Bugun sıgarayı bırakıyorummmmm

GuzeLKadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
82
1
Uzun zamandir bu sigara kosesini takip ediyorum cogu konuyu tek tek okudum kendimce cok motive oldum ve simdide uye oldum
hepiniz cok guzel seyler soylemissiniz hayran kaldim ve bu illetten kurtulmak isteyen herkese allah kolaylik versin.
Allah kimseyi sigara birakmakla terbiye etmesin zor is ama basarilmayacak iste degil
29 yasindayim yaklasik 10 senedir gunde en az 7 en fazla 15adet olmak uzere iciyorum ortamina gorede arkadaslarimla olursam 1 paketten fazlada ictigim oluyor:KK43:
kendimce bu pisligin zararlarini gormeye basladim cildim cok kotu nefesim hiriltili
en ufacik bir gripte uzun zaman iyilesme olmuyor surekli oksuruyorum:KK43::KK43: ben boyle degildim:S bu hep sigaradan oluyor farkindayim ve artik korktum

arinmak temizlenmek istiyorum 20 aralik yani bugun insallah birakiyorum cogunuz su icmenin ise yaradigni solemissiniz onu deniycem bol su! onun disinda birakanlardan neler yaptiklarini krizleri nasil astiklarini anlatmalarini istiyorum

BIRAKANLAR NE KADAR ZAMAN SONRA HANGI DEGISIMI KENDILERINDE GORDU? BENIM GIBI HIRITLILI SUREKLI OKSURUK HALI (SOGUK ALGNLIGNDA) OLAN VARMI BRIRAKTIKTAN SONRA BU DUZELDIMI?

KILO ALDINIZMI?

SIGARA ICEN INSANLARA DIKKAT EDERSENIZ CILTLERI SARIDIR MUHAKKAK BENIMDE OYLE . BIRAKTIKTAN SONRA BU SARARMA GECIYUORMU DUZELIYORMU ?
CILT TEMIZLENIYORMU?
NE KADAR ZAMANDA ?

COK SORU SORDUM AMA HERKESTEN KENDINDE OLAN DEGISIMLERI VE BIRAKMA SURECINDEKI TECRUBELERINI ANLATMALARINI ISTIYORUM
BENIM BUGUN COK ZORLAMIYOR
2. GUN BIRAZ ZORLAR BIRDE 3. GUN
BURAYA GIRIP YAZICAM NELER YASADIGMI DIGER BIRAKMAK ISTEYEN ARKADASLARADA ORNEK OLUR HERKESE KOLAY GELSIN .. UMARIM BASARIRIM:KK43:

Merhaba;
Bende sigarayı bırakalı 9 gün oldu.:21: Geçen sene de bırakma girişimlerimiz olmuştu eşimle ortay iddaa koymuştuk hatta ama ozaman 6 gün dayanabilmiştim ve çok gergindim sürekli sataşacak bişeyler:KK20: buluyodum. O yüzden tekrar başladım tabi eşimde başladı. Ama bu sefer çok istekli bıraktım sigarayı çünkü çok rahatsız ediyordu beni artık sürekli kalp çarpıntım vardı 2 adım atıp nefes nefese kalıyordum evde 5 yaşında kızım var onada kötü örnek olduğumu düşünüyordum. Ve karar verdim bırakıcam dedim. Şimdi çok mutluyum.
Normal bir günde 10 tane falan içerdim ama arkadaşlarımla bir araya gelince 1 paket yetmezdi sonra kendimden tiksinirdim.:KK19: en büyük endişem:18: sigarayı bıraktıktan sonra hayattan zevk alamam,çay kahve içemem arkadaşlarımla görüşemem bi müddet diye düşünüyordum ama çayı kahveyi :KK68: tadını alarak içiyorum. Arkadaşlarımla bir arayada geliyorum onlar içiyo ben karşılarında oturuyorum. Bazen canım çok istiyo ama ozaman düşünüyorum ben bundan bir nefeste çeksem bi tanede içsem çok pişman olucam sonra yine aynı rahatsızlıklar devam edicek.
Şimdi öksürük çoğaldı ama normal diyolar ciğerler temizleniyormuş. Dilimin rengi sarıydı pütrülüydü ama şimdi pembeleşti artık. Cildimde gerçekten düzelmeler var arkadaşlarım öyle söylüyo. Onun dışında kendimi çok iyi hissediyorum. Allah bırakmak isteyen herkesi kurtarsın bu illetten.

Bence KK nün en faydalı topiği olmaya aday burası :KK9: Ben 34 yaşındayım ve 17 yaşımdan beri sigara içiyorum. önceleri daha çoktu, son 5 yıldır falan günde 5-6 tane içiyorum. bi kaç kere bırakmayı denedim, birinde 5 birinde 7 ay bıraktım ama malesef arkadaş ortamında hele de alkol varsa çok istiyor canım (aslında her seferinde istemiyordum) ve gene böyle bir ortamda yeniden başladım. Eşim içmiyor hayatında bi kere denemiş midesi bulanmış bi daha da içmemiş. onun yanında içerken kendimi berbat hissediyorum zaten evimde kesinlikle sigara içilmez anca balkonda! Bırakma dönemlerimde Alan Carr'ın kadınlar için sigarayı bırakmanın kolay yolu" isimli kitabını okludum, çok faydası oldu. Daha çok bebek istediğimiz için bıraktım, tabiiki pek çok nedeni var ama bebek konusu bayaa tetikleyici oldu. neticede bebeğimiz olmadı ve ben bununda yarattığı hayal kırıklığı ile sigaraya yapıştım. Şimdi yanımdaki iş arkadaşım da günde en az bir paket sigara içiyor, üstelik bulunduğumuz ortamda sigara içilebiliyor. Bu durumda bırakmam zor olacak ama artık bu sigara meretinden bıktım usandım :KK53: kurtulmak istiyorum, bu nedir allah aşkına bizi nasıl kendine böylesine tutsak ediyor. bal gibi de onsuz yaşanıyor işte. yılbaşı diye hedef koydum kendime geçen hafta ve karar verdim yılbaşında bırakıyorummmmm!!!! okuduğum kitapta hedef tarih belirleyin kendinize diyor... neyse sigarayla ilgili söylenicek çok şey var, şimdilik bu kadar....

Ocuk ,
ne kadar guzel 9 gun olmus bir daha icmezsin artik ve boyle devam eder.9 gunde degisdimin olmasida harika!
dahada icmezsin.benim bugun 2. gunum dun gece cok zordu cok:KK43: bir an elime aldim yakmak uzereydim canim cok skldi ama icmedim.bugun gunduzden basladi kriz ama asla icmem kendime soz verdim acisini cekicem oyle oyle gecicek onuda biliyorum
nefret ediyorum artik ya bu pis seye bagli olmak onunla mutlu olmak kadar igrenc birsey olamaz

dun hic icmedim sabah kalktigimda o pis kokusu halen agzimdaydi sanki dun cok icmisim gibiydi bu histen artik arinmak istiyorum
bol su iciyorum

cido gercekten bu pislik kendine esir etmis bizleri zorlaniyoruz bir an once hepimiz kurtuluruz insallah
1 ocakta birakicam diye dusunuyordum ama simdiden basliyayim dedim o zaman ben dayanamam diye dusundum
herkes cunku o zaman birakiyor:S bilmyiorum ben oyle dusundum
ben 1 ocak geldiginde 2 hafta icmiyor olmak istiyorum sanki daha kolay olcak kendimce iste oyle dusunuyorum
umarim kurtuluruz

X