Bugun pkolu oldugumu ogrendim:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi azl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

azl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2013
94
5
36
Bursa
Arkadaslar merhaba
1 senedir evliyim adetimde gayet duzenli cok nadir gecikir ama mutlaka her ay olurum 45 kiloyumda gayet zayifim bu ay reglim gecikti kahve rengi lekelenmem oldu hamilemiyim acaba diye doktora gittim ve husran pkoluymusum bursada ikamet ediyorum esentepe tipdaki demet hanima gittim gayette basarili bir doktor eger cocuk istiyorsan tedavi etmemiz gerekecek dedi suan istemiyorum dedim adetimde duzenli oldugu icin ilac yazmadi sadece 4 tablet icmem gerektigini soledi estrofem verdi lekelenmeni durdurur dedi 22 yasindayim ve moralman cokmus durumdayim ne olur biseyler yazin kizlar

Çökmeyin hemen. Ben de üniversitedeyken adet gecikmesi nedeniyle doktora gittim ve pko öğrendim. Ama tedaviyle geçti çok şükür benimki. Pko'lu olup geçiren bebek sahibi olan bir sürü kadın var. Hemen moral bozmayın lütfen.

sakın sakın sakın...hormonlarınızla ilaçlarla oynatmayın...dr neye göre pko dedi tahlil istedi mi ultrason baktı mı vs vs..dr dan iyi bilemem dr da değilim ama dr un hemen pko diye etiketlediğini düşünüyorum çnkü pko nun en önemli belirtisi düzensiz adet görmektir...düzensiz adet görürsün,erkeksi tarzda kıllanmalar,koltuk altlarında lekeler,şişmanlık(özellikle belde) ve birtakım hormonların eksikliği gelir belirtiler arasında..şimdi adını hatırlayamadım...bunlar sizde var mı bence yoktur çmkü demişsiniz ki her ay düzenli adet görürüm..daha ne olsun...kahverengi leke gelmesi pko olduğunu göstermez ayrıca...yumurtada belki kçük kistcikler görüp o yüzden pko demiştir büyük olasılıkla...hiçç endişe etmeyin gerekirse bir dr a daha görünün ama ben de pko var demeyin (ki bence yok) bakalım o dr ne dicek...belki bana kızanlar olacaktır sen dr değilsin nasıl ahkam kesiyorsun diye ama tecrübelerimle konuşuyorum...bana da bi dr öyle dedi 1 seneye yakın ilaç içtim sonuç ne pko var Allahıma şükür ne bişey.ben boşu boşuna ilaç içtim...şiştim kilo aldım...ayrıca hamile kaldım ama düşük oldu yine 3 dr a gittim sonuç 3 ü de aynı konuda farklı görüşteler.....şimdi ben neye inanıp nasıl yapıcam o yüzden sakın canınınızı sıkmayın..eğer ki çocuk olmazsa (istediğiniz zaman) o zaman tedavi olursunuz ki ben hiç sanmıyorum..Allah acil şifa versin..

canım cok rahatlattın benı tesekkur ederım bu hafta devlet hastanesınden arkadasımın doktoruna gıdıcem bu gıttıgım doktor sadece ultrasondan bakarak karar verdı , sadece bu ay reglımde bır garıplık oldu dıer aylarda duzenlı oluyorum yanı

tatlım bende 23 yasındayıım adetim hep düzenliydi 15 gün önce doktor pko dedi bende çöktüm resmennn

bu herkeste olan ve tedavisi olan bi hastalık öyle aman amanda bi sıkıntısı yok şükredin halinize bunda çökecek bi durum göremedim ben

bu herkeste olan ve tedavisi olan bi hastalık öyle aman amanda bi sıkıntısı yok şükredin halinize bunda çökecek bi durum göremedim ben

bebek istiyoruz ve olmuyor.çökmemek elde olsa keşkeee :18::18::18::18:

öyle demeyin okadarda çöktürecek bi hastalık değil bu beterin beteri var bebek konusuna gelince biraz sabır gerekir olsun demeyle olmaz hiçbişey allah çaresiz dert vermesin bunlar neki

Tatlim bende bebek istiyorum 2 yildir olmuyor 6aydir pko ile yatip pko ile kalkiorum bu sitede okumadigm konu kalmadi pko ile ilgili haplardn içim disima cikti allahim şifa versin hepimize yukarıdaki arkdas beterin beteri vardır demiş doğru allah beterinden korusun..

