gibi..hemen eczaneye gittim aldım bir şırınga parlatıcı gözünden son damlasına kadar çektim sirkeyi..sonra 2 -3 yıkamadan sonra buğular hep geçti..kalıcı değildmiş yanim...bir yerde okumuştum parlatıcıyı durularken alıyormuş makina ve parlatıcı iyi durulanmıyormuş..yani kanserojen etkisi çokmuş..sırf bu yüzden elma sirkesi kullanmak istiyorum ama galiba ya makinadan ya da yaşadığım şehrin suyundan ben iyi netice alamadım..bu arada makinam bosh yoksa ondan mı..bu arada bir şey daha belirteyim..parlatıcı gözünde ok ve 1-den 6 ya rakamlar var..ben parlatıcı kullandığım için 2 ye getirdim daha az alsın diye..ama ne kadar az alırsa alsın içime sinmiyor şu parlatıcı olayı..

tuz yerine kaya tuzu,parlatıcı yerine de sirke koyarsam eğer ıspanakları da gönül rahatlığıyla makinede yıkayabilirim herhalde zemuszemus

Ben artık bu denemelerden çekiniyorum, Arap sabununu denemiştim az daha makina elden gidiyordu, mak. servisleri ne diyor bu konuda, parlatıcı bulaşıkların üzerinde kaldığı için benim de hiç içime sinmiyor

bende uzun zamandır parlatıcı gözüne elma sirkesi koyuyorum,
koku olmuyoda,bulaşıkların üzerinde biraz su lekeleri kalıyo ,
hiç önemli değil benim için,sağlık herşeyden önemli,
elde yıkadıımızdada su lekesi olmaz mı ,en azından su,kimyasal artık değil,
kaya tuzunuda deniyecem,kaydirigubbakcemile5

polyannacım,arap sabunu köpüren bi malzeme olduundan yaşadıın sıkıntı ,
ama sirkenin köpürme etkisi falan yok,güvenerek kullanabilirsin...

makina için tavsiye edilen tuz.

kireçi yumuşatmak için bardakların cam eşyaların korozyona

uğramasını engeller.kaya tuzunun bir etkisi olacağını sanmıyorum...

ben parlatıcı gözüne değilde tableti koyduğum göze birazda sirke katıyorum.
Parlak, temiz ve kokusuz çıkıyo bulaşıklar...

canım sirkeyi koymadan önce parlatıcı gözünde hiç parlatıcı kalmıyacak ondan sonra sirkeyi koyabilirsin tamamen doldur birde parlatıcı gözündeki ok işareti 4 ila 5 arasında olacak eğer bulaşıklar puslu kalıyosa daha yüseltebilirisin inşallah bu sefer olur birde mutlaka elma sirkesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…