Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Haftasonunda hiç harcama yapmadım. Sanırım 2 gün boyunca evde olmamın etkisi oldu. Evdeki yiyecekleri yedim. Bir ihtiyacım olmadığından markete uğramadım.
Bu ay hedefim güzel bir tasarruf yapmak. Çünkü geçen ay kredi kartı harcamam aylık ortalamamın üzerindeydi. Bu durumu telaffi etsem iyi olacak.
Akşamları elektrik tüketimime dikkat ediyorum. Mesela mutfakta isem salondaki televizyonu, açık ışıkları kapatıyorum. Tasarruflu LED ampul aldım, salonda onu kullanıyorum.
Geçen gün akşam 22:00'den sonra elektrik harcamalarının %50 indirimli olduğunu duydum. Bu durum akıllı sayacı olanlar için geçerli sanırım. Sizin bilginiz var mı?

Herkese günaydin :emir_bebek:
Haftanin ilk günü . Bu hafta 2017ye veda edecegiz inşallah:deli:
Benim için hem iyi hem de kötü anilari olan bir yil oldu
Ama en azindan bu yil hayatimi düzene soktum diyebilirim
Benim için bereketli birikimli bir yil oldu.
Darisi 2018e.:sampiyon:
Bu hafta ek dersler yaticak.:süslü:
Gereksiz harcAmalarimizin olmadiği bereketli bir gün olsun insallah
İnşallah canım. Mutlu, sağlıklı, bol tasarruflu bir hafta olsun hepimiz için.:KK200::KK54:

Haftasonunda hiç harcama yapmadım. Sanırım 2 gün boyunca evde olmamın etkisi oldu. Evdeki yiyecekleri yedim. Bir ihtiyacım olmadığından markete uğramadım.
Bu ay hedefim güzel bir tasarruf yapmak. Çünkü geçen ay kredi kartı harcamam aylık ortalamamın üzerindeydi. Bu durumu telaffi etsem iyi olacak.
Akşamları elektrik tüketimime dikkat ediyorum. Mesela mutfakta isem salondaki televizyonu, açık ışıkları kapatıyorum. Tasarruflu LED ampul aldım, salonda onu kullanıyorum.
Geçen gün akşam 22:00'den sonra elektrik harcamalarının %50 indirimli olduğunu duydum. Bu durum akıllı sayacı olanlar için geçerli sanırım. Sizin bilginiz var mı?
Evet akilli sayaç için ve tarifinizi gece zamanli tarifeye almaniz durumunda gecerli.

:110: nefret ettim bu pahaliliktan artik
Elektrikli ısıtıcı kullanmıyorum. Çamaşır ve bulaşık makinemi mümkün olduğunca idareli kullanırım. Örneğin bulaşık makinamı dolunca çalıştırırım. Çamaşırları gruplandırır, yine makinayı az dolu çalıştırmamaya özen gösteririm. Buzdolabı kendi çalışıyor zaten. Çok doldurmuyorum öyle.
Bir tasarruflu ampullü lamba, TV ve tel şarjı için elektrik harcıyorum.
Yine de fatura 35 TL'nin altına düşmüyor. :(
Anlamıyorum ben de bu pahalılığı.
Bir market alışverişinde 100 TL harcamak eskiden bayağı çok şey almak demekti. Şimdi çok farklı.

Elektrikli ısıtıcı kullanmıyorum. Çamaşır ve bulaşık makinemi mümkün olduğunca idareli kullanırım. Örneğin bulaşık makinamı dolunca çalıştırırım. Çamaşırları gruplandırır, yine makinayı az dolu çalıştırmamaya özen gösteririm. Buzdolabı kendi çalışıyor zaten. Çok doldurmuyorum öyle.
Bir tasarruflu ampullü lamba, TV ve tel şarjı için elektrik harcıyorum.
Yine de fatura 35 TL'nin altına düşmüyor. :KK43:
Anlamıyorum ben de bu pahalılığı.
Bir market alışverişinde 100 TL harcamak eskiden bayağı çok şey almak demekti. Şimdi çok farklı.

aslında gerisi vergi, trt vergisi, dağıtım bedeli
sen faturana bak en fazla 15 tl elektrik kullanıyosundur.

bizim ev sabahları avize mağazası gibi tüm ışıklar yanıyor
yoksa ne uyanabiliyoruz ne de önümüzü görebiliyoruz.
:KK48: Avize dükkanı gibi demişsin ya, çok güldüm.
Benim de ilk işim odanın ışığını açmak oluyor. Bir de koridorun ışığını yakıyorum bazen uyku sersemi duvara çarpmamak için.
Ben de bu durumdayım. :uykucu::KK17::KK1::KK34:

:KK48: Avize dükkanı gibi demişsin ya, çok güldüm.
Benim de ilk işim odanın ışığını açmak oluyor. Bir de koridorun ışığını yakıyorum bazen uyku sersemi duvara çarpmamak için.
Ben de bu durumdayım. :uykucu::KK17::KK1::KK34:

güya bi de tasarruf olsun diye geçtik bu saatlere ben anlamadım nasıl bi tasarruf bu?
işin kötüsü eve gittiğimizde de hava kararmış oluyo yine ışık açıyoruz girer girmez
hem sabah karanlık hem akşam :kızgın:

Back