aynı durumdayız valla rabbim yar ve yardımcımız olsun hayırlı ler

Thaline arkadaşım çok güzel anlatmış, kesinlike sakin olun ve hemen karamsarlığa kapılmayın.. Bende 3 yıl kadar önce aşırı adet sancısı şikayeti ile doktora gittim,ilk muayenede bana elma gibi kistlerin var dedi, ilaç verdi yazz+24.. 2. muayenemde bu kistler nedir diye sorabildim, bana pko olduğunu söyledi.. (pko ile elma gibi kistler arası bağı kuramadım) 1 yıl ilaç kullandım 45 kiloydum 55 kilo oldum ve ödem yaptı vücudum feci şiştim sonra başka bir doktora gittim o da pko dedi çocuk için tedavi lazım filan dedi.. Bu arada ben arkadaşımdan soğan kürünü duydum, ilaçları da bırakmıştım çok şişiriyor diye, geçen yaz soğan suyu içmeye başladım, kürün yarısında başka bir doktora gittim, sende pko yok ama hafif kistler var çok önemli değil, gebe kalmak istemiyorsan korun dedi, kür tamamen bittikten 2 ay sonra ilk kez korunmadım ve hamile kaldım, doğum için tavsiye üzerine bir doktora başladım, ona bahsettim pko var dediler die, güldü hangi doktor dedi sana diyee, sende aşırı tüylenme yok, cildinde pko belirtileri yok dedi ve haklıydı da.. ultrasondan iki dakika bakıp hiç bir tahlil yapmadan, pko'nun gözle görülür belirtilerine bakmadan hele ki adet düzenizliği olmayan hastalara bile pko tanısı koyabiliyorlar.. Diyeceğim gülüm canını sıkma panik olma mutlaka başka dr a görün ve mutlaka soğan kürünü uygula hiç bir zararı yok yumurtalıkları çok güzel temizliyor :) Bebiş isteyen diğer arkadaşlar da uygulasın mutlaka, unutmayın ki stres,üzüntü,umutsuzluk pko'dan daha kötü Hepinize şifa ve bir an önce bebiş diliyorum...

ya bısey sorucam kac yıllık evlısın?ben 4 yıll uğraştım olmadı bende pko luyum.hemde doktorum olabilecek en kotu durumdasın dıyor bız cokmedık esımle beraber uğraştık dıdındık ve bır kızımız oldu 4 yıl sonra ama..6 aylık evlıyım ben pko lu olduğumu ogrendıgımde esım cok destek oldu hıcte moral bozmadım.2.cocugu ıstıyoruz sımdı ne zaman olursa artık.bence moralıı hıc bozma...hemde böyle bı ultrasonla çıkmıyor bu pko tahll gerekır duzensız adt gerekır kıllanam gerekır bene cok gecıstırerek bıseyler soylemıs doktorunuz..

Arkadaslar 3ocakta adet olmam gerekiyordu, cok acik pembe lekelenmem oldu.hasta oluyorum diye dusundum ama sadece kahverengi akintim oluyor o da cok az.hasta olacakmis gibi karnim sis goguslerim dolu ve aciyor ..hamile miyim diye dusundum 9 aydir deniyoruz..sonra pko muyum acaba dedim ama tuylenme sorunum yok adetlerim de duzenli..hamilelik testi yapsam idrarda hemen cikmiyormus kan testini de ben yaptirmak istemiyirum çok buyuk yikim oluyor negatifte(( sol kasigimda batma var ama her seyi hamilelige yormak da istemiyorum..benim neyim var napmaliyim, yardim edin lutfennn(((

23 yasındayım 3 yıllık evliyiz ve 1yıldır cocuk istiyoruz canım ta ki adet olmamaya baslayana kadar hersey yolundaydı fakat doktorum bana pko oldugumu sölemesi normal suanda yumurtalık takibi yapılıyor.bakalım ins hayırlı sonuclar alırım darısı basıma

kedını uzmen perısan olmanı dıyorum hıc gerek yok ıyı yada kotu sonunda benım bır kızım oldu emınım kı esınde sorun yoksa en kısa zamanda sende bebegıne kavusucaksın.ama benden sana tavsıye bol bol gez eğlen.sonra yapamıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…