buhar kazanlı ütü

visneesuyu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
476
15
arkadaşlar kazanlı ütü tavsiyesi istiyorum.

ben çeyizim için philipsin meşur azur serisinden almıştım, üstelik aylarca araştırarak.
ama, ne yalan söyleyeyim beklediğim performansı bulamıyorum.
(belki de okadar araştırarak alınca, çok şey bekledim bilemiyorum ama, olağan üstü değil).

ütü hala işkence diyordumki; annemin benden sonra aldığı ütüyü görene kadar.
aman allahım benimki onun yanında jet sayılır.

saatlerce sürtüyorsun ama, kırışıklık hiç açılmıyor.
hatta geçen gün abim, ütülü diye dolapta asılı olan gömleği, terziye götürüp tekrar ütülettirmiş.
yazık bir de acayip para vermişler.

biz hiç kazanlı ütü kullanmadık, etrafımızda da kullanan yok.
bukadar sıkıntıdan sonra son çare onu denemek istiyoruz.

kullanıp memnun kalanlar fikir verirse çok sevinirim.

evet çok uzattım ama, gerçekten ütü çok önemli.

şimdiden teşekkürler:KK54:

Merhaba, ben uzun süredir buhar kazanlı ütü kullanıyorum. Hem zamandan tasarruf ettiğim hem de daha az emekle daha çok ütü yapabildiğim için tavsiye ederim. Ben tefal kullanıyorum, ama hangi marka alırsanız alın, bar basıncı çok önemli. Ne kadar fazla olursa o kadar iyi. Benimkisi bayağı eski model, bar basıncı iyi ama kireç tutmasını önlemek için ışığı yandığında musluğa bağlı bir hortumla içini temizlemek gerekiyor. Ama yeni modellerde bunu kartuş halinde yapmışlar, çıkarıp yıkanıyor, yeniden takılıyor. Kısacası ben çok memnunum, belki de tek dezavantajı normal ütülerden daha ağır ve hacimli olması ama diğer artıları bu eksiyi kapatıyor bence...

Merhaba, ben uzun süredir buhar kazanlı ütü kullanıyorum. Hem zamandan tasarruf ettiğim hem de daha az emekle daha çok ütü yapabildiğim için tavsiye ederim. Ben tefal kullanıyorum, ama hangi marka alırsanız alın, bar basıncı çok önemli. Ne kadar fazla olursa o kadar iyi. Benimkisi bayağı eski model, bar basıncı iyi ama kireç tutmasını önlemek için ışığı yandığında musluğa bağlı bir hortumla içini temizlemek gerekiyor. Ama yeni modellerde bunu kartuş halinde yapmışlar, çıkarıp yıkanıyor, yeniden takılıyor. Kısacası ben çok memnunum, belki de tek dezavantajı normal ütülerden daha ağır ve hacimli olması ama diğer artıları bu eksiyi kapatıyor bence...

çok teşekkür ederim, bar basıncı nedemek bilemiyorum ama sorarım.
işime çok yarayacak bir bilgi herhalde.

çok teşekkür ederim, bar basıncı nedemek bilemiyorum ama sorarım.
işime çok yarayacak bir bilgi herhalde.

Bar ne kadar yüksek olursa o kadar iyi buhar çıkışı oluyor, dolayısıyla ütüyü çamaşır üzerinde daha az tutarak daha kısa zamanda ütüleme yapılabiliyor. Benimki 5 bar, ama şu an piyasada 5.5 bar da var. Bunun dışında buhar kazanlı ütülerde dikkat edilecek başka bir nokta da su eklemesi yapıldığında kesintisiz olarak ütü yapmaya devam edebiliyor olması. Bildiğim kadarıyla bazı marka ve modellerde su ikmali yapıldıktan sonra ütüleme yapmak için bir süre beklenmesi gerekiyormuş.

ben de 10 gün önce aldım tefalin buhar kazanlı ütüsünü. model numarasını hatırlamıyorum ama kazanın rengi mavi. basıncı 4 bar. su bitince soğumasını beklemeden su ilavesi yapılabiliyor. çok çabuk ısınıyor. bastırmana gerek kalmadan kolun ağrımadan ütü yapmak çok güzelmiş.bir noktadan bir kez hafifçe geçmek yetiyor kırışıkların açılması için. herkese şiddetle tavsiye ederim kazanlı ütüyü. daha önce almadığıma pişmanım. önceden ütü yapmayı sevmezdim, yardımcıma bırakırdım ütüleri, şimdi kendim yapıyorum.

Son düzenleme:
ben de tefal'in buhar kazanlı ütüsünü aldım çeyizim için, hatta fotoğrafını da ekledim. $tefal ütü.png

teyzem kullanıyor aynısını, çok memnun, 10 tane düz tshirtü üstüste koyup ütülüyorum diyor :KK9:

tefal'in ütülerine güveniyorum :)

delonghi'yi tavsiye ederim.... sadece buhar vererek bile şahane ütülüyor, askıda ya da ütü masasında farketmez

X